Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

i5 760 cpu - savjeti oko kupnje

170 pregleda · 8 odgovora · otvorena 17.11.2012. u 21:53

moze li mi ko reci nesto o ovom procu,koliko dugo sam rahat sa njim sto se tice igara,itd. Kojoj generaciji i5 procesora pripada ovaj procesor ? da li da kupim ili ne ?
Taj pripada prvoj generaciji i5 procesora, veoma je star. Procesor kao procesor je dobar, ali puno je bolje uzeti neki noviji i5 u slucaju da zelis nekad nadograditi, ako nadjes nesto povoljnije i da ti se isplati bolje je kupiti Sandy bridge ili Ivy bridge, npr. 2500 (Sandy), ne mora biti 2500K verzija ili mozes uzeti 3550 (Ivy).

To sad sve zavisi koliko novca si mislio dati 
zavisi on je prva genaracija i5
znaci proc je solidan ali ja bi ipak isao sandy/ivy bridge jer je 1156 mrtav socket
samo da ti kazem i za 1155 socket(ivy/sandy)i to ce biti mrtav socket je ce Huswell bit na novo socketu 1150
btw koliko planiras dati na proc
Reci cijenu i koju bi ti grafu stavio uz njega?
Nemoj bezveze ako planiras neku beze grafu...
ja ga imam,vi dualci sutite nemate pojma 

Sa finom P55 plocom i dobrim kulerom mozes ga natjerati na 4GHz,super je znaci overkloker.
Dosad,samo MoH Warfighter i Black Ops su ga natjerali na 100%usage,znaci jako snazan proc,i5 2400 Samo za 5-10% jaci od njega.

Al eto,ako hoces sve izvuci iz kompa i ako imas viska para uzmi neki Sandy bridge i5 npr 2400,ali ako imas manje para bolje je uzmi neku dobrru P55 plocu i dobar cooler tipa CoolerMaster Hyper 212 Evo i radice ti bolje od svakog Sandy Bridge i5 na fabrickim klokovima .
_oma_ je napisao/la:

Sa finom P55 plocom i dobrim kulerom mozes ga natjerati na 4GHz,super je znaci overkloker.
Dosad,samo MoH Warfighter i Black Ops su ga natjerali na 100%usage,znaci jako snazan proc,i5 2400 Samo za 5-10% jaci od njega.

Al eto,ako hoces sve izvuci iz kompa i ako imas viska para uzmi neki Sandy bridge i5 npr 2400,ali ako imas manje para bolje je uzmi neku dobrru P55 plocu i dobar cooler tipa CoolerMaster Hyper 212 Evo i radice ti bolje od svakog Sandy Bridge i5 na fabrickim klokovima .
gledaj ja sam rekao da je dobar proc ali ispativije uzet i5 2400 ili noviji proc je sjajan taj isti model ima moj drug proc masina
_oma_ je napisao/la:

I ja isto rek'o k'o i ovaj iznad, nisam rekao da je los 

Samo kazem da je bolja opcija noviji bridge kupiti zbog nadogradnje poslije ako htjedne i7 neki mozda jer ce lakse naci novije procesore nego te starije 
R0x0r je napisao/la:
I ja isto rek'o k'o i ovaj iznad, nisam rekao da je los 

Samo kazem da je bolja opcija noviji bridge kupiti zbog nadogradnje poslije ako htjedne i7 neki mozda jer ce lakse naci novije procesore nego te starije 
Dobro ba,nisam nikog od vas uvrijedio,onako kazem da ovi wannabe bilovi gejtsovi se ne prosipaju :D:D:D 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.