Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

pojacanje kompa =)

200 pregleda · 19 odgovora · otvorena 01.01.2009. u 03:14

Pozz raja svima,Sretna nova godina i zelim vam dosta godina na gamers.ba srece,para,fragova,uglavnom sve naj...eh da sad pitam.
Evo slika nadam se da vidite od konfa mojeg kompa i ko ima iskustva neka mi preporuci koju da novu grafu uzmem i od koliko para i procesor da pojacam.
Znaci napisite koju da novu grafu i procesor da uzmem btw.neznam kako se procesor pojacava pa mi objasnite plz i CIJENE...ram mi je jak 2 gige pa jos procesor i grafa jaka bice mi masina ;)

edit: Ko mi fino objasni neka mu admin da "aplauz" i dobija od mene kredita ovih dana...

dje ti je slika svega ti
WonderBoy je napisao/la:
dje ti je slika svega ti
a cek zaboravio sam sorry
@eto sad sam stavio :D
ATI HD4850 512MB DDR3 - 332,01 KM
AMD Phenom X4 9950 AM2+ BOX 395,25 KM

http://www.plus.ba
www.kupiracunar.ba
www.kimtec.ba
shoT_ je napisao/la:
ATI HD4850 512MB DDR3 - 332,01 KM
AMD Phenom X4 9950 AM2+ BOX 395,25 KM

http://www.plus.ba
www.kupiracunar.ba
www.kimtec.ba
mozes malo pojasnit pls?
btw.jel ima mogucnost da uzmem grafu il procesor a da mi nemogne da mi nesta zafali ?
Koja ti je maticna ?

Jel ti treba graficka na agp ili pciex slot ?

pciex : GIGABYTE 9800GT 512MB; GV-N98TZL-512H

procesor : Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz LGA775 BOX
: AMD Phenom X4 9750, Socket AM2+, Radni takt 2400 MHz, L2 cache 2 MB
rexyx je napisao/la:
mozes malo pojasnit pls?
btw.jel ima mogucnost da uzmem grafu il procesor a da mi nemogne da mi nesta zafali ?
procesor moras vidjet podrzava li ga maticna, a graficka ako ti je slot pc expers onda samo trazi pc expres ak je agp uzimas agp

pozz ode spavat sutra ti preko PM objasnim
shoT_ je napisao/la:
procesor moras vidjet podrzava li ga maticna, a graficka ako ti je slot pc expers onda samo trazi pc expres ak je agp uzimas agp :)

pozz ode spavat sutra ti preko PM objasnim :-*
sry sto te smaram ali kako da znam koja je koja grafa ? XD
btw. jel ta grafa za CoD5,GTA IV,cs za fps,i tako to ??? :D
rexyx je napisao/la:
sry sto te smaram ali kako da znam koja je koja grafa ? XD
btw. jel ta grafa za CoD5,GTA IV,cs za fps,i tako to ??? :d
Skines program AIDA 32 , ili Everest home edition .. ;)
Prikazat ce ti sve...
sve zavisi kakva mu je ploca ba sta hocete da lik sve spali koji ste vi dbl a napojna da to povuce cc
Vi svi tu sto pisete ste to sve nasli na google!

Ugl, vidim da imas AM2 chipset, pa trebas AMD, ali ja cu ti rec da je Intel majka :D I ako ces uzimat procesor i grafu neku malo bolju, moras uzimat i novo napajanje ako imas neko sranje, jer po ovime vidim da maximalno imas 300w napajanje, a treba ti makar 500-600w za malo jacu grafu i quad proc ili intel 2.66 dual, ne isplati ti se to kupovat, ako ces kupit, kupi odma novi komp :)
kupi amd athlon x2 6400+ 3.2ghz i ati radeon hd4850...moćes sve igrat..ako nemas tolko para za proc onda amd athlon x2 5000+ black edition s otkljucanim množiocem i svakom ga matičnom pa i onom najlošiom koja ima mogućnost mjenjanja množitelja možes natjerat na 3.2ghz...
a sto bi pojacavao, ja to ni u snovima nemam taj procesor i ram memoriju :(
nema slike
rexyx je napisao/la:
mozes malo pojasnit pls?
Ako uzmes jacu graficku a slab ti procesor, graficka nece moci iskoritisi svoju snagu jer ce procesor onda biti usko grlo. Ja bi sada procesor uzeo, kasnije grafu :D
ma uzmes sebi..

6000+ am2 (180KM)

i 4850 (350 KM)

i miran si..
TomaN je napisao/la:
Vi svi tu sto pisete ste to sve nasli na google!

Ugl, vidim da imas AM2 chipset, pa trebas AMD, ali ja cu ti rec da je Intel majka :d I ako ces uzimat procesor i grafu neku malo bolju, moras uzimat i novo napajanje ako imas neko sranje, jer po ovime vidim da maximalno imas 300w napajanje, a treba ti makar 500-600w za malo jacu grafu i quad proc ili intel 2.66 dual, ne isplati ti se to kupovat, ako ces kupit, kupi odma novi komp :)
thx i tebi i svima e brate mozes li reci imal neka radnja u sarajevu mozda plus.ba da ima neki komp do 1500 km al da je masina znaci grafa i procesor prejak =)
i da je dobar fps,i za sve ove nove igre :)
http://www.imtec.ba/download/konfiguracije_Imtec.zip

nadi sebi najbolju :D
Nemoras kupovati procesor za sad sa svojim mozes igrati cod 5 , gta4 itd.Sad za graficnu nezzz.Kod tebe je am2 socket pa prema tome mozes samo amd procesore gledati ali otom potom procesor je ok.Koja ti je napojna ako budes kupovao graficku trebace ti bolja napojna jer sad je napajanje graficke posebno i to je bolje.....pozzz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.