Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Racunar problem nece da se upali

372 pregleda · 47 odgovora · otvorena 10.03.2009. u 19:23

pozzz imam problem..ugasio sam racunar sve normala,ujutro ustanem da ga upalim ,samo nesto zasmrdi .. upalim ga al nista ne viidim procesor onaj ventilaror se normala okrece al neam nista da mi izbaci na monitoru sve crno .....

sta bi moglo bit u pitanju ...znaci crn sve i ono POEWE na kucistu mi ne gori nije zeleno
Mozda je pregorila napojna ! ma nosi na servis
Brate cim ti zasmrdi znaci nesto ti pregorilo.

Vjerovatno kratki spoj il slicno.

Otvori ga vidi sta je 'crno' - smjeni to il nosi u servis.

Nema druge.
engage je napisao/la:
Hardi disk ti je riknuo.....9-)
HDD je crven al i prije mi je rikono al bar mi nesta izbaci na monitoru sad nista uaplim ga i smao radi nista nema sve crno
Kupi novo napajanje. Kratko i jasno. Jer izgleda da ti direktna struja na pinove za napon +12V radi , čim se ventilatori vrte. Onda je logično da ti je otišao trans. na +5V. Bolje ne pali da ne bi doslo do prenapona, a a onda bi ti najvjerovatnije RAM prvi nastradao.
DruGaBrieL je napisao/la:
Kupi novo napajanje. Kratko i jasno. Jer izgleda da ti direktna struja na pinove za napon +12V radi , čim se ventilatori vrte. Onda je logično da ti je otišao trans. na +5V. Bolje ne pali da ne bi doslo do prenapona, a a onda bi ti najvjerovatnije RAM prvi nastradao.
napojunu novu uzeo rije nekih mjesec dana.... i probem je ono na napojnoj onaj prekidan kad stavim ON racunar se automacki pali bez da ga palim tamo na dugme
napojna , hdd hmm :S
Najvjerovatnije da ti je otisla maticna.Jedino logicno rjesenje bilo bi da izvadis bateriju iz maticne na 2-3 minute i ponovo stavis.Mozda se nes poremetilo u BIOS-u.Imo sam slican problem

Ako ti se nece da upali tj. nikako nema nikakvog efekta onda ti je otisla napojna.Moze bit 1000 problema.Prvo probaj nes sto sam mozes da nebi dzabe kupovo djelove.Ako znas kupi neku napojnu od nekih 390w i zamjeni to ti je 15 min posla i 30 KM:P
Ako nis nosi u servis!
lol ja sto ovi lupaju mozda ti je rikno neki id kabal a ovo bi prije reko da ti je graficka ako ti pisti onda ti je ram otiso ... samo graficku izvadi obrsi i ubaci .. tako i bios bateriju i zamjeni id kablove od hdd i dvd

@edit : napojna ... nisam vidio da si reko ne gore ti lampice

hunter sta 15 min ja svoju i centaralnu i otovrio svu napojnu skido haldnjak za 10 minuta ali nisam napravio ne vrti mi se onaj ladnjak sam od sebe moram ga ja 1 okrenut i onda se vrti ..
ima ona posloviva kada ti zasmrdi racunas slobodno ga odnesi u obliznji kontejner
Bitno je da je nesto crklo a sta, pitanje je.
Odnesi do servisa pa vidi
nemoze to sam rijesit nosi u srvis
Ali čovjeku nešto smrdi. Ako osjetiš bilo kakav smrad zagorjele plastike, a da dolazi iz kućišta, ne napojne, onda ne pokušavaj ništa nego tražiti novu matičnu sa full opremom jer je većina zapečena.

Kažem ti da je do +5-ice u napojnoj. Ako je nova, ne mora značiti i da će dugo potrajati. Ak' si je nedavno kupio, imaš garanciju. Jeste da će ti kakit' da si ti direktno odgovoran za kvar, bla bla bla, al' ne daj se.
Kako jadno ... vrte mu se ventiltori a vi pricate kako mu je riknula napojna ... dajte naucite odakle dolazi struja u racunar :O Jel moze biti da ti je graficka crkla ?
Vato je napisao/la:
Kako jadno ... vrte mu se ventiltori a vi pricate kako mu je riknula napojna ... dajte naucite odakle dolazi struja u racunar :O Jel moze biti da ti je graficka crkla ?
mijenjao graficku nije ni do njje ..kad palim racunar nema mi onog zvuka kao prije on PIII ...pa se upali ono ASUS i sta sranja .sad nista ...samo vrti se ventilaor a prosecoru i nista vise ....
mayer je napisao/la:
mijenjao graficku nije ni do njje ..kad palim racunar nema mi onog zvuka kao prije on PIII ...pa se upali ono ASUS i sta sranja .sad nista ...samo vrti se ventilaor a prosecoru i nista vise ....
Citava maticna ... Otvori pc i pogledaj da se nisu "napuhali" kondenzatori na maticnoj ploci ... (oni mali valjci - ako ne znas ). Ako je tako ... ne gine ti nova maticna ...
Napojna meni davno kad je riknula smrdilo je strasno iz nje i nisam mogo upalit PC .
engage je napisao/la:
Hardi disk ti je riknuo.....9-)
Dobro se razumijes.

Kume to se ne moze popravit imao sam isti problem prije 2 mjeseca,odnio u servis popravio jednom donio kuci radio 2 dana i opet riknuo.Vise se nije mogao popravit.

Pogledaj da kupis novi procesor sad je to jako jeftino !
Imo isti problem ... Prvo tako crno ja otvorim centranlu nesh cacko vadio ono ko bateriju sta je vec stavljo je opet i onda se pocne da pali i pise Hardisk problem bla bla... ja odnesem kaze lik pregorio Hardisk ... meni je tako bilo nez mozda je i tebi S:

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.