Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Fakultet u Austriji

172 pregleda · 7 odgovora · otvorena 02.05.2013. u 16:13

Pozz

Zelio bih studirati u Austriji sportski fakultet (DIF)...
Moze mi neko objasniti u kojim gradovima ima taj fakultet, je li skup, i sta je sve potrebno da bi bio primljen..
Da li je moguće ići vanredno taj fakultet u Austriji?

Da li je moguće igrati nogomet u nekom austrijskom klubu za to vrijeme dok studiram ?
Već igram nogomet ovdje u BiH , pa bih da nastavim igrati u inostranstvu a ujedno i da studiram..

Molim vas pojasnite mi ovo, prošao sam mnogo foruma i stranica ali niko da mi to fino objasni ... HVala
Taj faks 100% imas u Becu. Mozda imas u Grazu,Linzu ili Salzburgu. Skup mozda i nije,ako sam sebi trebas nabavljati opremu onda sigurno jeste,a ako mozes posuditi ili ako ti oni obezbjede onda nije. Da bi bio primljen potrebno da imas zavrsenu srednju skolu i biti upisan na neki slican fakultet ovdje u Bosni(npr. da bi upisao tamo DIF najbolje bi ti bilo ovdje DIF upisati-ne mozes ovdje upisati politicke nauke a tamo oces DIF). Tamo ti je svaki fakultet DL(distance learning) i nije potrebno ici na predavnja da bi morao izlaziti na ispite(tako da ti je to nesto kao vanredno).
Moguce je igrati nogomet u nekom od austrijskih klubova,jer oni traze talentovane ljude bez obzira na naciju,religiju,rasu...

Ako jos sta imas pitati ili ako sta ima nejasno obrati mi se na pp.
Imas u Becu ali cijela papirologija je komplikovana. Moras imat nekog gore ko ce garantovat za tebe, kod koga ces zivjet, neku familiju. Otidi na stranicu austrijske ambasade i pogledaj sta ti sve treba za studiranje gore. Moj ti je savjet da upises DIF u Sarajevu.
Moras imati nekog ko ce te gore primiti,da imas gdje da stanujes i imas papirologije koliko ti bog hoce..
Jedostavno upišeš ovdje fax, prime te uzmeš potrvdu prevedeš sve papire. Odeš tamo predaš kad te prime upišeš kurs ako ne znaš njemački ako znaš odma fakultet. Moraš na računu imat' 5000 eura samo da vide i kad dobiješ vizu možeš skinuti. Možeš u amaterskim klubovima igrat' a u ovim ne vjerujem.
LaWU je napisao/la:
Moras imati nekog ko ce te gore primiti,da imas gdje da stanujes i imas papirologije koliko ti bog hoce..
Ne moraš, možeš stanovati npr. u st. domu. Samo je potrebno imat 5k eura na računu.
FosiL_ je napisao/la:
Ne moraš, možeš stanovati npr. u st. domu. Samo je potrebno imat 5k eura na računu.
Pa to i jest fol.Ali lakse je ovako kada ima neko ,mislim lakse dobije papire .

I samo da ti kazem moras znati njemacki jezik ,bez obzira sto si ga ucio ovdje moras polagati kurs i najmanje 6. stupanj na tom kursu moras dostici da mozes studirati sto ti je jos +1 godina odprilike ...
Buduci_Traceur je napisao/la:
Taj faks 100% imas u Becu. Mozda imas u Grazu,Linzu ili Salzburgu. Skup mozda i nije,ako sam sebi trebas nabavljati opremu onda sigurno jeste,a ako mozes posuditi ili ako ti oni obezbjede onda nije. Da bi bio primljen potrebno da imas zavrsenu srednju skolu i biti upisan na neki slican fakultet ovdje u Bosni(npr. da bi upisao tamo DIF najbolje bi ti bilo ovdje DIF upisati-ne mozes ovdje upisati politicke nauke a tamo oces DIF). Tamo ti je svaki fakultet DL(distance learning) i nije potrebno ici na predavnja da bi morao izlaziti na ispite(tako da ti je to nesto kao vanredno).
Moguce je igrati nogomet u nekom od austrijskih klubova,jer oni traze talentovane ljude bez obzira na naciju,religiju,rasu...

Ako jos sta imas pitati ili ako sta ima nejasno obrati mi se na pp.
Da be znas nekog ko se razumije u te fudbalske probe u Austriji?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.