Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Razlika između AMD i Intel procesora?

212 pregleda · 10 odgovora · otvorena 17.11.2012. u 22:19

Dobro vece;
znaci kao sto vidite iz naslova, zanima me koja je razlika izmedu njih. Npr. procesor AMD 3800 mhz je li to isto kao i Intelovih 3,8 GHz ili je nekako drugacije to. Mozda izgleda kao glupo pitanje, ali ne razumijem se bas u to. hvala!
nije
intel ima 15x puta napredniju arhitekturu dovoljno je reci da je amdeov najjaci procesor kao mid range intel(i5 3570k)

kod amd nekih 4.2GHZ kod najjaceg procesora je = 3.3 kod intelovog i5
Intel procesor su :Quad Pumped" tj po jedom clock cycklu salju istovremeno 4instrukcije dok kod AMD-a salje samo 2instrukcije.

Takodjer,Intelovi procovi imaju vise cache memorije i bolju arhitekturu.

Ima jos stvari ali ovo je najveca razlika,da vidim sta ce ostali botovi napisati bas me zanima 
GHZ ima jako malo veze sa procesorom. Naravno da je to bitno ali više nas zanima koliko cora ima, koji je socket i tako 

Znaći nebitno da li je 3.0 ili 2.5.
BOlje quad core 2.4 nego dual core 3.0 .
federe je napisao/la:
nije
intel ima 15x puta napredniju arhitekturu dovoljno je reci da je amdeov najjaci procesor kao mid range intel(i5 3570k)

kod amd nekih 4.2GHZ kod najjaceg procesora je = 3.3 kod intelovog i5
Svi sada uzimaju AMD jer je jeftinij ali kvaliteta je u intelu.
Možete li mi reći, da li ova konfiguracija može pokrenuti nove igre. npr. pes 12 na high grafici.

Procesor: AMD
Brzina (GHz): 3800
HDD - Hard Disk: 160 GB
RAM: 2 GB
Grafička karta: ATI Radeon X1200 700MB int.
pesoholicar_ je napisao/la:
Možete li mi reći, da li ova konfiguracija može pokrenuti nove igre. npr. pes 12 na high grafici.

Procesor: AMD
Brzina (GHz): 3800
HDD - Hard Disk: 160 GB
RAM: 2 GB
Grafička karta: ATI Radeon X1200 700MB int.
hmm tesko ako pokrene pes bice sjajno btw koji tacno amd
Misliš na AMD 3800+ kojem je radni takt na 2.40GHz ?
Iskreno to je obićni dual core, sa onom grafom mislim da ćeš uspijeti pes12 pokrenuti ali na high ni slučajno.
federe je napisao/la:
hmm tesko ako pokrene pes bice sjajno btw koji tacno amd
AMD X2 3800+
Intel sabija sa novom Ivy-Bridge arhitekturom, znači potrošnja minimalna, performance fenomenalne.

AMD-a trenutno vadi niža cijena, ali ne pije to puno vode, 90% laptopa je na Intelovim procesorima, a i ko imalo ima pameti uzet će ga i u PC.

Intel bolji kako god okreneš.

Te frekvencije što si naveo, nije sve u njima, procesori su mnogo složenije komponente da bi se "gledale" samo frekvencije =)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.