Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Tata me tjera da rano spavam!

778 pregleda · 22 odgovora · otvorena 05.12.2012. u 23:13

Pozdrav prijatelji :D Imam problem tata me svaku vece oko 22:45 natjera da ugasim komp,TV,telefon neda mi,svetlo,da spavam a ja nemogu nikad da zaspim do 1-2 sata,dodjem kuci oko 19:00 iz skole a odem oko 12:00 i ujutro oko 10 ustajem neda da palim komp.jedino kad dodje neko pa on tamo se zaprica ja krisom upalim radim sta mi treba,ovako svaki dan me tjera da ucim i evo ima 5 godina svaki dan mi istu pricu prica sta ces kad porastes od cega zivit?I misli da ja najgore ucim a ja sam na jedno 70% ima 100x gorih od mene u skoli prolazim trojkom od prvog razreda pa do 3 srednjeg i ja nevidim kakv mu je fazon vise da me tjera kad ja ucim-neucim isto prolazim,imam 17 godina i ja mislim da ovo nije normalno da je on zaosto u proslosti kad je on zivio tamo se dolazilo kuci u 22:00 sati i spavalo a sad se u 22:00 ide u grad.On ima 55 godina i mogu rec da malo lud,on sto me vise tjera ja cu sve kontra radit.Sad kaze ako propadnem na polugodistu da ce mi prodat kompjuter a on negleda druge samo mene i kaze najgori ja,svi iz razreda propadamo iz matematike 100% samo 2-3 mozda nece posto zajeban nastavnik i teska matematika u ovoj sk.i iz fizike tako...Ja cu jednom samo prekinem ici u skolu pa nek me izbace ko ga j**e njemu samo pare vazne nista drugo,imam dve sestre i one isto ko i ja ucile sad su zavrsile skolu.Jel imate i vi ovakvih problema? Malo duzi txt ali sta cu...Evo sad moram uzeti deku i prekrit preko glave i monitora da se nevidi svetlost iznad vrata su stakla posto zivim u stanu pa se odakle oni spavaju vidi svetlo...
I ja nemam vremena na fb da budem a svi moji drugovi ostaju na fb dokle oce do 2-3 sata u njih mladji roditelji pa normalniji znaju sta kako ide svet,oce kaze ustani ujutro u 6 sati pa igraj malo a nisam lud ko vampir da odam svi po zgradama spavaju da ja ustanem na fb nema zive duse a on ide po svom kad je pre rata zivio na selu pa ustajo da stoku valjda hrani
evo ja ti dam best odgovor.
Od prvog razreda osnovne,pa sve do 3 srednje knjige nisam vidjeo u zivotu.

Pola lekcija nisam pisao,a o zadaci i da ne govorim.
Prolazio sam uvjek sa trojkom, osim u 3 srednje sa 4.

Sve to zato sto sam bio skoncetrisan u skoli a kod kuce budala zesca :D
Normalno to je moj stari vidjeo odmah i tak nikad me nije ni tjerao da ucim.

E sad tvoj problem je skoro isti. Ako imas onog drustva sto pije,pravi pi******e i to sve. Odmah ih otkaci od sebe, vjeruj dozivio sam to.
Lijepo popricas sa ocem,nadjete neki kompromis. t ja od 13 godine radim po dnevnicama. Budan sam navecer do 4 sata.

Samo lijepo popricas sa njim,nikad ne pocinji svadju
Editovan post.
Pokusao sam pomoci, al fino si istrolao i mene i ostale sa dobrom namjerom..

Bye.
brate... nisi bio u Elektrotehničkoj kod Brzog na matematici. Tu ti ni Gaus ne bi imao 5. :S
742 je napisao/la:
brate... nisi bio u Elektrotehničkoj kod Brzog na matematici. Tu ti ni Gaus ne bi imao 5. :S
Ovde on nam kaze da samo 4-5 kako on radi oko 40 godina imalo 4 iz matematike kad dobiju 2 caste po kaficima citavo odeljenje neki dan imali kontrolni 22 dobilo keceve jedan 2 dobio na poklon posto uradio pola zadatka,rodjak moj ista skola sve samo drugi profesor ima 4 a nema veze o matematici ja ga ucim,jos me i profesor dolazio da uci placo privatne casove kaze da znam za 3 matemariku.a za fiziku da nepricam profesor zivcan samo se dere postavi pitanje ako neznas dodje dere citava skola bruji,samos to se nepotuce sa nama
Ako ti je fakat ovakva situacija. tj ako se ne zajebajes....

Svaki roditelj svom djetetu misli najbolje, al' tvoj otac to na malo cudan nacin pokazuje. Ipak tebi je 17 godina, znas kakvu sankciju tvoji postupci imaju, nije ti ni 5 ni 10 godina. Sjedi sa njim popricaj, daj mu do znanja da si ti "odrastao momak" (ako mozemo reci da je neko sa 17 godina momak ) , skoro pa formirana licnost, daj mu do znanja da znas kakve posljedice ce tvoji postupci da imaju. Sto se skole tice, nemoj biti glup i prestati sa skolovanjem, jer ce ti biti jos gore. Ne postoji stvar na ovom svijetu koja se ne moze nauciti, problem koji se ne moze prevazici i sl. Sjedi dnevno 1h i vjezbaj matematiku pa ces vidjeti rezultate. Neko je gore ranije napisao da nije sve u skolovanju da ima nesto i u snalazenju. Dosta toga je u skolovanju, ali po mom misljenju jako se bitno znati snaci u zivotu.

