Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

SCiG - BiH petition... hajmo pokusati

1.612 pregleda · 42 odgovora · otvorena 15.10.2005. u 19:45

eh evako, ljudi ja vas razumijem poraz smo primili, tesko je, navijaci su bili divlji bla bla bla. prazna prica. gledajte ovako, mi bi smo mogli nesto uraditi da nije bilo "naseg" uzvracanja njima, znaci fino je predsjednik staba naglasio mi smo mogli uloziti tuzbu da nasi navijaci nisu uzvratili istim, pa je onda poslo bombanje, raketiranje, kamenovanje itd itd. jer navijaci su odlicno znali sta ce tu bit i da nisu smjeli puno da se "dizu" takodje kad su i oni ibli ovdje nasi ovdasnji klosari su iskoristili priliku da "izbiju" oko covjeku, odnosno navijacu SiCG. ovo govorim jer sam za ravnopravost i posten sud ali ovo nikako ne mozemo pripisati kao neki eksces izvrsen na navijacima BiH, i naravno zadnji akt je to sto mi sada nista nemozemo uraditi, utakmica je zavrsena i znaci kraj je svemu sto smo i htjeli i sto nismo, mislim ljudi patriota sam volim BiH bio sam tu za vrijeme rata sve gledao zivim pored linije razgranicenja rs i fbih znam sve... jer ima stara izreka "ako nece zlo od tebe, bjezi ti od zla" jer uvijek ima sporedni put, ama bas UVIJEK.
zato molio bih sve "navijace" BiH da prihvate to kao sto bi jeli trebali i srbi sada da uloze zalbu za ono sto smo mi uradili na kosevu. mislim budite fer, ljudi vrijeme je odkako balkan postoji zavadjaju narode balkana, mislim da bi trebali poceti razmisljati svojom glavom i upravljati svojom sudbinom, a ne kojekakvi "huskaci" kojima "nacionalizam" donosi ono prema cemu imas pravu ljubav tj. novcu.
hvala

eh evako, ljudi ja vas razumijem poraz smo primili, tesko je, navijaci su bili divlji bla bla bla. prazna prica. gledajte ovako, mi bi smo mogli nesto uraditi da nije bilo "naseg" uzvracanja njima, znaci fino je predsjednik staba naglasio mi smo mogli uloziti tuzbu da nasi navijaci nisu uzvratili istim, pa je onda poslo bombanje, raketiranje, kamenovanje itd itd. jer navijaci su odlicno znali sta ce tu bit i da nisu smjeli puno da se "dizu" takodje kad su i oni ibli ovdje nasi ovdasnji klosari su iskoristili priliku da "izbiju" oko covjeku, odnosno navijacu SiCG. ovo govorim jer sam za ravnopravost i posten sud ali ovo nikako ne mozemo pripisati kao neki eksces izvrsen na navijacima BiH, i naravno zadnji akt je to sto mi sada nista nemozemo uraditi, utakmica je zavrsena i znaci kraj je svemu sto smo i htjeli i sto nismo, mislim ljudi patriota sam volim BiH bio sam tu za vrijeme rata sve gledao zivim pored linije razgranicenja rs i fbih znam sve... jer ima stara izreka "ako nece zlo od tebe, bjezi ti od zla" jer uvijek ima sporedni put, ama bas UVIJEK.
zato molio bih sve "navijace" BiH da prihvate to kao sto bi jeli trebali i srbi sada da uloze zalbu za ono sto smo mi uradili na kosevu. mislim budite fer, ljudi vrijeme je odkako balkan postoji zavadjaju narode balkana, mislim da bi trebali poceti razmisljati svojom glavom i upravljati svojom sudbinom, a ne kojekakvi "huskaci" kojima "nacionalizam" donosi ono prema cemu imas pravu ljubav tj. novcu.
hvala
musa je napisao/la:

hvala

svaka cast
i samo jos da kazem LOL za taj pokusaj vi ko da nikad niste bili na utakmici , jebote 10 povredjenih to je minimum minimuma (barem ovde) niste mi jasni nikako...
musa je napisao/la:
hvala

Sve to stoji druze sto kazes, ali pazi, prvo za to oko navijaca scg, ja mislim da se to desilo na prijateljskoj utakmici bih-scg( ispravite me ako grijesim),znaci tu se nije imalo sta ponistiti jer je obicna prijateljska utakmica bila, a da ne govorim kako su tada navijaci iz rsa provocirali(pusi qrac ko te hebe moze srpska i bez tebe, federacijo...sjecate se), drugo, nasim su navijacima oduzeli sve zivo(od kovanica, upaljaca...), cak i transparente koji nimalo nisu bili uvredljivi(sergej-bosnian hero), dok su svojim dopustili da unesu gotovo sve, od predmeta kojim su nas gadjali, topovskih udara(nasi su uzvracali onim sto im je stizalo do glava), pa do fasistickih transparenata(noz, zica, srebrenica;ubij turcina, hvala ti ratko?!?!?!). Halo ba, pa gdje to ima, slazem se, to su bili navijaci iz rsa, al opet su im MORALI ODUZETI TAKVE TRANSPARENTE, kao sto kaze jedan lik sa drugog foruma, zamislite da su na utakmici njemacka-izrael bile zastave hitlera i kukastog kriza, pa izraelci bi odmah izisli sa terena i podigli bi nevidjenu frku, a nama mirna bosna, ko da nista nije bilo....

