Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa CPu

86 pregleda · 15 odgovora · otvorena 12.01.2009. u 13:30

molim ko zna nek pomogne....problem je u CPu----pritisnem da se upali nece....ponovo...nece---tako znam po 35 x puta.....i nece znas 1 h pokusavati nece samo na 1 upali se ...ljudil upomoc

Ko ZNA nek pls pomogne

Da imam bodova dao bi ali neam bgm samo mi pomozi te oduzit cu se :=)
a jesi objasni problem brate.
ako nece da ti se upali komp to moze biti vise stvari ne mora znaciti da je CPU a ako i jeste do njega onda je stvar prilicno jednostavna ili radi ili je crko'.
najbolje ti to odnesi u servis;)
promjeni napojnu

btw imas li struje
Widi da ti nije kabal slusajno se iskljucio , osigurac da nije izletio , da nije otisla napojna ?

Ew ti broj odi u Plus - ov servis nek ti oni vide ako se vec nerazumijes u PC !

Servis 033 763 305
- Nosi u servis ;

Mozda je do prekidaca, mozda do napojne, ima milion problema do kojih moze biti

servis FTW
suiCidal je napisao/la:
a jesi objasni problem brate.
ako nece da ti se upali komp to moze biti vise stvari ne mora znaciti da je CPU a ako i jeste do njega onda je stvar prilicno jednostavna ili radi ili je crko'.
najbolje ti to odnesi u servis;)
pa kako da ti objasnim prvi put mi se ovo desava.....mozda promjena temp..nema plina....i to....ali nije pregorio nakon 10 -30 min se upali normala radii :P:P
xmAn je napisao/la:
Widi da ti nije kabal slusajno se iskljucio , osigurac da nije izletio , da nije otisla napojna ? :d:d

Ew ti broj odi u Plus - ov servis nek ti oni vide ako se vec nerazumijes u PC !

Servis 033 763 305
brate ja mislim da imam joj garanciju...neznam tacno kad sam uzeo odo da vidim imam li garanciju na komp ....p anek oni vide.. :S
d0sT4_org je napisao/la:
pa kako da ti objasnim prvi put mi se ovo desava.....mozda promjena temp..nema plina....i to....ali nije pregorio nakon 10 -30 min se upali normala radii :p:p
Moze biti da je promjena temperature, jest da glupo zvuci ali...

Prijatelj ima isti problem (ako sam te dobro skontao), nekad upali iz prve a nekad tek poslije 10-15 pokusaja. Kaze da se odmah upali kad je zagrijan (kad nije dugo bio ugasen). Radio je update BIOS-a, do toga nije. Sve zivo je pokusao i opet ista stvar. Nosio je u servis ali ni oni ne znaju sta mu je (mada oni inace nemaju pojma).

Bas me zanima koji je problem, nadam se da ce ti (nam) neko pomoci.

Edit: Samo da dodam da mu je nov PC, da je sve ispravno montirano (kablovi, cooleri), updateovani driveri, itd.
nc je napisao/la:
Moze biti da je promjena temperature, jest da glupo zvuci ali...

Prijatelj ima isti problem (ako sam te dobro skontao), nekad upali iz prve a nekad tek poslije 10-15 pokusaja. Kaze da se odmah upali kad je zagrijan (kad nije dugo bio ugasen). Radio je update BIOS-a, do toga nije. Sve zivo je pokusao i opet ista stvar. Nosio je u servis ali ni oni ne znaju sta mu je (mada oni inace nemaju pojma).

Bas me zanima koji je problem, nadam se da ce ti (nam) neko pomoci.

Edit: Samo da dodam da mu je nov PC, da je sve ispravno montirano (kablovi, cooleri), updateovani driveri, itd.
hvala puno

i ja mislim da je do temperature jer kad je bilo plina normala sve bilo
d0sT4_org je napisao/la:
hvala puno

i ja mislim da je do temperature jer kad je bilo plina normala sve bilo
Glupo zvuci ali sve govori da je do temperature. Nije logicno :S
do temperature je jer posjedujes ne kvalitetno napajanje njoj ne odgovara niska temperatura jer ostale komponente dobro podnose niske temperature :D
ReptoR je napisao/la:
do temperature je jer posjedujes ne kvalitetno napajanje njoj ne odgovara niska temperatura jer ostale komponente dobro podnose niske temperature :d
Zasto je to napojna osjetljivija na temperature od ostalih komponenti? Bez obzira na to sto je no-name napojna,

PS: Haver ima isti problem, napoja mu je Fortron 500W tako da nije to.
nc je napisao/la:
Zasto je to napojna osjetljivija na temperature od ostalih komponenti? Bez obzira na to sto je no-name napojna,

PS: Haver ima isti problem, napoja mu je Fortron 500W tako da nije to.
Pa vjerovatno ako nece da se upali napajanje je problem ili maticna ne radi ili RAM ne radi ali da mu je to ne bi ga mogao nikako upalit.
ReptoR je napisao/la:
Pa vjerovatno ako nece da se upali napajanje je problem ili maticna ne radi ili RAM ne radi ali da mu je to ne bi ga mogao nikako upalit.
Nije ni RAM ni maticna, jer je u havera nov PC i ima isti problem. Sve su kvalitetne komponente, kompatibilne (RAM je sa QVL liste i sl.).
nc je napisao/la:
Nije ni RAM ni maticna, jer je u havera nov PC i ima isti problem. Sve su kvalitetne komponente, kompatibilne (RAM je sa QVL liste i sl.).
ma napojna je onda garant jer svim komponentama odgovaraju niske temperature. samo onda kvalitetnije malo napajanje i problem bi trebo biti rijesen
ReptoR je napisao/la:
ma napojna je onda garant jer svim komponentama odgovaraju niske temperature. samo onda kvalitetnije malo napajanje i problem bi trebo biti rijesen
Rekao sam i prije, haver isti problem ima, i ima kvalitetno napajanje (Fortron Bluestorm 500W 80+) tako da nije do napajanja. Taj problem ima otkako je kupio PC (nov).

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.