Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno

Startup adsl? problem

290 pregleda · 6 odgovora · otvorena 20.11.2007. u 19:58

Vec sam ranije zapoceo temu pod nazivom startup problem jer sam mislio da mi neki programi usporavaju dizanje windowsa.Problem je u stvari sto ima jedna ko ikona(ne znam kako se to pravo zove) u desnom uglu taskbara pored sata i kad dodjem sa misem na nju pise:LAN(speed:100 Mbps i status:Limited or no connectivity) i dok se ta ikona ne stvori racunar sporo radi ne mogu se konektovat na net,pokrenut program itd(vrijeme dok se ne pojavi je 1-2 minute).Ja sam probao to disable na network connections i onda se ne mogu konektovati na net.Ovo pitam jer moj jaran ima adsl i nema ovaj problem.Moze li se ista uraditi po ovom pitanju.
isto i kod mene to limited or no connection...mislim da ti nije do toga nego do anti virusa...posto kad upalis komp on scenira..tj mora ga scan...tako je u mene imam nod32...a to limited or no connection ja sam zvao adsl i reko mi covjek to nema nikakve veze sto stoji...kaze nije problem da ce on doci da to napravi...minut posla...
Tako da sam mu rekao da ne dolazi

EDIT:i meni isto nakon minutu se upali..
ako ti bas tolko smeta nazovi adsl nek dodju da naprave

Zadnji edit: 20.11.07 u 14:08:03

Pokusaj izbrisati konekciju,pa ponovo KREIRATI ili nes sl...
nFk`DyemallE je napisao/la:
Pokusaj izbrisati konekciju,pa ponovo KREIRATI ili nes sl...

nemoze probo ja sve,nista
vidi mozda antivirus koji koristis prouzrokuje taj problem, prmjeni antivirus ili namjesti sve na defult

i probaj sve potpuno izbrisai svaki hardwer sa compa od adsl-a i onda ponovo instalirati i napraviti konekciju
Nije ti to nikakav "virus", "error" ili nesta peto, vec kompjuteru treba neko vrijeme da stvori konekciju da bi sve funkcionisalo kako treba....Malo brze se stvori ta konekcija kad nemas puno zauzetog prostora na HDD, ili ako si reinstaliro Windows nedavno..

btw. to je svim korsinicima ADSL-a bar (za ostale konekcije ne znam)
w!ck3d je napisao/la:
Nije ti to nikakav "virus", "error" ili nesta peto, vec kompjuteru treba neko vrijeme da stvori konekciju da bi sve funkcionisalo kako treba....Malo brze se stvori ta konekcija kad nemas puno zauzetog prostora na HDD, ili ako si reinstaliro Windows nedavno..

btw. to je svim korsinicima ADSL-a bar (za ostale konekcije ne znam)

To ti je za sve broadband konekcije. To isto vazi za WADSL, kablovski, ADSL, DSL mislim da je cak i kod Wireless. To ne mozes sprijeciti. Jednostavno mu treba nesto vremena da stvori konekciju. Jer da bi se konektovo na net treba ti ta Local Area Network(LAN) konekcija.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.