Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Grand Theft Auto - Nastanak / Razvoj

261 pregled · 15 odgovora · otvorena 20.04.2014. u 13:11

Pozdrav ljudi, kako'e  
Evo smaram se citavo jutro pa oducih da dignem jednu temu da malo diskutujemo, baram se nadam da hocemo. Nedavno je bila slicna tema u MC podforumu. Znaci rijec je o igri Grand Theft Auto ( GTA ) igri koja je obarala sve rekorde, a i danas se mnogo igra i izlaze novi seriali. Evo jedan video koji govori o nastanku ove igre i njenom razvoju. Video nije dug, valja cete moci izdvoji 5 minuta da pogledate jos je na hrvatskom.

[youtube]0Ru87z-IQGg[/youtube]

Ja GTA igram od treceg seriala. Igrao sam GTA 3, Vice City, San Andreas, GTA IV samo GTA V jos nisam probao, nisam imao priliku. Kojem ste se serialu vi najvise posvetili, koji ste najvise igrali ? Sta mislite o nastanku i razvoju ove igre (citaj o videu) ?
Temu ce pratiti neko iz administracije pa ce biti mozda i aplauza.
Hehe, pogledati ću ovo. Također sam igrao sve te serijale uz GTA V u Internet Klubu.

Baš sam jutros planirao da počnem prelazit San Andreas ponovo. Mislim, nisam imao onaj San Andreas sa zvukovima pa mi nije bilo gušt igrati. Sada sam skino full verziju pa idem malo  

Prva misija ukrasti biciklo hah 
Najbolji GTA serijal mi je San Andreas jer sam njega prelazio dugo vremena, a posebno mi je drag zbog SA:MP na kojem sam ostavio dane i dane.

GTA IV sam malo igrao u početku kad je izašao i nisam ga uspio prekucati do kraja   GTA V sam igrao na PS3 kod jarana i stvarno je špica , jedva čekam da izađe za PC.
icco22 je napisao/la:
Hehe, pogledati ću ovo. Također sam igrao sve te serijale uz GTA V u Internet Klubu.

Baš sam jutros planirao da počnem prelazit San Andreas ponovo. Mislim, nisam imao onaj San Andreas sa zvukovima pa mi nije bilo gušt igrati. Sada sam skino full verziju pa idem malo  

Prva misija ukrasti biciklo hah 
Od svih seriala opet se kod nas San Andreas najvise igra, barem bi ja tako rekao.

@forzein Moj PC bi se zapalio samo kad bih pokreno instalaciju od GTA V 
Vexlor je napisao/la:
Od svih seriala opet se kod nas San Andreas najvise igra, barem bi ja tako rekao.

@forzein Moj PC bi se zapalio samo kad bih pokreno instalaciju od GTA V 
Pa da, većina još nije imalo priliku igrati GTA V a mnogi GTA IV igraju samo sa jaranima u Internet Klubu MP.

San Andreas se igra i SP i MP 

@Noreel evo prelazim je bez cheatova  Moram ic kod Emmeta po oruzje haha.
Jedina igrica koju su čitevi/šifre učinili zanimljivom a može se igrati i sp i mp, legendardna igrica 

@icco22

e nemoguce da nisi nijednom hesozam ili rocketman ukuco 
Najviše sam igrao GTA Vice City, kao malom to mi je bio pojam 
Apish_Mezayaye je napisao/la:
Najviše sam igrao GTA Vice City, kao malom to mi je bio pojam 
Joj znam druze, jos sam ja igrao neku verziju gdje je bio mercedes 190, niko sretniji od mene. Stari na mene uvijek galamio da izadjem iz kuce   Uglavnom dobar je vice city
icco22 je napisao/la:
Pa da, većina još nije imalo priliku igrati GTA V a mnogi GTA IV igraju samo sa jaranima u Internet Klubu MP.

San Andreas se igra i SP i MP 

@Noreel evo prelazim je bez cheatova  Moram ic kod Emmeta po oruzje haha.
GTA IV nece uspjeti nikada na pc-u ni mp ni sp jer nije optimizovan. Imaš bogovski pc a laga ti gta, zato je san andreas ostao u zivotu. Nadam se da cu moci pokrenuti GTA V 800x600 i na ultra low samo da je mogu igrati igrica mi je prejaka ahh.
Meni je GTA zanimljiv od samog GTA III ,Vice City , San Andreas i tu su te old school igre koje se igraju i danas. A GTA 4 Nikada nije stigla ni blizu publicitet od ovih gore navedenih.  Sam razvoj ovog je išao dobro i onda je došao GTA IV koji je unazadio razvoj i vratio ga na stare igre, dok ovaj gta 5 nadam se da ce vratiti se na pravi put 
Vexlor je napisao/la:
Joj znam druze, jos sam ja igrao neku verziju gdje je bio mercedes 190, niko sretniji od mene. Stari na mene uvijek galamio da izadjem iz kuce   Uglavnom dobar je vice city
Živa istina, meni je onaj nabudženi kombi bio vrhunac vozačke karijere, uvijek ispred one kućetine bio xD

Na Vice Cityju sam znao gdje sve točno nalaze posebni auti sa našim tablicama 
icco22 je napisao/la:
Na Vice Cityju sam znao gdje sve točno nalaze posebni auti sa našim tablicama 
Dok sam ja znao sva mjesta gdje se nalaze oni cupovi, sto dobijes 100$ ako ih pokupis koliko se ja sjecam.
Nisam igrao niti jedan serial spod San Andreasa, a evo i kako sam poceo igrati njega.

