Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Recenzija - Rocksmith

206 pregleda · 6 odgovora · otvorena 15.12.2012. u 22:03

Rocksmith (Izdavac – Ubisoft; XBOX 360, PS3, PC)

Trailer

Ako vam je Guitar Hero bio zabavan, nema razloga da ne probate ovu igru !  

Rocksmith je prva i trenutno jedina igra u kojoj mozete koristiti pravu gitaru. Bez plasticnih gitara, bez obojenih tipki, bez povremenih pojacavanja poena, karikatura. Umjesto toga, svirate prave pjesme na pravoj gitari. Igra se cak moze smatrati efikasnim sredstvom za učenje.

U igri mozete vjezbati razne tehnike posebno kako bi poboljsali svoje gitarske vjestine. Rocksmith takodjer sam odredjuje stepen/nivo na kojem bi vi trebali svirati. U pocetku trebate samo svirati par tonova, i sto god idete dublje u pjesmu i sto god bolje svirate, tezina pjesme se povecava i pojavljuje se vise tonova koje trebate svirati. Pored elektricne gitare imate mogucnost da svirate i bas gitaru.

Mozete koristiti bilo koju gitaru, ali ukoliko nemate gitaru, mozete kupiti Rocksmith Guitar Bundle ( $ 199.99 ) gdje uz igru dobijete i Epiphone Les Paul Junior gitaru. (Igra inace kosta $ 59.99 a ima i na PirateBay-u dzaba)

Za spajanje gitare na PC/konzole potrebno je imati Rocksmith Real Tone kabal koji kosta $ 29.99 (posto u Bosni nema niko para za toga postoje patch-evi za piratsku verziju gdje se ne mora koristiti taj kabal)

Minimalni sistemski zahtjevi

Podrzani operativni sistemi : Windows Vista (SP2) / Windows 7 (SP1)
Procesor: 2.0 GHz Intel Core2 Duo E4400 or 2.0 GHz AMD Athlon64 X2 3800+ (2.6 GHz Intel Core2 Duo E6750 or 3.0 GHz AMD Athlon64 X2 6000+ or better recommended)
RAM: 2 GB (4 GB recommended)
Graficka karta: 256 MB DirectX 10.0-compliant card with Shader Model 3.0 or higher
Zvucna karta: DirectX 9.0-compliant sound card
DVD-ROM: DVD-ROM drive
HDD slobodan prostor: 12 GB
- Windows-compatible keyboard, mouse, Rocksmith Real Tone Cable (USB 2.0 port required)

Moja ocjena za ovu igru je 9/10
Nije cista 10ka zato sto ima malog delay-a kod odsviranih tonova i zbog slova koja se pojavljuju okolo i koja se ne mogu procitati.

Mozda nekad uskoro od mene bude i neki gameplay  
Previse je zahtjevna na CPU 
ja to imam na telefonu igrica je prejaka mislim toliko dobra al na mom starom telefonu Nokia X3 XD:D
Igra po opisu nije loša, evo upravo gledam gameplay na youtube, možda i downloadujem 
crosshair je napisao/la:
Previse je zahtjevna na CPU :D
Ako je ovo zahtjevno onda stvarno..
DEJCHON1 je napisao/la:
Ako je ovo zahtjevno onda stvarno..
Uredu je sine samo gledaj svoja posla 
crosshair je napisao/la:
Uredu je sine samo gledaj svoja posla ;)
sine? WHY SO SERIOUS?

troll

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.