Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Anketa

Vratiti opciju - poklanjanje bodova

1.261 pregled · 105 odgovora · otvorena 02.01.2009. u 20:39

Posto u zadnje vrijeme ima i previse tema gdje korisnici jedni drugima poklanjaju bodove (rodjendan, bozic, nova godina, pomoc, imendan, sunetdan) i time samo unistavaju nas cijenjeni portal, odlucio sam postaviti ovu temu i svrhu vracanja opcije poklanjanja / davanja bodova.
Neki od vas se mozda i sjecaju te opcije, koja je u medjuvremenu iskljucena, radi zloupotrebe.
Naravno, sada bi bio sistem gdje administratori moraju odobriti tranfer bodova sa jednog accounta na drugi i time onemoguciti zloupotrebu te funkcije (tipa neko nekome skonta pw i salje sebi i svojoj rodbini bodove)

Takodje, mozda bi vratili i opciju da administratori mogu davati bodove korisnicima, u vidu neke nagrade, da ne ide sve preko tema :)

Nakon glasanja, pozeljno bi bilo da ostavite neko objasnjenje zbog cega ste glasali na jednu od 2 opcije (kemu racunamo kao DA)

ps.
ovo je moja ideja koju nisam podjelio sa drugima (prvenstveno adom i kemom), tako, ako ne bude realizovana - do njih je '-,-
Sve sto radite za ovaj forum je za dobrobit foruma, na vama je da odlucite je li to ok i da li ce se zloupotrebljavat, ako vi administratori kolektivno smatrate da je to uredu, onda nemate sta pitat korisnike za prijedlog, iznenadite ih i bit ce zadovoljni. ;)
ash je napisao/la:
dalo bi se napraviti da uz svako davanje bodova mora biti i razlog davanja
tako ako neko nekome da zbog toga sto mu je ovaj guzni haver, ne bi bio problem skinuti admina ili ukinuti opciju
Onda uredu, samo da ne bude manipulacija i stimaljki sa poklanjanjem bodova. Mislim mene nije briga koliko imam bodova tako da... Svejedno mi je ustvari.
naravno moj prijednog da stavite u shop (transfer) 25 bodova npr i tako kupis i saljes kome hoces
nerminx je napisao/la:
THX ash treba vratit :S onda ce kemo imat 223242342342 bodova hahahahha xD i admini ce imat najvise boba i tako to .. treba napravit kad se regas da dobijes 200 boba ..

i treba stavit da mozes biti u minusu npr kupis nesh iz shopa npr prijatelji onda imas -20 bobva ..
I onda se neko rega 10 puta i fejka sebi bodove na 1 acc ?
nyonyo je napisao/la:
I onda se neko rega 10 puta i fejka sebi bodove na 1 acc :) ?
i admin provjeri akaunt ip's ? O.o
Da,bilo bi dobro ali samo ako I onaj koji daje i onaj koji prima bodove moraju imati preko 300 postova..
prije je to bilo dobro, nije bilo toliko spama ko sad, i toliko namjestanja kofo pomogo ovo ono, a ak se uvede smanjice se bespotrebne teme svakog 2 dana
ipak sam glasao za OPCIJU 3
Mislim da cu ipak glasati za NE...

Bolje da se ne mogu poklanjati bodovi da nebi doslo do nekih pretnji, tuca, "hakanja" accova i ostalih sranja..

Bolje ovako kad se dadnu bodovi preko teme lepo delete i niko ne zna da je bila
eMcooo je napisao/la:
i admin provjeri akaunt ip's ? O.o
I ja odem i rr konekciju...pa napravim acc i poklonim bodove...pa odem pa rr konekciju...pa se zahvalim tom tipu adsl ftw ?
ne
nc je dao objasnjenje zasto
ne bi bilo 200 pri registraciji definitivno, a ako neko hoce sebi da salje sa jednog acca na drugi, bujrum, jer ionako mora zaraditi na jednom da bi poslao na drugi + sto bi mu se oduzelo nekih 10.15 bodova (tj neki odredjeni procenat - na 200 bodova sto ti bio i maximalni transfer bi otislo mozda 20)
admini sebi ne bi morali davati jer ionako imaju sve opcije koje postoje, a hajd da vidim kako ce se neko izvuci kada ja nadrkan dodjem na keminom accu i vidim da je neko dao nekome bodove sa razlogom "sadasa"
pa da je 3xkemo banovo bih ga...
NE! svi dobro znamo na sta bi to licilo cisto nepotrebno....nego bolje da se realizuje malo ove riznica ako je sada svima do bodova pa dajte uvedite kao nekada one muz ricnize fan art i to kada ,isto bilo holdem poker xD pomognes nekom,nadjes link postas dobijes aplauz,ali s druge strane vise je bilo i samara sto mi se svidja
sve u svemu NE!
samo vratite riznice =) ili omogucite neki novi nacin dolaska do bodova
jer od 30 tema dnevno ,28 su diskusije (ne bukvalno) ,i raja nece da se trudi i odgovara , pitas se zasto? pa nije pistavio bodove

hvala!
Hajde sada da cujemo ko to nebi se obratio tetki/nani/rodici /dajdži haj mi daj 200 bodova stavi pomogao u vezi msna,csa i ostalog? O.o
Pa eto ako vam je to najmanji prolem da skontate kad je zloupotreba uvedite
btw wertu davno obecao da ce uzeti u razmatranje ove riznice da se vrate i nikad nista : (
treba, umanjilo bi spam, al jedino je tesko skontat kad je zloupotreba a kad nije :D
Sinquel je napisao/la:
treba, umanjilo bi spam, al jedino je tesko skontat kad je zloupotreba a kad nije :D
to je najmanji problem
Da : 64%
Ne : 12%
Kemo nap (isto Da) : 24%

Naravno da bi se trebala vratit ta opcija.

U zadnja 2 dana otvoreno je 30 tema da nekom poklanjaju bodove.

Stavite tu opciju :$

bye
Ja sam protiv..

Neka si svatko zaraduje svoje bodowe....ima puno podforuma a korisnih tema treba...trebo si napravit upravo suprotnu anketu a to je da naziv ankete bude da li da se ukine ovakvo davanje bodowa ( rodjendani, bla bla bla)

iako da si i takvu temu napravio mislim da bi opet svi bili za posto puno njih ovdje uopce ne razmislja nego samo pristanu sta god bilo ponudeno od strane admina ili da prevedem od strane nekoga tko odje nesto znaci...

nadam se da si razumio ono sta sam htio poruciti ovim postom8-)8-)
nerminx je napisao/la:
THX ash treba vratit :S onda ce kemo imat 223242342342 bodova hahahahha xD :D i admini ce imat najvise boba :D i tako to .. treba napravit kad se regas da dobijes 200 boba ..

i treba stavit da mozes biti u minusu npr kupis nesh iz shopa npr prijatelji onda imas -20 bobva ..
i sta napravis acc i posaljes bodove

multiacc ?

koeficijent inteligencije ti je ravan misu
FGB je napisao/la:
i sta napravis acc i posaljes bodove

multiacc ?

koeficijent inteligencije ti je ravan misu
Mis je za njega Steven Hawkins bolan .

Da, kasnije cu obrazloziti.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.