Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dizanje sistema

530 pregleda · 8 odgovora · otvorena 12.06.2006. u 12:14

vako haver mi je donio kompjuter i kupio je novi HDD i sad hocu da mu instal WinXP i nakon formatiranja kad krene da kopira listu fajlova koji su potrebni izbaci mi ovo:

Setup cannot create the folder:

WINDOWSsystem32spooldriverscolor

i pri formatiranju se cuje vrlo neobican zvuk HDD.a

ugl HDD je nov i zamolio bi da mi pomognu ljudi koji znaju o cemu se radi..molim bez spamanja i ako moze sto prije

THX unaprijed
Da bi podigao sistem moras imati CD windowsa sa BOOTUP-om

Ubacis CD i udjes u BIOS i u BIOSU iskljucis da ti BOOT-a sa HDD-a i stavis sa CD-a i onda res komp i pratis instrukcije Skontat ces
E ovako prvo moras da imas butabilan CD tj. da cim restartujes comp da ti se sam CD otvori i dalje samo sljedi instrukcije...
               K3n0. je napisao/la:
E ovako prvo moras da imas butabilan CD tj. da cim restartujes comp da ti se sam CD otvori i dalje samo sljedi instrukcije...

St' ken0 ka'e ak' 'oces posudicu ti ja da install imam ovakav CD kakav ken0 ka'e da treba !!! Zovi ak' 'oces.
               FalcoN. je napisao/la:
Da bi podigao sistem moras imati CD windowsa sa BOOTUP-om

Ubacis CD i udjes u BIOS i u BIOSU iskljucis da ti BOOT-a sa HDD-a i stavis sa CD-a i onda res komp i pratis instrukcije Skontat ces

CCC ovaj nisam toliki noob oko compa znam sve i imam orginal XP i bootabilan je znam sve..samo mi se ovo desilo prvi put..i stvarno neznam sta je...

mjenjo sam jupmere i sve al nece..

molim neko zreliji i koji se vec susreo sa ovim problemom..

i naravno bootujem cd a ne sa HDD (ja pameti)
Tutorial za instalaciju Windows XP mozes pronaći klikom na sljedeci link:

http://free-bj.htnet.hr/colicweb/xp%20instalacija.html
ma ne kontate...nema veze...ugl ima dosta bugova na HDD otice sutra zamjenit ovaj i to je to..

THX na trudu..al ja sam hardware pr0 a software da ne pricam...samo ovo mi se prvi put u zivotu desilo..al eto za sve postoji prvi put...

proble rijesen tema zakljucana
DA si ti hardware PRO kao sto ti kazes, onda bi odmah skuzio da je do diska, ako nije CD izgreban.

I vazno je da cijeli HDD formatiras, a ne da ga podjelis na particije i samo jednu particiju formatiras. To vrijedi samo kad imas nov HDD koji nikada nije bio formatiran.

A najvjerovatnije ti je "bugovit" HDD kao sto ti kazes.
Nema veze sto ti je nov hdd ko sto kazes, samo je nov kad ga ti u radnji kupis sa garancijom, jer ne valja kupovat polovne diskove, jer je to potrosni *****ijal i dotraje kad tad, ako ti se cuje neobican zvuk na hdd znaci nije dure nesto sa njim, prema tome ko sto si i sam reko vrati ako mozes ikako il zamjeni
btw. ko sto sam kazes da si pro, ovakvih bi situacija trebo imat bruku, (uostalom nebi pitao takve stvari po forumu da znas oko IT-a) al posto sam kazes da ti je ovo prvi put ... n00b nista vise !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.