E drugari. Posto sam kupio sad racunar i gledam malo po forumima sta je najbolje za odrzavanje racunara po ovakvim vrucinama pa svi imaju razlicita misljenja. jedan kaze valja ovo, drugi kaze nije dobro ono.
Pa opet evo valjda ce neko da mi pomogne da zastitim racunar. Kud sam ga uzeo na +30 C i u pola ljeta al ajd
e sad me zanima. koliko mogu igrati igrice a da se ne pregreje racunar, da li je pauza od 5/15 minuta dovoljna da temperatura padne na normalnu.
i da li da otvorim kuciste, (one dvije stranice sa strane) da ulazi i izlazi zrak ili da ostavim kuciste kakvo jeste. mada, mislim da bi vise ulazilo prasine takodjer u kuciste a samim tim i stetilo komponentama.
nezz, treba mi vase misljenje kako se vi borite sa temperaturom
pozz
racunar :
procesor: AMD FX-6300 six core 6x3,5-4,1
maticna ploca: MSI 760GM-P21 FX
ram: Patriot 1x8GB ddr3
hard disk: 160gb
grafika: PowerColor Radeon 7770 Gigahertz Edition 1GB DDR5 DX11+, 1000/4500MHz DVI + HDMI + DP
optika: Samsung/LG DVD rezac 22x sata
kuciste: BLUEBERRY + 560W napajanje
Pa opet evo valjda ce neko da mi pomogne da zastitim racunar. Kud sam ga uzeo na +30 C i u pola ljeta al ajd

e sad me zanima. koliko mogu igrati igrice a da se ne pregreje racunar, da li je pauza od 5/15 minuta dovoljna da temperatura padne na normalnu.
i da li da otvorim kuciste, (one dvije stranice sa strane) da ulazi i izlazi zrak ili da ostavim kuciste kakvo jeste. mada, mislim da bi vise ulazilo prasine takodjer u kuciste a samim tim i stetilo komponentama.
nezz, treba mi vase misljenje kako se vi borite sa temperaturom
pozz
racunar :
procesor: AMD FX-6300 six core 6x3,5-4,1
maticna ploca: MSI 760GM-P21 FX
ram: Patriot 1x8GB ddr3
hard disk: 160gb
grafika: PowerColor Radeon 7770 Gigahertz Edition 1GB DDR5 DX11+, 1000/4500MHz DVI + HDMI + DP
optika: Samsung/LG DVD rezac 22x sata
kuciste: BLUEBERRY + 560W napajanje
odnosno temperatura sobe.