Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 20 bodova

4GB Ram ?

687 pregleda · 20 odgovora · otvorena 29.09.2007. u 22:43

Sada na ploci imam 3 DDR II 1 GB, DDR2-800 takeMS plocice ram memorije, hocu ugraditi i zadnju odnosno 4. Imam WIN XP sp2 i kazu mi da mi nece pokazivat 32 bitni zadnju znaci i dalje cu imati 3. Jeli to istina, ako jeste sta mogu po tom pitanju uradit...Hocu tu 4.
Ako treba nesto detaljnije objasniti evo msn: [email uklonjen]

Znaci 3 slota popunjena i sve je ok, cetvrti prazan i pitam dali ce viditi taj 4. ?

Hvala unparijed.Nemojde budalasat
hmm, ja koliko znam 4 GB moze prepoznati, a vise ako stavis nece prepoznati
ispravite me ako grijesim
mislim da nemozes imati 3 plocice mislim mozes al treca ne funkcionise jer sam ja imao problem radi samo na prvom slotu,na prvom i drugom,i na sva cetri a nemoze na npr 1 i 2 i samo 3
Odnesi u servis nek ti ugrade jos jednu plocicu a ti stavi i tu jos 1GB rama ! poslusaj me!
To najbolje radi na x64 XP to je 64 bitni xp koji radi duplo brze od obicnog 32bitnog xp-a.
Zato stavi 64bitbi xp i onda ce ti koristi te 4gige rama jer na 32bitnom xp-u nemozes korisit vise od 2 gige rama...da pisat ce ti da imas 3 gige ali se koristi opet dvije samo...zato stavi xp x64 i bice sve urade u imat ces koritit te 4gige onda...
Ja imam x64 xp i koristim ga i brzo pravo ide...digne sistem za max 12 sec...a imam isto obicni xp kojem treba preko 15 sec...sam ti je problem sa drajverima recimo za usb kalab za telefon nemozes koristit...a sve ostalo radi exstra brzinom..
Dosta ti ovo samo stavi x64 xp i vidjet ces...a da ti ostalo pisem neces skontat...
edit pogresio sam sad sam izmjerio kolko mi treba da se upali comp treba oko 10 sec..ja imam amd 3200+ on radi na 2.0ghz i 2 gige kingston rama pc 3200 u dualchanel...

Zadnji edit: 29.09.07 u 16:58:30

Sve same gluposti! Teoretski 32-bitni sistemi bi trebali moci alocirati 4 GB rama, ali u praksi NE. Mada postoje neke modifikacije i slicno, tvoj Windows ce prikazivati nesto oko 3,5 GB rama (mozda malo vise ili manje) Rjesenje problema ti je instalacija 64-bitnog sistema, sam izaberi koji ti odgovara (imas i XP i Vista-u). Uglavnom, od te 4-te plocice te nece boliti glava, prva stvar je sto ces memoriju moci postaviti u dual-chanel mode (sto s 3 plocice ne mozes), a ako ne predjes sad na 64-bitni, kasnije nekad vjerovatno hoces.
mcill je napisao/la:
Sve same gluposti! Teoretski 32-bitni sistemi bi trebali moci alocirati 4 GB rama, ali u praksi NE. Mada postoje neke modifikacije i slicno, tvoj Windows ce prikazivati nesto oko 3,5 GB rama (mozda malo vise ili manje) Rjesenje problema ti je instalacija 64-bitnog sistema, sam izaberi koji ti odgovara (imas i XP i Vista-u). Uglavnom, od te 4-te plocice te nece boliti glava, prva stvar je sto ces memoriju moci postaviti u dual-chanel mode (sto s 3 plocice ne mozes), a ako ne predjes sad na 64-bitni, kasnije nekad vjerovatno hoces.

tako je...upravu si...da i ja nesto vidim da je neko nesto rekao pametno na ovom forumu...
testirano ne moze podrzati...
skonaj sam win xp je napravljen kada nije bilo ni pomisli o 4 GB RAM-a ne daji pare bze za tu plocicu ili install vistu ona ce ti prepoznati do 16 gb ili install neki serverski os on ce ti prepoznati tonu RAMa
pozz

btw svi puno pricaju tj prepisuju iz knjiga osim ovog xeona,ovaj momak se razumije pricali smo par puta a ti mcill testiraj malo pa onda prepisuj.....

Zadnji edit: 29.09.07 u 17:07:49

ee care moj , da znas koliko neznas , taj ram i to ...

