Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa ikonama

140 pregleda · 14 odgovora · otvorena 15.04.2013. u 18:43

Pozdrav.
Opet ja :/ . Izgleda da me cjeli dan mora neto zajebaje.
Imam problem sa ikonama vidite kako mi desktop izgleda:

Kad hoću da pokrenem neki program izbaci mi ovo:

Vidite dole je zamrznuto opcija da dateke te vrste otvori sa tim programom.
Probo sam i ovo:

Ali se samo ikona promjeni idalje mi ono pokazuje "OPEN WITH"...
Ikone u vrstici kraj starta su mi ovake:

Pomoć? 
Pokušaj ići na system restore, odnosno pomoću CCleaner-a očisti registry. Ukoliko i dalje ne možeš riješiti problem postoji mogućnost da ti PC zaražen virusom koji briše određene datoteke, pa ti preporučujem da komp skeniraš Avast-om (free verzija).

http://www.mydigitallife.info/fix-blank-or-white-shortcut-icons-on-desktop/

GL
t45ra je napisao/la:
cmd.exe

Run as administrator?
exampLe_ je napisao/la:
Run as administrator?
Logiran sam ko admin...
Probaj ovo :

C:\Users\\AppData\Local\

To see the hidden AppData folder, go to Organize -> Folder and Search Options -> View tab, and select Show hidden files, folders and drives, and uncheck Hide protected operating system files (Recommended).

Once inside the folder, delete IconCache.db. Create a new file named IconCache.db, and set it to Read Only attribute in Properties (if the file is not read only, the cache won’t be reset). Then restart the computer. Remove the Read Only attribute of IconCache.db file, and the icons cache will be refreshed. The step will restore the desktop shortcut icons to their lawfully icons.
da nagovjestim-sad ce te poceti zaje*avati i dnevno ogranicenej od 3 teme 
t45ra je napisao/la:

Ne radi :/
Kad bi mi znali šta piše tu možda bi ti i pomogli nekako  .
exampLe_ je napisao/la:
Kad bi mi znali šta piše tu možda bi ti i pomogli nekako  .
Datoteka nije povezana sa nijednim programom, koji bih mogo da izvrši taj "poso" Namjestite program, ako je već namješten, napravite vezu u nadzornoj ploči >>Privzeti programi<<.
t45ra je napisao/la:

Ne radi :/
Pokusaj preko linka rucno odraditi sto sam ti ostavio, il' pokusaj system restore vratiti par dana kad su ikone normalno funkcionisale i exe fajlovi.
Lima je napisao/la:
Pokusaj preko linka rucno odraditi sto sam ti ostavio, il' pokusaj system restore vratiti par dana kad su ikone normalno funkcionisale i exe fajlovi.
Kad idem da vratim sistem u nazad izbaci mi ovo:

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.