Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Utjecaj glazbe (BGM & SFX) na atmosferu igranja

287 pregleda · 23 odgovora · otvorena 26.03.2009. u 02:37

Pozdrav raja.
Podforum nema posebni - pa sam tu stavio.
Naime otvorio sam temu da malo vidimo kako je to kod vas ostalih.
Naime - svi znamo koliko je vazna glazba ili vam muzika u igricama. Al iz osobnih iskustava - koliko vam utjece? Zasto i koje situacije?
Npr.
Same horor igrice - BGM je iznimno vazan - dodaje dodatni efekt zastrasivanja i SFXovi vam tjeraju strah u kosti. Veoma vazno - poneki ljudi vole ugasiti glazbu totalno kada igraju - da se manje boje- al je dozivljaj manji.
RPG - to je moj zanr - znam sjesti na YT i citam dan preslusavati razne OST-ove iz battleove - world mapa i slicni situacija - zbog atmosfere i sjecanja koju povracaju. Cak ih na kompu imam vise no obicne glazbe.
FPS igre - ne zahtjevaju odlicnu BGM glazbu osim mozda u mission modu - al obicno SFXovi su ono sto trebaju - zvuci pucnja- explozija itd. Ono sto ce nam pribliziti realnost igre sto vise.
itd itd
Nadodam se kasnije..
sto vama predstavlja..
nabrojite svoje omiljene.. i zasto
Peace
Sve sto imam reci je F.E.A.R igra. :o
skopcao zvucnike od kucnog kina na komp i igrao tu igru, 3D Surround. prejako za igrati...
Meni je nezamislivo igrati igru bez zvuka.
Jednostavno gubis onaj osjecaj i zadovoljstvo.
Zvuk motora dok driftam u Underground-u 2 je neopisiv.
Ma iskreno kada igram neke "strasnije" igre iskljucim zvuk, posebno igre tipa F.E.A.R,DOOM 3 itd... zvuk mi nije privilegija vise volim dobru fiziku, AI i sl.

Sto se tice zanra naravno FPS je moj favorit, pocevsi od HL preko Far Cry do novijih tipa Assassins Creed, jednostavno nemam zamjerke tim igrama pa su to i moji favoriti. ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.