Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 50 bodova

sata hard disk (problem obaranja sistema)

1.190 pregleda · 24 odgovora · otvorena 22.03.2007. u 23:31

E ovako momci...

Pomoc oko "obaranja sistema"

Imam jedan problem koji nemogu bez vas da rijesim nikako .Imam virusa na kompu koje mogu izbrisati samo formatiranjem.
Problem je slijedeci:
Imam satin hard disk 160GB al to sad nije vazno jer je problem do samog hard diska,koji je komplikovaniji i sam proces obaranja sistema
nije uobicajni nazalost.Uglavnom da ne duljim neko ko ima satin hard disk mi moze pomoci i najvise me razumije!!!E sad znaci sve pocetkom od samog starta windowsa pa na dalje kako da oborim/dignem itd, naravno imam XP cd ...
Nadam se da je 50 bodova dovoljno za tu uslugu. Spameri i sl. ako je moguce da ne komentarisu...
Hvala !!!
pajdo je napisao/la:
Mozda tvoj xp i vidi sata disk jer to nijj slucaj sa svim plocama (obicno ploce koriste stariji, smecarski chipset i to najcesce VIA i SIS). Ukoliko se to ipak dogodi, fino utvrdi o kojem se chipsetu radi (otvori kuciste i pogledaj ili upali everest) i onda odes na njihovu stranicu i skines drivere za chipset na kojima se izmedju ostalog nalaze i sata/raid driveri koje iskopiras na floppy i prilikom instalacije kada to zatrazi pritisnes F6 (sve ce ti pisati samo citaj)

kthxbai

Word

uz napomenu ako imas drivere od maticne nece ti trebati sata driveri na flopiju vec ce ih sa cd-a odna pokupiti. znaci F6 i prati instrukcije koje pisu dalje
Slusaj stari...

Resetiraj komp, i pritisci delete dok ti ne udje u bios. onda odaberi opciju boot, pa namjesti ovim redosljedom:

-cd rom
-hard disk
-floppy

onda precackaj cijeli bios i nadji opciju (SATA MODE i vidi jeli odabrano RAID ili IDE) ti stavi RAID.
Spasi promjene u BIOS-u i izidji,, ubaci cd/dvd windowsa i kad ti prikaže boot from cd..... udri bilo koju tipku, i samo slijedi daljnje upute....

-ENTER=continue
-F8=i agree
-onda proberi na koji disk snimaš....itd
citaj i radi....
ako ti ne pomogne ovo javi pa ću ti reć sta dalje.

ALI OBAVEZNO MORAŠ NAMJESTITI ONO STO SAM TI GORE REKO (SATA MODE PREBACITI NA RAID) I TEK CES ONDA MOCI BOOTATI.

ETO
SRETNO
OVAKO

@Xeon

sve uradim do broja 5 a to je ta disketa koju stavim fajl sam nasao taj za disketu !!! al uopste ne trazi disketu !!! uglavnom ja sam je stavio i ponovio to sve ...uglavnom mi izbaci da system nemoze da nadje nijedan hard driver !!!

sta dalje ?

EDIT: mozda je do mene ..imal neko taj driver za disketu maticna mi je ASUS A8V series

@Cu3!

isto pitanje ? sta daLje?

@nightwalker

Nemoze !!!

Outlandish mi je najvise pokusao pomoci al meni komp smece :S sutra zovem lika 30KM da rijesi problem
hvala svima koji su pokusali pomoci ...
Kod mene je Sata disk pa uradim instalaciju windowsa bez problema....je li bas kod svakog SATA diska mora taj SATA driver ili samo kod nekih....Kod mene je disk Seagate Barracuda 160 gb maticna Asus P5GD1 pro i nemoram te drivere...sad ili sam ih izostavio ili ... ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.