Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Hakovanje i zelja za tim

682 pregleda · 46 odgovora · otvorena 08.09.2013. u 16:13

Pozdrav,
Prvi veliki hakerski napad se dogodio '86 godine, i od tada se punom parom snimaju filmovi sa dozom provaljivanja u sisteme pentagona i e-pljackama banki.
Od tada se mi sve vise palimo na hakovanje, trazimo po yt klipove kako hahovati i slicno...
Ja ne znam da hakujem, a verujem da ni vi ne znate, i svi dane provodimo na youtubeu trazeci resenje :-D
Ima decice koja misle da su hakeri zato sto su skinuli cheat engine i black track - ja znam da brojim do 10 - odlican sam u matematici. I tako prolaze dani i godine.
Malo sam odugovlacio, a sada ono bitno pitanje - od koje godine vi pokusavate da hakujete, i da li ste u tome uspeli nekad?

Ovo nije pitanje kako hakovati, i takvi odgovori nisu potrebni ;-)

Hoće doći neki momak da objasni likovima značenje riječi hacker? značenje riječi cracker? Također značenje riječi

Black Hat

i White Hat?

Sada djeca dođu uzmu sa googla info kartica i proglašavaju se hakerima, također, krađa tuđih kodova, skripti programa, te ne čini hakerom, toliko od mene, i jedna onako preporuka, haker možeš biti ali je najbolje u pozitivnom smislu, tražeći rupe u sistemima u tražeći popravku u istim 

A sve ono loše, to izbjegavam, i nikada ne bih mogao uzeti tuđu karticu, tuđe kodove, tuđe programe, i raditi u svoje ime, iako je to neko drugi napravio..

Fino je poznavati pojmove hacking, ali iskorištavati to, to nikako.

Svako dobro.
Sto ne mogu ove djecice, kada dodjete do treceg semestra master studija na ETF-u, i budete upoznati sa tehnologijama sigurnosti onda mozete reci za sebe da znate pronaci mane po pitanju sigurnosti a ne hakirati. 
Bio sam se nalozio na to, pa malo hako neke fb-ove onako bez veze, pa ih na kraju vratim, jer je bio veliki propust prije na fb-u koji su sad ispravili  Hako 2-3 steama, ne moze se rec hako nego provalio sifru na steamu i hotmailu, ali nisam sebi ostavio steam, dao drugu kojem je trebao steam. Kao sto Elysium rece treba biti hacker ali u dobrom smislu 
Elysium je napisao/la:
Hoće doći neki momak da objasni likovima značenje riječi hacker? značenje riječi cracker? Također značenje riječi

Black Hat

i White Hat?

Sada djeca dođu uzmu sa googla info kartica i proglašavaju se hakerima, također, krađa tuđih kodova, skripti programa, te ne čini hakerom, toliko od mene, i jedna onako preporuka, haker možeš biti ali je najbolje u pozitivnom smislu, tražeći rupe u sistemima u tražeći popravku u istim ;)

A sve ono loše, to izbjegavam, i nikada ne bih mogao uzeti tuđu karticu, tuđe kodove, tuđe programe, i raditi u svoje ime, iako je to neko drugi napravio..

Svako dobro.
Tako je elysium! Verujem da dosta njih zna razliku izmedju hackera, crackera i lamera, pa su sad oni face jer znaju nesto prosto -.- I sto si rekao za White i Black hat, to me bas zanima da li ko zna :-D Ja sam slucajno na to naleteo kad sam trazio nesto u vezi backtracka kad sam sa njim tek pocinjao ;-)
sad smatrate sebe hakerom ako nekom hakujete fb profil kojem je sifra 123456789 :S treba tu dosta mozga i skole
Elysium je napisao/la:

Black Hat

i White Hat?

Sada djeca dođu uzmu sa googla info kartica i proglašavaju se hakerima, također, krađa tuđih kodova, skripti programa, te ne čini hakerom, toliko od mene, i jedna onako preporuka, haker možeš biti ali je najbolje u pozitivnom smislu, tražeći rupe u sistemima u tražeći popravku u istim 

Svako dobro.
Ko ne zna značenja evo:
Black Hat - Hacker koji nađe grešku u sistemu i iskorištava je koliko je god moguće
Grey Hat - Hacker koji nađe grešku u sistemu, iskoristi je te je onda prijavi administratori
White Hat (oni dobri pametni ) - Hacker koji nađe grešku u sistemu i odma prijavi administratoru da je popravi, dok neko drugi ne otkrije istu i upotrijebi ne zlonamjerno 

Također, kao što Elysium reče, otići na pastebin i uzet neke kreditne kartice je 2 minute posla, i 99 % tih ne radi, ne kontam što bi sebe nazvali hackerom kad to pokupite..

