Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Komp. i temperature

124 pregleda · 5 odgovora · otvorena 03.01.2013. u 22:26

prije svega dobro veče, problem je sljedeci:
imam core2quad q6600 i ploču abit ip35p temperatura im je ogromna idle oko 50-60 a kada udjem u igru ide do 80c sto rezultira niskim fps-om.
mislio sam da cu problem rjesit kada uzmem novu cpu hladnjak ali dzabe sam se nadao, uzeo sam od jarana tj. skinuli sa njegovog i3 2100 katanu 3.

temperature su spale na 40c cpu a 45 maticna sto je u granicama normale, ali u igrama se opet isto ponasa fps je mal. uz graficku hd5770 koju sam nedavno kupio ne mogu igrat gta 4 na medium postavkama. pasta je artic cooling mx-2.

sta da radim vise ja stvarno ne znam.

stavi termalnu pastu ali i gta IV ti je neoptimizovan moras niac patchove
Temperature su prevelike.
Kupi na kuciste jedan kvalitetan 120mm fan ili 80mm, ovisno koji ti moze stati u kuciste.

Katanu namontiraj ovako:

+ na kuciste taj fan.
brick je napisao/la:
Temperature su prevelike.
Kupi na kuciste jedan kvalitetan 120mm fan ili 80mm, ovisno koji ti moze stati u kuciste.

Katanu namontiraj ovako:

+ na kuciste taj fan.
tako sam i montirao, da hladi ram i da hladnjak iza njeg jos vuce zrak iz njega.. a hladnjak iza imam, mada ovi dodatni hladnjaci ne pomognu toliko.
Prvo što bih ti preporučio jeste da probaš staviti neku bolju termalnu pastu na CPU. Zatim očisti napojnu, očisti cijelo kučište, kupi cooler master silent 2000 RPM 120x120mm kuler te ako imaš viška para i prostora na kučištu kupi ih više. Da slučajno nisi overclock taj procesor? Tako je meni bilo sa stock kulerom, ali uzeo TT ISGC-300 na idle 22-23c temp u ovim danima. Možda ti je temp u sobi visoka pa to utjeće puno ?
Headmyster je napisao/la:
Prvo što bih ti preporučio jeste da probaš staviti neku bolju termalnu pastu na CPU. Zatim očisti napojnu, očisti cijelo kučište, kupi cooler master silent 2000 RPM 120x120mm kuler te ako imaš viška para i prostora na kučištu kupi ih više. Da slučajno nisi overclock taj procesor? Tako je meni bilo sa stock kulerom, ali uzeo TT ISGC-300 na idle 22-23c temp u ovim danima. Možda ti je temp u sobi visoka pa to utjeće puno ?
mx-2 je ok pasta, mislim da ne treba bolja. a enterijer kucista mi je uvjek cist a temp. sobe je normalna 23-25c ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.