E ovako veceras cu da obaram sistem, sve ja to znam znaci ne spammajte, interesuje me kada oborim sistem, kako cu nastimati Internet, a internet mi je HS-HKB (Cable), sta treb da uradim i kako ! sve lijepo postupnu mi napisite !
Diskusija
Net ?!
0 pregleda · 16 odgovora · otvorena 19.10.2007. u 21:26
znaci odes u control panel i nadjes network conections i imas gore
create new conections a ostalo znas sam nadji ali to je osnovno
create new conections a ostalo znas sam nadji ali to je osnovno
Trebace ti driver od modema...
Sad cu ti upload.. bit ce edit ( 50 mb )
Pa idolu.. Bit ce mu o5 onaj upitnik iznad Modema... Kad ode na Device menager, i nece se moci connect... Stfu.. I tek onda mora napraviti taj acc..
edit.
Sad si mi rekao na msn, da imas znaci onaj cd, od drivera... Kad oboris sistem... Samo odes na device menager, pokrenes ono " Motorola sb-nesto ".. I install ga, kad to uradis, odes na ono Network connection... I tek onda napravish acc... Mislio sam da nemas drivera na cd.. Kao sto je kod mene problem bio... Pa dok su se oni sjetili da dodju sa cd-om... Trebalo 10 dana...
@ mvp : Pa valjda je isti driver za svaki paket ??
Ali on ima taj driver znaci, samo ga treba install i create acc...
btw. : Za sve korisnike, ko god je planirao uzeti kablovski internet hs-hkb.. Nek NE uzima... Svaki dan imaju problema sa provajderom, jedva otvara stranice, neozbiljni su kad treba nesto popravit...
I ja se grizem sto sam ga uzeo... Od sad, sta god, Bihnet Majka...
Sad cu ti upload.. bit ce edit ( 50 mb )
Pa idolu.. Bit ce mu o5 onaj upitnik iznad Modema... Kad ode na Device menager, i nece se moci connect... Stfu.. I tek onda mora napraviti taj acc..
edit.
Sad si mi rekao na msn, da imas znaci onaj cd, od drivera... Kad oboris sistem... Samo odes na device menager, pokrenes ono " Motorola sb-nesto ".. I install ga, kad to uradis, odes na ono Network connection... I tek onda napravish acc... Mislio sam da nemas drivera na cd.. Kao sto je kod mene problem bio... Pa dok su se oni sjetili da dodju sa cd-om... Trebalo 10 dana...
@ mvp : Pa valjda je isti driver za svaki paket ??
btw. : Za sve korisnike, ko god je planirao uzeti kablovski internet hs-hkb.. Nek NE uzima... Svaki dan imaju problema sa provajderom, jedva otvara stranice, neozbiljni su kad treba nesto popravit...
I ja se grizem sto sam ga uzeo... Od sad, sta god, Bihnet Majka...
Zadnji edit: 19.10.07 u 15:40:57
cha0swOw~ je napisao/la:
ma kakav drajver od modem sta ti je
| Trebace ti driver od modema... Sad cu ti upload.. bit ce edit |
ma kakav drajver od modem sta ti je
i ja sam nedavno obaro sistem pa sam se 3 sata je*o oko konekcije , onda sam nazvo hs i rekli su mi da samo instaliras onaj cd sto si dobio kad si uvodio hs internet. cd je zut i na njemu pishe motorola. samo instaliras to i odma ce ti se pojavit ikona hs.
onda si konektovan
onda si konektovan
ides prvo u my computer i onda u lijevom uglu imas my network place pa kliknes tu i pojavit ce ti se prozor u kojem ce u lijevom u uglu pisati view network coonection i tu clicknes i otvorit ce se prozor u kojem ce ponovo u lijevom uglu pisati create a new connection i to je to dalje ces skontati kako ide...
neam za edita.
ako ti je prvi paket posudicu ti ja cd
ako ti je prvi paket posudicu ti ja cd
NBA_STAR je napisao/la:
ako nisi vidio a vjerovatno nisi ja sam prije tebe vec ti napiso
| ides prvo u my computer i onda u lijevom uglu imas my network place pa kliknes tu i pojavit ce ti se prozor u kojem ce u lijevom u uglu pisati view network coonection i tu clicknes i otvorit ce se prozor u kojem ce ponovo u lijevom uglu pisati create a new connection i to je to dalje ces skontati kako ide... |
ako nisi vidio a vjerovatno nisi ja sam prije tebe vec ti napiso
cha0swOw~ je napisao/la:
neam pojma , valjda si u pravu i josh nesto, u potpunosti si u pravu sto se tice hs interneta (nemojte ga uzimat).
