Ovako planiram da otvorim jedan websajt "Gaming Portal" tu bi bio ovako recenzije novosti o izlazku novih igara Forum i slicno...Sajt je spreman uradio sve gotovo i domen registrovao tj nisam registrovao ali sam napravio free pa kad uploadujem sajt i kad bude sve spremno objavim koji clanak da nebude prazan tad cu kupiti Domen...ali me zanima ja kad objavic clanak tipa o GTA V da ce izaci tad i tad i stavim sliku i to ja cu dobiti copyright jel ima neki nacin da se osiguram npr kao sto hcl stavlja clanke i nedobije copyright???
Diskusija
Website copyright
90 pregleda · 6 odgovora · otvorena 18.06.2014. u 16:41
kakav copyright? Ne smijes krsiti tudja autorska prava nikako
Ali na koji nacin HCL.hr objavljuje Novosti i ostale stvari...to vas pitam
Ne kontam bas pitanje 
Autorska prava se ne bi smijela krsiti, mada kod nas u BiH to bas i nije zakonski regulisano, dok je npr. u HR dosta drugacija situacija.

Autorska prava se ne bi smijela krsiti, mada kod nas u BiH to bas i nije zakonski regulisano, dok je npr. u HR dosta drugacija situacija.
SpamaLot je napisao/la:
Ali na koji nacin HCL.hr objavljuje Novosti i ostale stvari...to vas pitam
Cuj na koji nacin,nisi upoznat sa tim i hoces sajt da otvaras?braco milaa
Procitaju vijest od nekog velikog portala tipa IGN.Onda to na svoj način napišu,ostave credits ako hoce i et.
Procitaju vijest od nekog velikog portala tipa IGN.Onda to na svoj način napišu,ostave credits ako hoce i et.
Šta serete kakva autorska prava, nema ovdje zakona o regulaciji autorskih prava na internetu, mogu samo upadat u fotokopirnice zbog kopiranih knjiga, neće nikome sajt gasiti.
Dakle da se razumijemo, niko na Balkanu ne poštuje autorska prava.
Zato ljudi fino stave watermark na sliku pa neka kopira ko želi.
Što se tiče tekstova ima milion portala i svi kopiraju jedni sa drugih a mainstream portali kopiraju sa agencija jer imaju pretplatu na čitave tekstove.
Jedino ako hoćete donekle da ispoštujete autora teksta onda ispod teksta na svom sajtu navedete izvor.
Dakle da se razumijemo, niko na Balkanu ne poštuje autorska prava.
Zato ljudi fino stave watermark na sliku pa neka kopira ko želi.
Što se tiče tekstova ima milion portala i svi kopiraju jedni sa drugih a mainstream portali kopiraju sa agencija jer imaju pretplatu na čitave tekstove.
Jedino ako hoćete donekle da ispoštujete autora teksta onda ispod teksta na svom sajtu navedete izvor.
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.