Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Šta igrati ?

1.806 pregleda · 86 odgovora · otvorena 08.09.2008. u 20:46

Ljeto je, čekamo mnoge top naslove da izađu, ali.. šta igrati u međuvremenu ?

Ja imam par novijih naslova kod sebe ( Spore i još neko sr***e ), ništa ni instalir'o nisam, hoću nesh super kvalitetno a da nije CS, WC3 ili WOW ?

Tema nije ovdje samo da biste nasrali naslov neke igre samo meni već da i ostali gameri mogu vidjeti šta raja danas igra i ZAŠTO baš to igra. Uz naslov i detaljno objašnjenje. Najbolji postovi će biti nagrađeni aplauzom.

Da čujem vaše prijedloge opasni gameri
igram ballefield 2 moze da se igra preko neta online danas sam uzo call of duty 4 te dve igre :)
BENiO je napisao/la:
jel te stid to rec ? btw vidim niko nije stavljao igre poput broken sworda,syberie,da vinchi i ostale point click igre naravno ako volis to odigrat
ja sam to sve igrao ali syberia mi je zauzima posebno mjesti u srcu i to posebno 2. dio...plakao sam zbog Hansa
nije me stid reci, jer za mene ne postoji neki socijalni zivot, te me ljudi nerviraju, uzivam kada sam igram u svojoj sobi ili kada gledam neki anime
Devil 4
Skidam upravo Sillent Hill 4
PES 09 kad izadje

mah vise i nemam pojma, nista mi se neigra... nema ozbiljne igrice
Mozda samo pes taj jos cekam i nista vise, moram kupovati novi comp...
coDe je napisao/la:
Devil 4
Skidam upravo Sillent Hill 4
PES 09 kad izadje

mah vise i nemam pojma, nista mi se neigra... nema ozbiljne igrice
Mozda samo pes taj jos cekam i nista vise, moram kupovati novi comp...
devil 4 dere, nisam odavno tako uzivao, silent hill 4 dere nisam se odavno tako usrao
e ovako drug ima dobrih igrica sto se igraju pored cs,wc3,i wowa

npr silkorad

SILKROAD ONLINE je besplatna full 3D MMORPG igra, svako ko nije probao ovu igru, obavezno mora probati, jer sa obzirom da je besplatna i sa mnostvom vizuelno extra odradjenih skilova, po meni ovo je najbolja igra na internetu. Posle 20 levela birate jedan od tri posla kojim zelite da se bavite: trader - pomocu kamile ili konja prenosite robu iz grada u grad, i na taj nacin zaradjujete novac, thief - u prevodu lopov, thiefovi presrecu tradere na putevima Silkroada i hunter - hunteri su lovci na thiefove. Sam izbor posla i njegovo obavljanje igru cini jos neizvesnijom i zanimljivijom. Sve ostale informacije - koji itemi se koriste u igri, skillovi i ostalo mozete naci na SILKROAD ONLINE oficijelnom sajtu http://www.silkroadonline.net

dok igras Sro usporedo mozeis da igras takodje

ove onlyne igrice traivan ogame bitefight itd

pucacina neka pteporucio bi ti da uzmes

25hp extra igrica na prekucawu
ili
san anderas onlyne extra nikad nedosadi

e ima jos 1 half life znas sta je extra ludjacka igrica

end the beest Unreal turlament nema dalje
ili ako ti je bas dosadno
imam ti ja ako hoces da ti send
linkove za
supermaria , kokoske , luxor itd....

Post dobio aplauz od Vilenjak

a zavisi care sta se tebi svidja

ja naprimjer volim da sutam igrice na kojim deres stolicu ono nesto ko silent hill =) mogu da igram bilo kojio dio =)
jer igrica mi je apsolutno uber cool i svima je preporucuje m poslije toga neznam mafia nije losta prekucao par puta mada odavno nisam uzeo neku novu igricu da raspalim tako da nisam probao II dio ako je uopste izasao (jbg fkt kasnim znam da je bilo najavljivanje al ... )

znaci ako zelis da kvalitetno utrosis vrijeme za kompom silent hill ili mafia =)

silent hill zbog toga sto igricu bas moras sjesti i igrati
a mafia ima pricu bar po meni samo takvu i dosta je realna igrica je na nivou

