Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

i5 760 2.8ghz pregrijavanje

233 pregleda · 5 odgovora · otvorena 24.08.2014. u 22:58

Pozz znaci imam precesor i5 760 2.8Ghz 8 gb rama ,ati radeon r7 265 2gb .....ovaj procesor mi se uzasno pregrijava znaci optimalna temp mu je 50C a i to je cito sam puno.. a kada upalim bf3 ili neku jacu igru temp iste sekunde skoci na 80C.neznam sta mu je kad je bila zima ovako mi se nije s bf3 pregrijavao.Neznam bili kupio hladnjak za procesor nasao sam neki thermalthake ISCO 300 ili cooler master Hyper TX3.promjeno sam pastu i stavio sam je samo kap kao sto bi trebalo.Bio bih zahvalan da mi kazete iskustvo sa ovim cpu coolerima .Hvala svima :)
Druže iskreno prvo nije ISCO nego TT ISGC 300, ja sam ga imao. Jako je dobar kuler, tih, i super hladi. Takođe' sam čuo da je i tx3 dobar međutim neki su se bunili da zna bit glasan ali nisam imao iskustva s' njim.
https://www.youtube.com/watch?v=X-wBqii4xXw

Očisti do savršenstva CPU, kao i hladnjak od prašine i nanesi novu termalnu pastu !

Nemoj uzimati fušerske paste jer samo pare bacaš u vodu !

Koliko vidim kod nas u BiH jedini izbor je preostao na CoolerMaster-ove termalne, paste kao Noctua i Artcic nisam odavno viđao, ima na piku ali su cijene ++++.
biggiepk je napisao/la:
Druže iskreno prvo nije ISCO nego TT ISGC 300, ja sam ga imao. Jako je dobar kuler, tih, i super hladi. Takođe' sam čuo da je i tx3 dobar međutim neki su se bunili da zna bit glasan ali nisam imao iskustva s' njim.
ma nisam bio siguran kako se tocno zove,hvala.koliko ti otprilike smanjitemperaturu procesora?
jopa96 je napisao/la:
ma nisam bio siguran kako se tocno zove,hvala.koliko ti otprilike smanjitemperaturu procesora?
Zavisi i od prozracnosti CPJ, rastereti malo kablove, svezi od pojedinacnih sektora kablove u grupe radi vise prostora i bolje cirkulacije vazduha. Ocisti sve coolere i elemente na maticnoj od prasine, prvo usisaj pa i pobrisi. Ako sve odradis mozes spustiti teperaturu na zadovoljavajucu. Pogotovo jos ako kupis/imas dobar cooler na procesoru
Pola ljudi današnjih kupuje onu pastu najeftiniju što ima i isto kao da je niste ni stavili kupite CoolerMaster ili Thermaltake Pastu svaka je odlicna po meni ni sa jednom nije problem bio.Kupio sam CoolerMasterovu pastu IC Essential E2 koja me iznenadila odlicna pasta temp mi je 20-30 sa AMD STOCK kulerom. Dok igram 45-50 ne prelazi

Kupiš CoolerMaster TX3 hladnjak i IC Essential E2 pastu i uzivaš nece biti zagrijavanja

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.