Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Nadogradnja računara / 500 KM

181 pregled · 13 odgovora · otvorena 21.12.2012. u 14:50

Bolje skupi još malo para i uzmi nov računar .
sh0ck je napisao/la:
Bolje skupi još malo para i uzmi nov računar .
Brate što spamaš ? Da sam pitao za mišljenje fino bih pitao -.- Hoću da nadogradim ovaj i ćao ba
je li neko tražio njegovo tj. tvoje mišljenje ?
Možda neko ne želi dati veće pare , i zeli ovaj da nadogradi ?
amAr_r je napisao/la:
Brate što spamaš ? Da sam pitao za mišljenje fino bih pitao -.- Hoću da nadogradim ovaj i ćao ba
Covjek ti jednostavno govori bolje, isplativije rjesenje.
amAr_r je napisao/la:
Problem je taj što je to socket 775 matična, što ne vrijedi da sad ti staviš odličnu grafu i slično. Jednom rječju, staviš grafiku cpu ne može da izvuče iz nje, ram te zeza, ram spor, dalje, cpu spor, bez nekog extreme što košta boli glava nema od te priče ništa. Dobijaš bottleneck, ti možeš nadograditi pazi, negdje ono mid range, ali ipak, puno ćeš živaca na frustracije da potrošiš, nego što ćeš uživati u tome.

Imaš na piku lik prodaje 300 maraka ploču + ram + cpu. Novo. Provjeri profila mickey84.

Procesora dobrih skoro i nema, novih pogotovo, bez quad core ne možeš da dobijaš ogroman fps, dalje, taj cpu je puno skup, ali i star, što znači da je neko već čarkao cpu, klokao i slično.

Pošto već imaš 500 maraka, skupiš još malo, prebaciš se na noviji socket, manja potrošnja, bolji ram, grafika..
Elysium je napisao/la:
Problem je taj što je to socket 775 matična, što ne vrijedi da sad ti staviš odličnu grafu i slično. Jednom rječju, staviš grafiku cpu ne može da izvuče iz nje, ram te zeza, ram spor, dalje, cpu spor, bez nekog extreme što košta boli glava nema od te priče ništa. Dobijaš bottleneck, ti možeš nadograditi pazi, negdje ono mid range, ali ipak, puno ćeš živaca na frustracije da potrošiš, nego što ćeš uživati u tome.

Imaš na piku lik prodaje 300 maraka ploču + ram + cpu. Novo. Provjeri profila mickey84.

Procesora dobrih skoro i nema, novih pogotovo, bez quad core ne možeš da dobijaš ogroman fps, dalje, taj cpu je puno skup, ali i star, što znači da je neko već čarkao cpu, klokao i slično.

Pošto već imaš 500 maraka, skupiš još malo, prebaciš se na noviji socket, manja potrošnja, bolji ram, grafika..
Ma ne konta on to , hoće da NADOGRADI
sh0ck je napisao/la:
Ma ne konta on to , hoće da NADOGRADI
Smaraš ba majmune -.-
amAr_r je napisao/la:
Problem je sto si ti pglu jarane nemos stavit' na tu plocu quad core nikako,hoces procesor,grafu,napojnu pa bolje ti je prodaj to smece i dodaj te pare sto si mislio dat' za djelove uzmi sebi komp ko covjek ....

A drugo jarane govoris trazite djelove po piku pa koji si ti ovdje ku**c da se tako drsko ponasas i "naredjujes" nam ?
Samo zato sto si drzak i bezobrazan prema osobama koje hoce da ti pomognu sad ces trazit sam pa kad kupis neko smece onda ces sam sebe udarat nogom u guzicu.

Pusa,cmokic :-*
Dex je napisao/la:
Problem je sto si ti pglu jarane nemos stavit' na tu plocu quad core nikako,hoces procesor,grafu,napojnu pa bolje ti je prodaj to smece i dodaj te pare sto si mislio dat' za djelove uzmi sebi komp ko covjek ....

A drugo jarane govoris trazite djelove po piku pa koji si ti ovdje ku**c da se tako drsko ponasas i "naredjujes" nam ?
Samo zato sto si drzak i bezobrazan prema osobama koje hoce da ti pomognu sad ces trazit sam pa kad kupis neko smece onda ces sam sebe udarat nogom u guzicu.

Pusa,cmokic
he he he , ne smaraj
amAr_r je napisao/la:
he he he , ne smaraj
Eto vidis,tacno si retardiran i pglu kao sto sam vec i rekao.
Amare, nema potrebe da tako reaguješ. Ovdje smo da ti pomognemo.
Imaš 500,00 KM na raspologanju. Definitvno, ali definitivno, ti je isplativije uzeti drugi računar za te novce. Prodaj taj što imaš, dodaj to što imaš i možeš uzeti veoma dobar PC.
Dijelovi koje tražiš su skupi i teški za naći.
Osim ako taj sadašnji računar tebi nema neku preveliku sentimentalnu vrijednost, mislim da bi bilo bolje uradiš što ti je većina rekla.
postite ba ceoka da na dogradi joooj jeste pegleee

ma brate kupi graficku neku dobru ima da ti lete sve igrice npr 6950 1gb eee ovo kupis nedje 400 glave ma ima da ti komp leti je**s sam sebi kevu kako ce dobar bit.

SRETNO"
Ma jašta Floki... Kupi grafičku i ne sekiraj se. Samo od grafičke zavisi kako će igra raditi. RAM, procesor, HDD veze nemaju sa tim.
Ima da leti FarCry 3, i to na ultra high detaljima.

Ffs...

Dao sam svoje mišjenje gore. Ti, naravno, radi sebi po volji.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.