Polako, doci ce sve vremenom na svoje  Zivot ide dalje...
742 je napisao/la:
De mi bgt reci sta radis iz matematike , ne mozs imati tezu matematiku od Ekonomske Skole
Svi imamo ovakve i slicne probleme, ja mislim da je najbolje da pocnes dobro uciti i sve ce doci na svoje 

Nadam se da ovo nije zajebancija h3h3
jel ti tata kusav 

Post dobio aplauz od NightWalker

L0kuM je napisao/la:
De mi bgt reci sta radis iz matematike , ne mozs imati tezu matematiku od Ekonomske Skole
Ma šta god da ti uradiš on ti traži zadatak da ga ne znaš uraditi samo da te podjebe totalno i da ti prosjek sjebe.
Svi smo mi imali ovakve probleme, dok nismo malo poceli koristiti mozak i skontali da su oni "uvijek" upravu ,bar 90% puta, tako kad se malo uozbiljis , sam sebe tijeras da ucis... a i koji ces q poslije 23 na pcu radnim danima -.-'
Meni roditelji do prosle i ranije godina nisu dozvolili da ostanem vise od 11 h ali u 2012 znam osvanuti,ponekad ga upalim u petak a ugasim u ponedeljak ;D,pozovi nekoga frenda kuci (kada ti je i stari u kuci) i razgovaraj sa frendom o toj temi al pod uslovom da ce te i staru cuti....Ako ne budes rijesio problem probaj onda sa drogama nekim ili cugaj ko luuuud,dovodi ku***e kuci,Starog lemaj ko budali ipak ti je 17 godinaa......Sretno PS Boli me kitica za g.greske
Halo momci ovo je gamers ba a ne spam ba
Tema nije za ovog portala ovaj portal ne namijenjen ''GAMINGU''
Ne vasim zivotnim problemima kao npr Majka me tjera kuci 

ne citiraj.
742 je napisao/la:
Ma šta god da ti uradiš on ti traži zadatak da ga ne znaš uraditi samo da te podjebe totalno i da ti prosjek sjebe.
Ti uradi onako kako treba , i uradi za 5 , on ti ne moze dati 1 da ga je*es , ako da odes fino do direktora , pozalis se ... samo je stvar u tome sto vi ne radite taj dio " ucenja" kako treba ,pravite gresku u tome sto to i ne radite
LavShinoda je napisao/la:
jel ti tata kusav 
AHHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHHA 

Post dobio šamar od NightWalker

Da su barem svima ocevi takvi, gamers, a i opcenito internet bi bilo puno bolje mjesto. Pola ove balavurdije sto sad pise je uveliko trebalo biti u krevetu. Haj se ti lijepo opusti, zaboravi na internet te umjesto sto prolazis sa 3, probaj proci sa 4.
Imas jos vremena i za izlaske i internet i svakakve gluposti, bez brige. Dug je zivot, mada se ne cini takvim.
742 je napisao/la:
Kod mog profesora matematike niko do sada nije popravio ocjenu, npr ako ti on kaze da ces imati 4 na polugodistu i to ce biti, ne mozes popraviti, pa eto ja sam popravio... Sve je to u mozgu, vjezbaj kuci, malo razmisljaj, koristi logiku, svaki zadatak ima rijesenje (sem naravno, one koje ga nemaju po default-a).
LavShinoda je napisao/la:
jel ti tata kusav 
Čekali smo tebe. 
mr_artuka je napisao/la:
evo ja ti dam best odgovor.
Od prvog razreda osnovne,pa sve do 3 srednje knjige nisam vidjeo u zivotu.

Pola lekcija nisam pisao,a o zadaci i da ne govorim.
Prolazio sam uvjek sa trojkom, osim u 3 srednje sa 4.

Sve to zato sto sam bio skoncetrisan u skoli a kod kuce budala zesca :D
Normalno to je moj stari vidjeo odmah i tak nikad me nije ni tjerao da ucim.

E sad tvoj problem je skoro isti. Ako imas onog drustva sto pije,pravi pi******e i to sve. Odmah ih otkaci od sebe, vjeruj dozivio sam to.
Lijepo popricas sa ocem,nadjete neki kompromis. t ja od 13 godine radim po dnevnicama. Budan sam navecer do 4 sata.

Samo lijepo popricas sa njim,nikad ne pocinji svadju
Imam tih sto pijju gotov citav razred ima nekoliko ovih sto nepiju i nepuse ja i jos 3 mi idemo zajedno ali i sa onim budemo jer su oni mnogo bolji prijatelji nego ovi sto nepuse zezaju se,fino sve samnom,zajebavamo se,na casu pratim kolko mogu jer se svi zajebajemo kad nastavnici pricaju a a nemogu da ih kuliram da se naljute pa da posle skupi se njih pa istuku,uvijek ih pratim rade sta oni i nisam imo problema nikad u skoli samo 2-3 puta ali nisam ja najebo oni su,ima jedan idem 6 godina u teretanu razvijen ko rambo nemoze mu niko nista ni oni od 20+ godina,tuce koga oce
Ja bi ucio imam zelju ali nisam naviko uzmem 5 minuta glava zaboli nemam zivce za to,kad vidim one procitaju jednom nesto zapamte,ja moram 100x da bi to upamtio sto oni jednom

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.