Isto tako otići na google kucat 'WebDav Vulnerable Sites', uzet neki site, otvorit rootkit i uploadat shell na stranicu pa 'defaceat' stranicu također ne čini vas hackerom..

O DDoSu da ne pričam, dječja posla ..

Dobro je ako vi uradite SQLi na site, ali imajte na umu učiniti dobro dijelo i prijavit to administratoru, a ne odma podijelit raji user i pw admina da se sekaju sa stranicom 

peace ♥
IBRAHIMOVICC je napisao/la:
Pogledaj ovo i bice ti sve jasno
http://www.youtube.com/watch?v=RF2bz0sqV-U
Trebam prvo proučiti i doktorirati taj sistem u koji oćeš upasti, naći propust i onda to uraditi. Trebaju tu godine iskustva, fakulteta ili čega već, koji je baziran na informatici, funcionisanju svega oko interneta, sve da znaš u bocu...

PS
Dobro je ovaj objasnio.
Mbeatz je napisao/la:
sad smatrate sebe hakerom ako nekom hakujete fb profil kojem je sifra 123456789 :S treba tu dosta mozga i skole
Prije godinu dana fb je imao jedan propust preko kojeg se lahko moglo doci da se promjene sifra. Tako da nije trebalo pogadjati sifru, nego samo uradit neke korake.
Moj tim je hakovo pentagon...
Moj stariji brat je haker, ako te ufati biće belaja!  
Znam jednog lika koji se bavi brute force-om, uglavnom komplikovano je ali probao sam i ja i radi :b
timi je napisao/la:
Moj stariji brat je haker, ako te ufati biće belaja!  
Ja skroz zaboravio na ono hahahahha
iDentity je napisao/la:
Ko ne zna značenja evo:
Black Hat - Hacker koji nađe grešku u sistemu i iskorištava je koliko je god moguće
Grey Hat - Hacker koji nađe grešku u sistemu, iskoristi je te je onda prijavi administratori
White Hat (oni dobri pametni ) - Hacker koji nađe grešku u sistemu i odma prijavi administratoru da je popravi, dok neko drugi ne otkrije istu i upotrijebi ne zlonamjerno 

Također, kao što Elysium reče, otići na pastebin i uzet neke kreditne kartice je 2 minute posla, i 99 % tih ne radi, ne kontam što bi sebe nazvali hackerom kad to pokupite..

Isto tako otići na google kucat 'WebDav Vulnerable Sites', uzet neki site, otvorit rootkit i uploadat shell na stranicu pa 'defaceat' stranicu također ne čini vas hackerom..

O DDoSu da ne pričam, dječja posla ..

Dobro je ako vi uradite SQLi na site, ali imajte na umu učiniti dobro dijelo i prijavit to administratoru, a ne odma podijelit raji user i pw admina da se sekaju sa stranicom 

peace ♥
" O DDoSu da ne pričam, dječja posla .. "

Što me nasmija , nisi bolan spavao po cijelu noc si obarao hcl.hr i valde.ba i ti nešto govoriš marijo znaš da ima ovde ljudi koji te više poznaju 
rentalz je napisao/la:
Znam jednog lika koji se bavi brute force-om, uglavnom komplikovano je ali probao sam i ja i radi :b
Šta si probao? Pokrenuti program koji si našao na nekom od hakerskih foruma ili ti je neko poslao? Bravo ti!

Ljudi moji, treba naći neki propust za SQLi ili XSS na velikim sajtovima kao što su Facebook i Google.

Oni koji znaju to iskoristiti, iskoristit će na pravi način 

http://www.google.com/about/appsecurity/reward-program/
nema tu takozvanog "hakovanja" , tu su samo ljudi i ljudska glupost ... znaci ne preseravam se tj. niti sam haker nit ista slicno , al sam uspjeo da iskoristim samo ljudsku glupost i ne paznju i tako dosao do 300-500 email adresa , na kojima su bili paypal acc , lol acc , steam acc znaci bilo je apsolutno sve , medjutim ja sam uzimao samo steam acc-ove koje sam tad prodavao i zaradio finu svotu novca ... naravno nije svako od tih ljudi imao steam acc sa kupljenom igrom , ali bilo je i acc-ova koji su vrijedili po par stotina $ ...

Sad ce vjerovatno bit raje koja ce reci da lazem,kurcim se il nesto slicno... iako sam u zurbi htjeo sam da doprinesem ovoj temi/diskusiji.Pa eto ljudovi peace!
Barnaby Jack za mene jedan jedini pravi "haker" 

Sve ostalo je smijesno 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.