Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem , HDD se dimi ? :(

308 pregleda · 4 odgovora · otvorena 18.05.2007. u 17:39

Eh ovako , posto sam htjeo da reinstaliram Windows , zelio sam prvo da spasim neke podatke sa svog diska ,

i naravno uzmem od druga disk da "spasim" te fajlove koji su mi potrebni !

Fino sam ti ja to sve prikopco, stavio disk , kopirao na njega fajlove ,ugasio komp , izvadio taj disk od druga sa kopiranim fajlovima!

Sledece sto sam uradio je to sto sam instalirao Windows XP, i posle uspesne instalacije , ugasio sam komp da stavim drugov disk i da

kopiram fajlove, ali kad sam stavio drugov disk nisam mogao upaliti komp , sve sam fino uredno provjerio da li su kablovi svi na mjestu , onda sam pokusao preko USB-a za HDD-ove da prekopiram disk , medjutim , kad smo prikljucili na USB , pocelo se dimiti iz diska i tu se zavrsilo ! :S

Sad me intersuje kako spasiti podatke iz diska koji se dimi , strah me je da ga opet stavim u komp , jer se bojim da ce negativno djelovati na ostale dijelove kompa , jer sam vec imao negativno iskustvo sa "Rezacem: , koji mi je pregorio staru maticnu plocu?

Svaka pomoc je zahvalna , a oni koji ne znaju oko ovog molio bih da se ne mijesaju i da ne spamaju bezveze! Hvala
Preporucujem da ga ne vracas mozes sjebati racunar skroz bolje nemoj odnesi ga negdje da ga pogledaju ljudi koji znaju bolje nemoj se sam zajeabvati sa tim ostaces bez racunara
Pa sta se obicno desava sa elektronikom koja se pocne dimiti - PREGORILO JE!!! Pokusaj odijeti u neki servis, akosi u Sarajevu, ima na Kovacicima, mada mislim da tom disku nema spasa...

PS. ne vracaj ga ponovo u komp prije nego sto ti ga neko pogleda...
pregorio. sto si spasav'o spasav'o si.

Zadnji edit: 18.05.07 u 20:11:01

ma sjebat ces tako kom neigraj se moj haver je sprzio procesor ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.