mada na ni god of war nije za baciti simpa igra =)
Far Cry 2
Ja sam potpuno saglasan sa S3phirotH-om(hehehe... napisao sam nik tacno).
Samo bi tu dodo jos jedan FPS, a to je Time Shift. Igra je poprilicno zarazna. Dovoljno govori ti da sam je presao 3 puta, na 3 razlicite tezine i da sam sva tri puta uzivao igrajuci igricu. Nije igra da se po kvalitetu moze porediti sa FF-om, Zeldom ili DMC-om. Medjutim, ova igra itekako iskace iz danasnjeg mora monotnih i jeftinih pokusaj zarade novca.
Ideja upravljanja vremenom i nije neki novitet. Najbolji i najpoznatiji primjer je PoP. A oni i zagrizeni igraci ce znati da je i prije PoP-a ovu idjeju imao i Nintendu u svom hitu Zelda (ciljam na Majors Mask). Mada je u PoP-u veca koristenos upravljanja vremenom, ova igra je takoreci udarile temelj ovakvoj ideji.
Da se vratimo igri. Ideja i nije najoriginlnija. Upravljaj vremenom da bi spasio svijet. Ali ono zanimljivo u tome jeste implementacija svega toga. Nacin upravljanja vremenom, efekti pri tome, oruzije... Da vam je samo znati kakav je osjecaj kada zaustavite vrijeme, pumparicom raznesete 4 protivnika. Protivnici stoje iako ste ih raznjeli. Ali kada vrijeme pocne da tece.... hehehehe... svi lete na sve strane. Pravi uzitak za oci i dusu.

A i jos jedan naslov koji se ne moze zabici. Takodjer je izaso i vec je duze vrijeme na trzistu. Radi se o UT3. Onaj ko nije barem cuo za UT moze komotno da se odrekne zvanja gamera. Ovaj dio me stvarno iznenadio. Ne znam ni sam zasto, mozda zbog veliek prasine oko izlaska, mozda zato sto ga hvale na sve strane, stavrno ne znam zasto, ali mi se u pocetku nije nikako svidjeo.
Ali, posto sam pravi gamer, dopustio sam igri da govori, ne, ne da govori, vec da renderuje u svoju dobranu.
I uspijela je u tome. Igra je fenomenalna.
A to zasluzuje jednom faktoru. Mozete li zamisliti kakva je igra koja ima igrivost UT2, a grafiku Crysis-a??? Osjecaj je neopisiv. Savrsenstvo. UT3 je, po mom skromnom misljenju, "muss" za svakog okorjelog gamer.

A ima i treca igra.(jbt. samo mi padaju nove igre na pamet ) Jeste da je ovo stariji naslov, ali ne vjerujem da ga je odigralo mnogo ljudi. Rijec je o "Overlord".
Vi ste gospodar(zli ili dobri, na vama je da odlucite sta cete biti) stvorenj koja meni lice na gnomove. Iako lice tako da u njih ne mozete imati povjerenja, oni su temelj vase vladavine. To su jako lojalna stvorenja koja ce sve uraditi sto im kazete. Kada kazem sve, onda stvarno mislim sve. Ubice ako im kazet, opljatckat ce, unistit ce, a cak ce uraditi ono pri cemu ce 100% oni nastradati.
Iako ovo zvuci kao neka ozbiljna igra, vjerujte mi, nije. Igra je toliko smijensa da je to nevidjeno u svijetu igara (bar ne s moje strane, mozda samo onaj Zec i Max, ne znam kako se zovu ). Samo komentari tih malih gnomova su dovoljni da te nasmiju. A tu su jos kometnari drugih ljudi u igri, neprijatelja i prijatelja, zatim prica igre.... sve, ama bas sve je uradjeno tako da se covjek pravo zabavi igrajuci igru. Jedini su problem kontrole koje znaju u nekim slucajevim biti jako frustrirajuci. Ali na srecu, ti momenti su prava rijetkos i sve zavisi od nacina igranja.

A ako hocete jos vise zabave, ali ne igranjem igrica, onda vam preporucujem jedan jako dobar anime. Death Note. 37 epizoda, svaka radjena da savrenstva. Prica, stil crtanja, glasovi, sve je savrseno uklopljeno jedno sa drugim. Pogledo sam mnogo anime-a, ali ovaj me je ostavio bez teksta. Danas cijeli dan buljim u ekran gledajuci ovaj anime. DBZ, Naruto, Bleach, Elfenlied.... nema anime-a koji moze ovom pera odbiti.

Ovoliki post, ovako mali prostor za pisanje, a uz to ovoliko sati... stvarno nemam namjeru da trazim greske u mom posto. Nemojte mi zamjeriti.

P.S. Kada se probudim, razmislit cu o jos par igara, pa se mozda ponovo javim.

Zz S3ph.
Bio si upravu sa Death Note.

