Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 20 bodova

Integrisana grafa !!!

230 pregleda · 8 odgovora · otvorena 01.03.2009. u 22:22

Jaran mi govori da se u biosu moze staviti da mi odredimo koliko ce da uzima od rama kad se igra neka igra...Znaci da stavimo ako hocemo puni ram ili ono normala koliko je doslo uz njega...E sad me zanima kako i dali je to moguce ???

Ev za trud 20 boba...HITNO
Imam i ja integriranu - normalno koristim laptop.

Radi se shemi da on ima svoj vlastiti VRAM.

i da postoji neki limit koji moze uzeti od RAM memorije kompa.
u mene npr.
ima sama 128 i moze share jos 256.
al obicno ne uzima ni toliko jer onda dolazi do zagrijavanja opasnog.

znaci otvori EVEREST ili slican program
provjeri koja je grafa
ak ti tamo ne pise taj share LIMIT
google tu kartu i vidi sta vise koliko je share
treba pisati
to je sva filozofija
znaci mozes imati 3GB rama (imam toliko )
al grafa moze uzeti 256 i ne truna vise

sretno
My Computer > Properties > Advanced > (Performance) Settings > Advanced > Change > i dole promijenis

Ovo je, kol'ko sam ja skont'o, to sto trazis

Edit: kako si napis'o ni tito ne bi skont'o

My bad, nisam skoncentrisan, pada mi mrak na oci
4rm4n1 je napisao/la:
My Computer > Properties > Advanced > (Performance) Settings > Advanced > Change > i dole promijenis :)

Ovo je, kol'ko sam ja skont'o, to sto trazis :P

Edit: kako si napis'o ni tito ne bi skont'o :r

My bad, nisam skoncentrisan, pada mi mrak na oci :D
brate kako da vidim koliko je stavljeno ovdje je sve ukupno koliko ima i nema promjena a mene interesuje za grafu ...Nadam se da si skonto porcitaj malo bolje gore
Hajde ti napiši koja ti je matična. U većini slučajeva bi trebao tražiti "frame buffer size " ili "PCI buffer size" opciju u BIOS-u, ili "AGP aperture size" ak' koristiš matičnu sa AGP slotom i sa integrisanom grafikom (znači nema veze, aplicira se i za int. grafiku i za AGP slot).
pri startu pritisnes delete tipku pa ides na advanced pa chipset pa pa tamo nades graphic i promjenis na 256 mb,a ima i nacin da stavis na 512 mb ali zato moras modifikovati drajver
odi na "desk.cpl" odnosno desni klik na desktop properties TAB Settings, advenced dugme i na kraju Adapter tab i imas tu Memory size: x MB
Neki su pogrešno skontali.Ako je grafička u pitanju onda je jedini način bios i nepiše u svakog biosa 256 i to.Mogu biti u pitanju brojevi 32, 64.
Vjerovatno u BIOSu imas podesavanja opcija za to, dok je integrisana grafa.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.