Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

"Nature Effect" PS tutorial

256 pregleda · 15 odgovora · otvorena 19.12.2008. u 14:02

TUT PREUZET SA http://www.freedivs.com/
--------------------------------------------------------------
1. korak: napravite novi Photoshop dokument. U ovom slučaju ja pravim dokument veličine 600x200, 72dpi, pozadinu obojati crnom

Selektiraj Horizontal Type Tool, onda postavi font koji god hoćeš (u ovom tutorijalu ja koristim Baskerville Old Face), obični, strong, 83pt, #637C00 - nijansa boje)

Odaberite Custom Shape Tool, a zatim odaberite brush biljke, ja sam koristio biljke zadanim oblik iz selekcije kao što je prikazano dolje, ali možda ćete imati druge prilagođene oblike koji bi mogli dati bolji rezultat:

Sad koristite taj biljni brush da uredite svoj text, mozete kopirati i uraditi ovako kako sam ja uradio ili na svoj vlastiti nacin.
Onda spojite vaš "Prirodni tekst sloj postavljen kroz Layer > Merge Layer Set, to bi trebali obratiti sloja postavljena u redovnim sloju umjesto sloja teksta koji je prije bio.

Pod Layer Style (Layer > Layer Style) dodaj Inner Glow i Pattern Overlay blending opcije u dizajn vaseg teksta kao sto je dole prikazano:

Rezultat:

dalje

U novi layer teksta dodajte vaš tekst ponovo u bijelo (isti font, veličinu, itd.), provjerite da je text bijeli tacno iza prvog layera.

dalje

Rezultat:

Udvostruci text sa proslog koraka, onda kreiraj novi layer i spojice se zajedno. Text bi trebali tranformirati u obicni layer.

Pod Layer Style(Layer > Layer Style) dodaj Pattern Overlay i podesi kao na slici:

Rezultat:

Sada primjeni motion blur ( Filter > Blur) i uradi kao na slici:

kraljnji rezultat:

Pozz
Cool brate . Trebat ce mi ovo , za novi projekat koji radim
Mogao si dodati link stranice na kojoj si nasao tutorial.
1rpho_O je napisao/la:
mogu dobiti aplauz ? :$
Odakle si ovo kopirao :$ ?
nc je napisao/la:
Mogao si dodati link stranice na kojoj si nasao tutorial.
http://www.freedivs.com

Yest da nije moj tutorial, al svakim danom se ovdje traze tutoriali pa kontam se potrudit da prevedem pa nek se malo i vjezba shta.

@empty np

edit: samo jos da dodam, bilo je jos ovakvih tema gdje su clanovi kopirali slike i korake sa drugih portala i preveli pa su dobijali aplauze :S

edit: da, to si dobro reko, ali ja za to sto pomazem clanovima trebam bit nagradjen 8-)

edit2: @aldin, pa ya ,na engleskom je .. ma bilo je jos ovakvih tutorijala za dva-tri aplauza, a na ni jedan nisam dobio
Siguran sam da ne molis za aplauz da bi dva dobio. Vodici se prave da bi pomogli ljudima a ne za aplauz.

Post dobio aplauz od bushidO.

MRZIM JE***E RIPERE !!!!
ako bog da postaces riper ko Ado
on ripa stranice , ti ripas tutorijale -_-

Post dobio aplauz od coDe

ajd barem se lik potrudio prevest XDako je str na engl !!XD
svaka cast ... nek si preveo, i onako pola ovdje wannabe.a ne zna pratit tutove na engleski. ja bi ti dao 100 aplauza matere mi. samo ubuduce napishi link odakle si uzeo i preveo

Post dobio aplauz od skala

TRL je napisao/la:
svaka cast ... nek si preveo, i onako pola ovdje wannabe.a ne zna pratit tutove na engleski. ja bi ti dao 100 aplauza matere mi. samo ubuduce napishi link odakle si uzeo i preveo
Konacno neko ko cijeni kad neko nesto uradi. :S
Na ovom sajtu i forumu uglavnom su svi neki "kriticari" tj. traze "dlaku u jajetu"
Pozz
Dobro prafo!

Evo sada i ja malo radim xD!

(riddle i coDe: ako ste tako raspolozeni aplauz i mene xD) SALA!
Jako svaka cast
meni se svida a i korisno je
pri dizanju teme trebao si napisati da je tut preuzet sa te i te stranice, edituj to :@
takoder, ako se mogu izbjegavati ove teme bio bih zahvalan, sami eksperimentisite malo i dobit ce te i vi neki stil slova 9-)
tema lock
-----
ako vec prevodis tut-ove trazi kvalitetne, evo jedan puno bolji :
http://www.1stwebdesigner.com/tutorials/easy-brush-text-nature-effect-tutorial/

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.