S ponosom cu predstaviti svoj prvi tutorijal na ovome web-u!
Pitate se kako napraviti logo?
U sljedecem opisu uz slike cete najlakse nauciti napraviti logo!
Pravicemo logo za .inv clan.
1. korak:
Skinite font "Rufa" sa http://www.dafont.com i ubacite u fonts na control panelu!
2.korak:
Otvorite novu transparent podlogu dimenzija 1024x768!
3. korak:
Uzmite font Rufa i napisite inv u tri posebna layera, velicina fonta 300
4.korak:
Slova poredajte ovako:

5. korak:
Sada sve ta slova spojite sa Shift+Ctrl+E
6. Korak:
Otidjite u Blendig options i namjestite sljedece opcije:

7. Korak:
Dobicete ovakvo:

8.korak:
Sada cemo da napravimo 3D style tako sto cete drzati Ctrl+Alt i drzati strelicu na tastaturi prema gore.
Tako pritisnite zeljeni broj puta. Ja sam pritisnuo 10 puta i dobio sam 10 copiranih layera prema gore u odnosu na prvi.
Trebali bi dobiti nesto slicno:

9. korak:
Sada cemo da napravimo bijeli stroke na svakom layeru tako sto cete na svaki layer (trebali bi ih imati 10 ako ste dobro pratili tut) otici na blending options i opciju stroke.
Tamo cete staviti bijelu boju i size 3. Pazite da na svakom layeru bude ista nijansa bijele, ako pogrijesite kvarite izgled logo-a.
Treba li bi dobiti nesto ovakvo i ovo bi ujedno bio i krajnji rezultat:

Ovu zadnju sliku sam povecao da dobro vidite sta sam uradio na njoj ali inace bude manja tj kao prva gdje smo poredali slova!
Uz malo truda napravicete bolji logo!
Pitate se kako napraviti logo?
U sljedecem opisu uz slike cete najlakse nauciti napraviti logo!
Pravicemo logo za .inv clan.
1. korak:
Skinite font "Rufa" sa http://www.dafont.com i ubacite u fonts na control panelu!
2.korak:
Otvorite novu transparent podlogu dimenzija 1024x768!
3. korak:
Uzmite font Rufa i napisite inv u tri posebna layera, velicina fonta 300
4.korak:
Slova poredajte ovako:

5. korak:
Sada sve ta slova spojite sa Shift+Ctrl+E
6. Korak:
Otidjite u Blendig options i namjestite sljedece opcije:

7. Korak:
Dobicete ovakvo:

8.korak:
Sada cemo da napravimo 3D style tako sto cete drzati Ctrl+Alt i drzati strelicu na tastaturi prema gore.
Tako pritisnite zeljeni broj puta. Ja sam pritisnuo 10 puta i dobio sam 10 copiranih layera prema gore u odnosu na prvi.
Trebali bi dobiti nesto slicno:

9. korak:
Sada cemo da napravimo bijeli stroke na svakom layeru tako sto cete na svaki layer (trebali bi ih imati 10 ako ste dobro pratili tut) otici na blending options i opciju stroke.
Tamo cete staviti bijelu boju i size 3. Pazite da na svakom layeru bude ista nijansa bijele, ako pogrijesite kvarite izgled logo-a.
Treba li bi dobiti nesto ovakvo i ovo bi ujedno bio i krajnji rezultat:

Ovu zadnju sliku sam povecao da dobro vidite sta sam uradio na njoj ali inace bude manja tj kao prva gdje smo poredali slova!
Uz malo truda napravicete bolji logo!