I za kraj, jedna najava za one koji ne znaju:

GLEDAJTE U PONEDJELJAK U EMISIJI "60 MINUTA" EKSKLUZIVNE SNIMKE SA MARAKANE, GDJE SU MEDJU NASIM NAVIJACIMA BILA 2 NOVINARA OVE EMISIJE I KOJI SU SNIMALI SVE SA 2 KAMERE...

Kazu da su snimci stravicni...
drug nismo na istim frekvencijama, cekaj da se prikljucimo. gledaj ovako, ja negovorim da sad treba to zaboraviti ili ne pokusati i stvari istog sto se desilo. ali morate gledati sa ove strane, nebitno jeli bila prijateljska ili ne, da li su transparenti bili s ovim natpisima ili sa onim natpisima, da se razumijemo, evo mozete pitati i stepu sta misli o tim "papcima" koji se tako ponasaju, negdje sam procitao dzeno satan "par klosara napili se i otisli da se pobiju" naravno onaj ko trazi kavgu on zna i kako je izazvati, evo godfather zamolio bih te da ostavis "nacionalizam" desavanja od prije 10 godina i gledaj to kao neku standardnu utakmicu izmedju dvije normalne tekme, ****ga nemoze ni fifa tu nista uciniti, mi smo covjeku oko izbili neznam sta da je uradio, jer nista na svijetu nije vrijedno da covjek ostane corav do kraja zivota, ****ga... drugo ja garantujem a i znam, svi normalni srbi i crno-gorci znali su da tu nema mjesta za kulturno navijanje, tu sve dolaze budale i najveci klosari i hostapleri, ubice, narkomani... evo zasto... beograd ima minimum 5 miliona stanovnika, njih je doslo 50 000 hiljada najfinih beogradjana?! ma dajte neka me neko osamari z*** ovoga... ljudi shvatite najveca bagra iz beograda je to ucinila, ne recimo poput ovog stepe, pure i sta ja znam, on je mozda ovakav onakav, ali nije spreman na to "ubiti covjeka".
morate shvatiti da u sportu nema mjesta za to, to sto je bilo treba zaboraviti, i njemacka kad je rusila sve eto zaboravili su idu dalje i sta ja znam... mislim da bi nam bilo svima bolje da shvate i ti klosari... ipak se nadam boljim danima, ja inace dolazim iz gracanice idem ovdje je bio jedan momak iz Rume iz SiCG ko nezna gdje je neka pogleda kartu, momak je extra cak stavise gledao sam tu utakmicu s njim...vjerujte mi, nije mu bilo lahko i tako svejedno sto se desava na terenu. ****ga da se vise prestane pricati o ratu svima nama mladjim generacijama bilo bolje, netreba dozvoliti da se izjalovi sve sto zapocnemo, treba oprostiti ali ne i zaboraviti...
"mrak se mrakom ne istjeruje..."
ps.
haha znate li vi koliko smo mi smjesni svima okolo nas... da nas ujedinjuje jedan prijeratni rock'n'roll band, na to smo spali, a eto i to se skoro izjalovilo kako su "balkanske" glave sve to protumacile... kako god bilo, ljudi su svoje odsvirali i ujedinili u nekoliko, njima svaka cast, nije mi bilo zao dati kes barem da ih gledam zajedno nemoram ni slusati...