a ako ti je tolko stalo samo ih ti upload a ja zivim 20 m od njega tako da mu je ovako isplativije
GL I HF
| Trebace ti driver od modema... Sad cu ti upload.. bit ce edit ( 50 mb ) Pa idolu.. Bit ce mu o5 onaj upitnik iznad Modema... Kad ode na Device menager, i nece se moci connect... Stfu.. I tek onda mora napraviti taj acc.. edit. Sad si mi rekao na msn, da imas znaci onaj cd, od drivera... Kad oboris sistem... Samo odes na device menager, pokrenes ono " Motorola sb-nesto ".. I install ga, kad to uradis, odes na ono Network connection... I tek onda napravish acc... Mislio sam da nemas drivera na cd.. Kao sto je kod mene problem bio... Pa dok su se oni sjetili da dodju sa cd-om... Trebalo 10 dana... @ mvp : Pa valjda je isti driver za svaki paket ?? btw. : Za sve korisnike, ko god je planirao uzeti kablovski internet hs-hkb.. Nek NE uzima... Svaki dan imaju problema sa provajderom, jedva otvara stranice, neozbiljni su kad treba nesto popravit... I ja se grizem sto sam ga uzeo... Od sad, sta god, Bihnet Majka... |
neam pojma , valjda si u pravu i josh nesto, u potpunosti si u pravu sto se tice hs interneta (nemojte ga uzimat).
a ako ti je tolko stalo samo ih ti upload a ja zivim 20 m od njega tako da mu je ovako isplativije
GL I HF
POSTUPAK !!!
IDIOTIIIIII !
IDIOTIIIIII !
torQ7u je napisao/la:
ja debila. ubacis cd i instaliras ga.samo to ima.
postupak 100% tacan . diktiro mi onaj iz hs-a
| POSTUPAK !!! IDIOTIIIIII ! |
ja debila. ubacis cd i instaliras ga.samo to ima.
postupak 100% tacan . diktiro mi onaj iz hs-a
1. onaj CD sto si dobio , driver za motorola modem , ubacis , izaberes jezik , i instaliras sve fino . . .
2. ides start > povezivanje s (meni je na bosanskom xp , pa eto znas na eng. valjda) > prikazi sve veze > stvori novu vezu (sa lijeve strane imas gore pri vrhu) > izbaci ti čarobnjak za novo povezivanje , next > onda na ovo prvo selectujes [povezi se sa internetom] , next > oonda select ovo drugo [manulano podesavanje] , next > onda ovo drugo select , sirokopojasno povezivanje , next > moras onda upisati ime ISP'a (internet servis provajdera) , znaci hs-hkb , next > onda korisicko ime , pw i retype pw , moras selektovati ovo da ti bude defaultna konekcija i mozes da ti se upisu podaci za sve koji koriste tvoj kompjuter , next > i na kraju kliknes da ti se stavi shortcut na desktop i to je to , kliknes finish . . .
ako jos nesto treba , reci odma , imamo isti net
2. ides start > povezivanje s (meni je na bosanskom xp , pa eto znas na eng. valjda) > prikazi sve veze > stvori novu vezu (sa lijeve strane imas gore pri vrhu) > izbaci ti čarobnjak za novo povezivanje , next > onda na ovo prvo selectujes [povezi se sa internetom] , next > oonda select ovo drugo [manulano podesavanje] , next > onda ovo drugo select , sirokopojasno povezivanje , next > moras onda upisati ime ISP'a (internet servis provajdera) , znaci hs-hkb , next > onda korisicko ime , pw i retype pw , moras selektovati ovo da ti bude defaultna konekcija i mozes da ti se upisu podaci za sve koji koriste tvoj kompjuter , next > i na kraju kliknes da ti se stavi shortcut na desktop i to je to , kliknes finish . . .
ako jos nesto treba , reci odma , imamo isti net
torQ7u je napisao/la:
oces da ti nek pomogne a nazivas ljude "IDIOTIMA" ne ide tak !
| POSTUPAK !!! IDIOTIIIIII ! |
oces da ti nek pomogne a nazivas ljude "IDIOTIMA" ne ide tak !
http://www.gamers.ba/procitaj.php?forum=6&id=24717
- sve na dlanu^^
- sve na dlanu^^
Control panel -> Internet options -> Connections -> Setup -> Connect to the internet -> Set up my connection manually -> Connect using a broadband connection that riquires a user name and password -> napises hs-hkb -> I onda popunis User name , Password , Confirm password ...I to je to .
Equaliser je napisao/la:
ma ti si neprocjenjivo gllup LIK pa sta ako si napisao aj boze svakakvih budala na gamers.ba portalu
| ako nisi vidio a vjerovatno nisi ja sam prije tebe vec ti napiso |
ma ti si neprocjenjivo gllup LIK pa sta ako si napisao aj boze svakakvih budala na gamers.ba portalu
http://www.hs-hkb.ba/internet/postavka/win.htm
Dalje nema . . .
Slikovno objasnjeno , od strane hs-hkb'a
Dalje nema . . .
Slikovno objasnjeno , od strane hs-hkb'a
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.