E vako raja, nisam do sad nikako mjeno procesor na kompu i sad imam neki stari komp koji drndam onako kao budzim ga nesto, i sad procesor koji je bio na njemu je bio neki intelov 1.7GHz i sad sam nabavio neki drugi koji je 2.26GHz znaci procesor radi sve super i kad pogledam na racunaru pise mi da je procesor 2.26GHz ali da je instaliran windows na 1.7GHz i da radi na 1.7GHz znaci dizo sma i windows i sve nisam mogo da skontam sta je jel zna neko kako da rijesim problem?
Diskusija
Zamjena procesora elp!
72 pregleda · 2 odgovora · otvorena 16.11.2012. u 11:03
Kad racunar nista ne radi tj kad je u tkz Idle modu frekvencija se spusta na manji takt zbog ustede energije(struje) i zbog manjih temperatura.
Kad opteretis racunar nekom igricom,programom isl onda se frekvencija digne na najveci takt(brzinu oproca). To ti je isto kao sad na novijim procesorima imaju tu opciju (speed step i Intel C1E preko biosa regulisu frekvenciju procesora prvenstveno maniplulirajuci Multiplier procesora) i jos postoji Turbo Boost preko kojeg neki noviji priocesori pri velikom opterecenju mogu imati veci takt od default fabrickog.
nadam se da sam malo pojasnio
.
Kad opteretis racunar nekom igricom,programom isl onda se frekvencija digne na najveci takt(brzinu oproca). To ti je isto kao sad na novijim procesorima imaju tu opciju (speed step i Intel C1E preko biosa regulisu frekvenciju procesora prvenstveno maniplulirajuci Multiplier procesora) i jos postoji Turbo Boost preko kojeg neki noviji priocesori pri velikom opterecenju mogu imati veci takt od default fabrickog.
.
Post dobio aplauz od Soviet
_oma_ je napisao/la:
Kad racunar nista ne radi tj kad je u tkz Idle modu frekvencija se spusta na manji takt zbog ustede energije(struje) i zbog manjih temperatura.
.
.
neki intelov od 2.26GHz socret 465(valda)
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.