Post dobio aplauz od Vilenjak

hmm ..ima mnogo dobrih igrica.i tesko ces se opedjeliti :
ali ja sta igram i mislim da treba mozganja za pojedine igrice

Empire Earth je interesantna igra. Prvih par partija. Kad vidiš sve gadete, dosadi.

Total War serija je THE RTS serija out there. Ako više volite razvijati carstvo i baviti se politikom, igrajte Civilization, Alpha Centauri i slične Sidove umotvorine. On the other hand, ako ste stratezi, warlordi rođeni u krvi svojih protivnika, ako ste začeti u sedlu (da mi je vidjeti kako su to izveli), onda je za vas Total War. Pravi clash of the titan, borba dviju vojski gdje treba znati koga žrtvovati, kada napadati, kako napadati i koristiti sve osobine terena i neprijatelja u svoju korist. Trebate vremena razmišljati? Pauzirajte igru. Ako je Alexandar Veliki mogao, možete i vi.

In a nutshell: Civ, Alpha Centauri, Medieval, Shogun.

C&C, osim što je sve na isti kalup, nije strategija. Kod strategija moraš *razmišljati*, a ne pritiskati hotkeye i štancati čim više jedinica i onda udariti po neprijatelju.

I, iako je rusherski orijentirani, Warcraft rulez. Osobito dvojka.
igrice jesu mozda stare al su ddobre razlog vise da ih probas

Post dobio aplauz od SkY

Assassins creed = jedna od najjacih igara koje sam zaigro.

Vegas 2

Duke Nukem =P
Devil May Cry 4 nije izasao za PC , zasad je samo za PS2 , a koliko ja vidim covjek zeli igre za PC ..

- Asassins Creed -
Valenth je napisao/la:
Devil May Cry 4 nije izasao za PC , zasad je samo za PS2 , a koliko ja vidim covjek zeli igre za PC ..

- Asassins Creed -
hmmm...pls edituj post da to neko ne vidi :S DEVIL MAY CRY 4 je igra za PS3 i XBOX360 i cak je izasla i za PC... za ps2 su izasli dmc1, dmc2 i dmc3 : dantes aweking
Mafia po mom izboru, na igru se nikako nemogu pozaltit jer je stvarno predobra, ocekujem drugi dio ^^
Football manager 2008 (Zbog zabave, a i sminka je sto mozes da stvoris ekipu po svojoj zelji)

Sword of Etheria za PS2 (Slicno Zeldi ako ste igrali samo sto ovdje nisi sam imas jos 2 osobe koje ti pomazu)
Yo sha se radi :D :D

Ja sam old school gamer , navuchen na cs,war3, duke nukem,sin(orginalno izdanje) mgs itd... sto se meni vako svidjelo od novih igrica :

Experiment.assasin creed,Metal Gear Solid 2,3,4 ,crysis

(Biche josh toga)
alone in the dark
prince of persia
lotr svi djelovi toje naravno
crysis
a ova ti je naj bolja megaman x8 skinije sa neta
Mislim da igrica koja zasluzuje paznju svih nas je ASASSIN CREED, iako je zahtjevna igrica je prejaka.
S3phirotH je napisao/la:
hmmm...pls edituj post da to neko ne vidi :S DEVIL MAY CRY 4 je igra za PS3 i XBOX360 i cak je izasla i za PC... za ps2 su izasli dmc1, dmc2 i dmc3 : dantes aweking
Nemoj me vise citirati ( odnosi se na sve vas ! )
Ja sam rekao samo da igrica nije za "PC" , znaci nije vazno jel za PS2 PS3 i sl .. koristi malo svoj malodobni mozak.

Post dobio šamar od Vilenjak

A što niko nije spomenuo Warhammer, koji je EA Sports napravio da bi skinuo sa trona Blizzardov WOW.
Po nekima će to i uspjeti. Raspitajte se za više detalja
Eo da nekima dočaram kako to sve izgleda :
http://www.hcl.hr/najave.php?TekstID=145&select=19
wickY je napisao/la:
A što niko nije spomenuo Warhammer, koji je EA Sports napravio da bi skinuo sa trona Blizzardov WOW.
Po nekima će to i uspjeti. Raspitajte se za više detalja
Eo da nekima dočaram kako to sve izgleda :
http://www.hcl.hr/najave.php?TekstID=145&select=19
EA sports rofl. EA samo.

Toliki su hype napravili oko aoca i mislio bi da ce boga oca skinut sa trona MMORPG igara. I NISTA.

EA ce isto napraviti hype, i pokusati sjebati WoW, ali ipak mislim da nece biti nista. Polako, vidjecemo.

@ Valenth

ROFLMAO ATTAX!!!11!!11

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.