Imam jarana, cesto sam isao kod njega, imao je Playstation 2 i imao je dobar komp ( bar u to vrijeme ) Cesto smo igrali na FIFU, PES i ostale igre koje su i dan danas poznate. Jedan dan otisao sam kod njega kuci i on je kupio novu igru, reko aj da probamo i proba li je, ta igra je bila GTA San Andreas. U pocetku igra nam je bila glupa jer nismo znali kako da je igramo ( ni ja ni on nismo znali engleski tad ) bila nam pravo dosadna pa smo prestali da je igramo. Jedan dan zove on mene da dodem kod njega i odem ja i kaze skonto sam kako se igra GTA i haj igramo mi i fakat nam se svidjela igra ono kul bas ides po gradu ubijas likove i sve to. Tek poslije smo skontali da se neke sifre mogu kucat, da mozes radit sta hoces, tek tad smo se zaljubili u igru. AEZAKMI, AWIPRTON, KJKSZPJ ( valjda nisam fulo' xD )
sifre koje smo stalko kucali i da HESOYAM da ne zaboravim. Kad smo presi igru bilo nam pravo drago, a i pravo zao jer smo je igrali dugo i nekako se uzivili u nju.

Onda je dosao SAMP, ja jos nisam imao na svom kompu GTA jer mi je komp bio sranje, tek poslije kupio novi komp i prvo sto sam skino i instalirao je GTA pa poslije SAMP. SAMP sam poceo da igram zajedno sa tim drugom, nisam morao da idem kod njega kuci da bi igrali vec samo udemo na neki server i zezamo se ( najvise igrali stunt ) i tako sve do danas, doduse manje sampa igram .

Eto kako sam cuo za tu igru i kako sam je poceo igrat :)

Post dobio aplauz od Elysium

Trippy je napisao/la:
Nisam igrao niti jedan serial spod San Andreasa, a evo i kako sam poceo igrati njega.

Imam jarana, cesto sam isao kod njega, imao je Playstation 2 i imao je dobar komp ( bar u to vrijeme ) Cesto smo igrali na FIFU, PES i ostale igre koje su i dan danas poznate. Jedan dan otisao sam kod njega kuci i on je kupio novu igru, reko aj da probamo i proba li je, ta igra je bila GTA San Andreas. U pocetku igra nam je bila glupa jer nismo znali kako da je igramo ( ni ja ni on nismo znali engleski tad ) bila nam pravo dosadna pa smo prestali da je igramo. Jedan dan zove on mene da dodem kod njega i odem ja i kaze skonto sam kako se igra GTA i haj igramo mi i fakat nam se svidjela igra ono kul bas ides po gradu ubijas likove i sve to. Tek poslije smo skontali da se neke sifre mogu kucat, da mozes radit sta hoces, tek tad smo se zaljubili u igru. AEZAKMI, AWIPRTON, KJKSZPJ ( valjda nisam fulo' xD )
sifre koje smo stalko kucali i da HESOYAM da ne zaboravim. Kad smo presi igru bilo nam pravo drago, a i pravo zao jer smo je igrali dugo i nekako se uzivili u nju.

Onda je dosao SAMP, ja jos nisam imao na svom kompu GTA jer mi je komp bio sranje, tek poslije kupio novi komp i prvo sto sam skino i instalirao je GTA pa poslije SAMP. SAMP sam poceo da igram zajedno sa tim drugom, nisam morao da idem kod njega kuci da bi igrali vec samo udemo na neki server i zezamo se ( najvise igrali stunt ) i tako sve do danas, doduse manje sampa igram .

Eto kako sam cuo za tu igru i kako sam je poceo igrat 
To je ta sloboda koju ova igra daje. San Andreas je bio prelaz jer daje mnogo vise slobode i mogucnosti od ranijih seriala, posebno mislim na Vice City. San Andreas je nekako sadrzavao mnogo noviteta i mnogo toga sto nije postojalo u ranijim dijelovima. Igra nije mnogo zahtjevna, ne trazi posebno jak kompjuter, sve su to razlozi sto se i danas igra. Jos da navedem jedan primjer a to je IG prica koja je mnoooogo zanimljivija i bolja u San Andreasu nego u Vice City-u.. Vice city si mogao obici za jedan dan istraziti sve, dok to nije slucaj sa SA. Svaka cast za post
Igrao sam sve moguče igre koje je rockstar games napravio. Pored Naughty Dog jedan od najboljih izdavaca ikad. Jednostavno obožavam njihove igre.

Prvi GTA sam igrao na Playstationu 1, sine bukvalno samo hodaš, pojma nisam imao šta radim. Grafika, ma samo pixeli brate. Onda dolazi taj GTA 2 ja mislim 99' poboljšana grafika, igra smještena u budućnosti ako se dobro sječam. Tada sam dobio prvi računar, jako lošte nešto i sine GTA 3. Prvi put da je igra iz trećeg lica, ono vozaš auta, ubijaš ljude.. rijetko ko da je igrao tad ovu igru. Onda jaran mi poslije donosi Vice City, eh tu prijatelju sam proveo stvarno najviše vremena. Igru sam prešao preko 10 puta, neki dan sam je ponovo prekucao, jednostavno obožavam tu igru. Imam i dan danas sve ove original igre, i imam one fuš sa pijace cd-ove, star htjela da baci, htio od kuće da odem 

Poslije dolazi San Andreas/GTA IV/GTA V, onaj mali China Town wars na psp i ds, te naravno razni dodatci na svaki od ovih igara. Ono balada gay toni, tamo liberti city stories i tako.

Post dobio aplauz od Enis

Ja mislim da je GTA IV najviše zaslužan za igranje San Andreasa.  

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.