Zadnji edit: 16.10.05 u 09:58:12

drug nismo na istim frekvencijama, cekaj da se prikljucimo. gledaj ovako, ja negovorim da sad treba to zaboraviti ili ne pokusati i stvari istog sto se desilo. ali morate gledati sa ove strane, nebitno jeli bila prijateljska ili ne, da li su transparenti bili s ovim natpisima ili sa onim natpisima, da se razumijemo, evo mozete pitati i stepu sta misli o tim "papcima" koji se tako ponasaju, negdje sam procitao dzeno satan "par klosara napili se i otisli da se pobiju" naravno onaj ko trazi kavgu on zna i kako je izazvati, evo godfather zamolio bih te da ostavis "nacionalizam" desavanja od prije 10 godina i gledaj to kao neku standardnu utakmicu izmedju dvije normalne tekme, ****ga nemoze ni fifa tu nista uciniti, mi smo covjeku oko izbili neznam sta da je uradio, jer nista na svijetu nije vrijedno da covjek ostane corav do kraja zivota, ****ga... drugo ja garantujem a i znam, svi normalni srbi i crno-gorci znali su da tu nema mjesta za kulturno navijanje, tu sve dolaze budale i najveci klosari i hostapleri, ubice, narkomani... evo zasto... beograd ima minimum 5 miliona stanovnika, njih je doslo 50 000 hiljada najfinih beogradjana?! ma dajte neka me neko osamari z*** ovoga... ljudi shvatite najveca bagra iz beograda je to ucinila, ne recimo poput ovog stepe, pure i sta ja znam, on je mozda ovakav onakav, ali nije spreman na to "ubiti covjeka".
morate shvatiti da u sportu nema mjesta za to, to sto je bilo treba zaboraviti, i njemacka kad je rusila sve eto zaboravili su idu dalje i sta ja znam... mislim da bi nam bilo svima bolje da shvate i ti klosari... ipak se nadam boljim danima, ja inace dolazim iz gracanice idem ovdje je bio jedan momak iz Rume iz SiCG ko nezna gdje je neka pogleda kartu, momak je extra cak stavise gledao sam tu utakmicu s njim...vjerujte mi, nije mu bilo lahko i tako svejedno sto se desava na terenu. ****ga da se vise prestane pricati o ratu svima nama mladjim generacijama bilo bolje, netreba dozvoliti da se izjalovi sve sto zapocnemo, treba oprostiti ali ne i zaboraviti...
ps.
haha znate li vi koliko smo mi smjesni svima okolo nas... da nas ujedinjuje jedan prijeratni rock'n'roll band, na to smo spali, a eto i to se skoro izjalovilo kako su "balkanske" glave sve to protumacile... kako god bilo, ljudi su svoje odsvirali i ujedinili u nekoliko, njima svaka cast, nije mi bilo zao dati kes barem da ih gledam zajedno nemoram ni slusati...
musa je napisao/la:
ps.

Ma opet kazem, sve stoji sto kazes i mislim da smo na istim frekvencijama, samo sto sam se ja malo mozda pogresno izrazio, ne vidim da sam se igdje dotakao nacionalizma i govorio protiv srba(pa stari mi je srbin iz nisa, sta imam protiv njih pricat, kad i sam imam srpske krvi lol), samo sam uporedio ovu tekmu sa imaginarnom tekmom njemacka-izrael i sta bi se tu desilo i osudio sam to sto su dozvoljeni onakvi transparenti na jednoj europskoj utakmici....
Naravno, respect stepi, puri, pajseru i svim normalnim ljudima, nezatrovanim mrznjom,a i ja tu spadam vjeruj mi, rijetko ces danas naci nekoga ko ima rodbine u sirokom brijegu, a istovremeno i u srbiji(kao ja), a vise voli bih od obje ove drzave...
Alo bre balije...
sta ste se istripovali...
Sreca vasa sto vas nismo preklali sve na tribini...
SRBIJA DO TOKIJA!!!
Idi idi ko te **** mozhe srpska i bez tebe federacijo federacijo!!!

BEOGRAD!!!!

Umrite od ljubomore!!!!

---DELIJE SEVER---
POZDRAV LIKOVIMA IZ Rep. Srpske...
ep1c[delija] je napisao/la:
Alo bre balije...
sta ste se istripovali...
Sreca vasa sto vas nismo preklali sve na tribini...
SRBIJA DO TOKIJA!!!
Idi idi ko te **** mozhe srpska i bez tebe federacijo federacijo!!!

BEOGRAD!!!!

Umrite od ljubomore!!!!

---DELIJE SEVER---
POZDRAV LIKOVIMA IZ Rep. Srpske...

Mussa buraz, vidis, ovakvi su ti i bili na marakani i ovo se zove nacionalizam!!!!
z*** ovakve srpske stoke i cetnika se i pise peticija
slazem se s tobom za njemacku i izrael ali eto svima je u interesu u citavom svijetu da se nedesi sto se desilo s njima, a nas, mi smo veliki potencijal, da bi sebi europa dozvolila luksuz da se ujednimo, sumnjam, uvijek ce oni zataskavati i huskati stvari na balkanu dokle god ih mi neodbacimo od sebe. zar nevidis da je frka, svi su da paddy ode, jednostavno nam smeta, zabusava stvari itd. nego necemo o tome vec je politika to nebih da raspravljam, uglavnom slazem se s tim, a eto ramazan je Molim Boga da nam podari neko sunce da nas sve obasja da vise izadjemo iz mraka svi... da postanemo nesto sto smo nekad bili za sve okolne supke europe, da gledamo safeta susica, vladimira petrovica, josipa katalinskog, to su bili dani sporta na balkanu. a eto ima stara izreka, pun sam tih stvari nezamjeraj: "dok jednom ne smrke, drugom ne osvane"

ps.
ne ovo su obicna djecurlija koja jednostavno imaju za idole nekoga naravno kada si mladji tudje gluparije i budalastine su ti zanimljive i fasciniraju te.. ovo su neke pubertetlije kojima treba vise obrazovanja, a eto sta mozes, svi dodju jednom pameti, neko ranije neko kasnije uglavnom "DODJE"!

Zadnji edit: 16.10.05 u 17:43:55

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.