Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

limited or no connectivity

124 pregleda · 6 odgovora · otvorena 06.01.2009. u 14:40

Imam modem motorola sb5101e
kad spojim preko mreznog UTP kabla modem sa compom pokazuje mi dole "limited or no connectivity" a kad preko USB spojim radi..
problem je u tome sto meni treba dug kabal a imam ovaj 20 metara, usb kablovi su po metar ipo,2
kako rjesiti..
konekcija je HS
probo sam i REPAIR al neide
desni klik na ikonicu u kutu desnom od konekcije propertis->i ono notfaj mi if this konecijon is limitet

jer ti je od strane providera ogranicena , i meni je tako i kod svakoga

samo iskljuci i neces viditi to vise

jope edit :

pa sta te briga , radi ti konekcija

EDIT :

Pa ako imas motorolin modem jedan komp spoji preko usba a drugi preko kabla -.-'

BlackSheepXD je napisao/la:
desni klik na ikonicu u kutu desnom od konekcije propertis->i ono notfaj mi if this konecijon is limitet :d

jer ti je od strane providera ogranicena , i meni je tako i kod svakoga

samo iskljuci i neces viditi to vise :)

jope edit :

pa sta te briga , radi ti konekcija :)

EDIT :

Pa ako imas motorolin modem jedan komp spoji preko usba a drugi preko kabla -.-'

nije poenta da ja to iskljucim
poenta je sto hocu da 2 compa imaju net
znaci kakorjesiti problem..
kod mene radi kuci al kod jarane nemoze.. :(
EDIT
tosam i uradio samo sto mi na onom compu na koji je mrezni kabal pokazuje limited or no connectivity a na ovom sto je usb sve rega radi net ;)
valjda neko zna :S
imao isti problem, reinstalirao drivere od mrezne,maticne, radio system restore i nikako da rijesim problem, i nazovem svog internet provajdera i momci dosli ukucali neki IP u podesavanjima i sad radi kao lud. . .znaci bas taj problem sam imao. . .eto nadam se da sam pomogao

edit: tek kad sam drugi put citao temu skonto sam u cemu je problem, ne znam da li rijesenje ovo sto sam ti napisao. . .jbg. . .
slEEk je napisao/la:
nije poenta da ja to iskljucim
poenta je sto hocu da 2 compa imaju net
znaci kakorjesiti problem..
kod mene radi kuci al kod jarane nemoze.. :(
EDIT
tosam i uradio samo sto mi na onom compu na koji je mrezni kabal pokazuje limited or no connectivity a na ovom sto je usb sve rega radi net ;)
valjda neko zna :s
Kupi Asus-ov GX 10088 Routher i zavrsio si sa tim..
Evo sada malo GOOGLAM i evo ima rjesenja!

http://www.computing.net/answers/networking/no-or-limited-connection/34609.html

http://www.cableforum.co.uk/board/12/46139-motorola-sb5101e-usb-drivers-needed-page-2.html

Eto u ta dva linka sigurno imas odgovor!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.