512 corsaira , gdje ces bolje
cannabis4mi0 je napisao/la:
testirano ne moze podrzati...
skonaj sam win xp je napravljen kada nije bilo ni pomisli o 4 GB RAM-a ne daji pare bze za tu plocicu ili install vistu ona ce ti prepoznati do 16 gb ili install neki serverski os on ce ti prepoznati tonu RAMa
pozz

btw svi puno pricaju tj prepisuju iz knjiga osim ovog xeona,ovaj momak se razumije pricali smo par puta a ti mcill testiraj malo pa onda prepisuj.....

Uauu, impresivno, ti mi reci iz koje sam ovo knjige prepisao, molim te. S tobom necu nista raspravljati, jer vidim da nisi sposoban savladati gramatiku i pravopis bosanskog jezika, a kamoli nesto vise od toga...
Ne lupetajte ja imam 4GB rama i samo mi 2 rade , dok ona 2 XP uopste ne prepoznaje , 2 je MAX imati , osim ako nemas neku serversku masinu
BloodSeeker. je napisao/la:
Ne lupetajte ja imam 4GB rama i samo mi 2 rade , dok ona 2 XP uopste ne prepoznaje , 2 je MAX imati , osim ako nemas neku serversku masinu

http://members.cox.net/slatteryt/RAM.html
http://eu.shuttle.com/en/DesktopDefault.aspx/tabid-388/633_read-13587/

Citaj, citaj. Ne pricaj gluposti s tim serverskim masinama, jer i na njih moras instalirati OS, a ako instaliras 32-bitni XP, problem ce biti isti...
mcill je napisao/la:
http://members.cox.net/slatteryt/RAM.html

Citaj, citaj. Ne pricaj gluposti s tim serverskim masinama, jer i na njih moras instalirati OS, a ako instaliras 32-bitni XP, problem ce biti isti...

Svaka cast....Dajte mu aplauz...
mcill je napisao/la:
Uauu, impresivno, ti mi reci iz koje sam ovo knjige prepisao, molim te. S tobom necu nista raspravljati, jer vidim da nisi sposoban savladati gramatiku i pravopis bosanskog jezika, a kamoli nesto vise od toga...

gramatika mi ne treba na ovom 4umu jer je vas pola nepismeno....
btw kad budes cackao ono sto ja jesam onda mozes pricat nekome nesto i mozda ce se to tvoje nesto i cjeniti a za sada si nis vise nego pacenik....vozdrica
ukratko, xp ne moze citati vise od 3.5 GB rama i tacka. sada ko sta prepisiva i ko sta zna... u to stvarno ne zalazim, sve se vidi.
cannabis4mi0 je napisao/la:
gramatika mi ne treba na ovom 4umu jer je vas pola nepismeno....
btw kad budes cackao ono sto ja jesam onda mozes pricat nekome nesto i mozda ce se to tvoje nesto i cjeniti a za sada si nis vise nego pacenik....vozdrica

Ne znam u cemu je tvoj problem, nit znam na sta mislis s tim cackanjem. Ja znam sta znam, i ne stidim se pokazati svoje znanje, a drago mi je cuti tvoje misljenje, iako djelujes poprilicno ograniceno. A sto se ove gramatike tice, pronadji jedan moj post koji je gramaticki nepravilan, i ja vise nikad nijednu recenicu necu napisati na ovom forumu. S moje strane je ova rasprava zavrsena. Pozdrav.

Zadnji edit: 29.09.07 u 18:46:52

mcill je napisao/la:

Tebi mcill sve na svakoj temi gluposti, pa ti ko najpametniji. Smanji malo misljenje o sebi, jer uvijek ima neko pametniji i sa vise znanja o svemu ne samo kompjuterima...
mcill je napisao/la:
Ne znam u cemu je tvoj problem, nit znam na sta mislis s tim cackanjem. Ja znam sta znam, i ne stidim se pokazati svoje znanje, a drago mi je cuti tvoje misljenje, iako djelujes poprilicno ograniceno. A sto se ove gramatike tice, pronadji jedan moj post koji je gramaticki nepravilan, i ja vise nikad nijednu recenicu necu napisati na ovom forumu. S moje strane je ova rasprava zavrsena. Pozdrav.

u redu je ne da mi se raspravljat fkt.....
w!ck3d je napisao/la:
Tebi mcill sve na svakoj temi gluposti, pa ti ko najpametniji. Smanji malo misljenje o sebi, jer uvijek ima neko pametniji i sa vise znanja o svemu ne samo kompjuterima...

Ama vidis covjece da je glup govori nije nigdje procitao tj. prepisao ono sto je napisao 2 posta poslije stavlja ovo http://members.cox.net/slatteryt/RAM.html

dokaz da je glup i da trazi po google i ovdje pametuje da neko pomisli a covjece kako je ovaj pametan

drogo (cannabis) ne zamaraj se
sve je to ok ali koji je ti quraC 4 gb rama :S:S nedovoljno onda uzmi 8

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.