Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pregrijavanje matične

101 pregled · 6 odgovora · otvorena 18.06.2013. u 09:48

Pozdrav, treba mi pomoć, ovo kako dođe toplije vrijeme, temperatura na matičnoj mi skače nenormalno, pri igranju nekih igrica na facebook-u skoči i do 82 °C, trenutno je ovako http://prntscr.com/1akahc. Jučer sam cijelo kućište usisao, ventilator isto, međutim i dalje isto, gledao sam po ovim temama, spominjete termalne paste koje se nanose ispod cooler-a, tj na procesor?

Da i kada se upustim u igranje nekih "jačih" igrica, kompjuter mi se ugasi, jel to automatizovan proces kako matična ne bi totalno izgorila?
stavi nam konfu kompa da vidimo kakav ti je komp i normalno da ce se sve pregrijati ako igras igrice neke jace ne mozes igrati 2k13 igrice na kompu kojeg si kupio prije... da je toliko slab a ti ga opterecujes normala da ce se sve pregrijati 

Tako se i meni desavalo da sam igrao igrice i ugasi se komp i nisam znao do cega je forsirao,forsirao i na kraju mi je pregorila maticna 
ja koliko vidim sve temperature su ti normalne sem matične i prvi put čujem da se matična pregrijava :/

jest automatizovan proces
Napolju je 34 stepena,msm da je to normala sad za ovakve temperature, inace ja sam skinuo poklopac sa kucista,da bi imalo bolje strujanje zraka
Evo ovako http://prntscr.com/1akhoo

Grafička je 512 mb, ASUS-ova, nije nešto jaka...
Prije 15-tak minuta sam rastavio kućište, skin'o cooler, i pogledao tu pastu, djeluje mi istrošena skroz, sigurno nije mijenjana 4 god.  :(

A i čitao sam da bi skidanjem poklopca kućišta učinili amatersku grešku, jer je strujanje zraka predviđeno sa zatvorenim poklopcem, isto sam to pročitao na nekom forumu..
Ne slažem se baš sa tvojim zadnjim postom.
Što se hlađenja tiče (ako nemaš super hlađenje unutar kućišta), bolje je da ti je otvorena stranica. Mana je što se prašina brže skuplja. Uzmi jači cooler. Ne moraš ništa pretjerano. Neki CoolerMaster-ov.
Ne bi bilo loše da još jedan externi staviš na kućište.
U najgorem slučaju, uperi stoni ventilator (ako ga imaš) u kućište.
I, konačno, mislim da ovolike temperature dolaze zbog neočisćenog ventilatora napojne jedinice, rekoše mi da ga je teško očistiti i moram termalnu pastu obavezno zamijeniti.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.