Danas sam pokušavao repair windowsa u školi, na jednom njihovom računaru i izbacilo mi je text koji kaže da ne prepoznaje, tj. da nema hard diska. Računari nisu baš stari, ne vjerujem da bi im hard disk tako lako pregorio.
Pošto sam ja kod sebe u BIOS-u našao dve-tri opcije u vezi Hard Diska, interesuje me da li je moguće izazvati takav kvar iz BIOS-a ? Ako jeste, kako da popravim ?
Hvala unaprijed
ps.na jednom forumu su mi rekli da je moguce da je neko disableovao hdd. kako da enableujem hdd sada ?
Pošto sam ja kod sebe u BIOS-u našao dve-tri opcije u vezi Hard Diska, interesuje me da li je moguće izazvati takav kvar iz BIOS-a ? Ako jeste, kako da popravim ?
Hvala unaprijed
ps.na jednom forumu su mi rekli da je moguce da je neko disableovao hdd. kako da enableujem hdd sada ?

, kao sto sam rekao i sam sam stavio hd na raid kontroler i win installacija ga nije prepoznavala, a imas i sam dokaz prilikom pokretanja instalacije win(boot naravno, ne preko vec instaliranog sistema)kada ti jasno izbaci opciju (F2 cini mi se)da insataliras raid drivere prije samog ekrana za install(gdje odabires da li ces inst. rpr...)