Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

IF - sto,sta,sto?

1.156 pregleda · 44 odgovora · otvorena 21.10.2012. u 22:29

Pozdrav svima,

Visim na forumu i gledam jednu stvar. Svaki dan, ali bukvalno svaki dan, se otvaraju IF teme. Mene interesuje, sto mi obicni smrtnici, ako vec ne mozemo da komentarisemo, i to je u redu, ali sto nam branite da vidimo o cemu se radi? Ne mozemo nekoga izbosti nozem ako cemo samo da "provirimo" u sadrzaj IF teme. Stvarno razmislite admini malo o ovome.

Uz sve to, i mi sami mozemo nesto da naucimo,da vidimo, ako se radi o "normalnoj" temi, a pretpostavljam da se radi, ne bi bilo dzaba IF.
Sve ide po zasluzi tako i taj IF.

Manje ljudi , manje chudi.

Svi koji cine IF su ubaceni od strane administracije , takoreci .. svi ljudi koji pisu kilometarske postove il ti ga imaju uvijek nesto pametni za reci [ nalaze se u IF'u ]

Samim tim sto je IF , vrijedno se je boriti za njega.
Da bi ste imali razlog da se potrudite ako hocete u IF.
Ja mislim da je Izabrani Forum,samo za one malo vrijednije i da se na tim temama pisu predlozi i diskusije u vezi site-a,tako da mi obicni nemamo sta tamo trazit,cak ni citat :)
DZAVID je napisao/la:
Da bi ste imali razlog da se potrudite ako hocete u IF.
Pa mozda bih se vise potrudio kada bih vidio da neko "mlati" gluposti, pa da ga ja malo korigujem. Mislim, ovo nema nikakve logike da se zabrani uvid u IF.
Pa jarane valjda se ne zove bezveze IZABRANI FORUM, nego zbog toga što njemu imaju pristup samo "izabrani"(hjoj kako špica zvuči ovo izabrani).
IF je za izabrane ljude, uvijek mora postojati kutak za takve stvari. To je isto kao kad bih ja sad rekao zasto nam administracija ne da da vidimo teme koje oni dignu samo za sebe, svoje dogovore i sl.
insejn je napisao/la:
IF je za izabrane ljude, uvijek mora postojati kutak za takve stvari. To je isto kao kad bih ja sad rekao zasto nam administracija ne da da vidimo teme koje oni dignu samo za sebe, svoje dogovore i sl.
Meni nije samo jasno kako si sada mogao da uporedis "IF" i "Admin forum" .

IF bi trebalo da bude gdje su oni "pametni" i gdje su pametni postovi, da svijet vidi koliko je forum pametan. A to za Admin forum, pa logicno da ce biti privatna stvar.
b0k1 je napisao/la:

Svi koji cine IF su ubaceni od strane administracije , takoreci .. svi ljudi koji pisu kilometarske postove il ti ga imaju uvijek nesto pametni za reci [ nalaze se u IF'u ]

Ima i ona: "Pametnom je i jedna dovoljna". Tako da, ne mora značit da je svaki kilometarski post "pametan", zapravo =)
Izabrani je zato da bude samo izabrani broj ljudi. I ne može se vidjeti jer je IF forum u forumu. I zato dok ste mogli gledati teme, govorili se "vidi ovog if-a ništa ne valja, glupe teme". Budući da se ne nalazite u IF-u nema vas šta zanimati. Ko se trudi i ko je voljan pomagati ostalima,ko piše tako reći "pametne" postove dobit će svoje mjesto u IF-u. 
http://gamers.ba/forum/9/172839/-if-reforma-i-diskusija/

Nije bitno koliko si vrijedan, već koliko si vrijedno uradio za portal.

Nije bitno koliko ti je dug post, već kakav ti je post.

Nije bitno šta drugi rade, već šta ti radiš (kada gledaš iz svoje perspektive, ja sam ti dokaz).

Potez koji smo napravili (samo IFovci vide šta se radi u IFu) se ispostavio jako koristan i efikasan. Kvalitet IFa se digao na veći nivo, i puno je bolji nego što je to prije bio.

Jednostavno, sve po zasluzi, tako da jedino možeš ući zaslugom u IF. Tako funkcionišem, i tako će biti dok sam zadužen za IF.

Post dobio aplauz od Limmaa

b0k1 je napisao/la:

Pa razmisli malo, da li bi ti volio da pokazes da i ovaj sajt ima neke "pametne" teme, pored ovoliko debi... tema.
Ja ne znam sto uopste pokusavate ovdje da diskutujete, ili pokusavate momka da uputite na nesto.

Znas zasto je tako? Jer je bok1 rek`o da tako mora biti! 
Pa nije džaba IZABRANI
flooronthe je napisao/la:
Pa razmisli malo, da li bi ti volio da pokazes da i ovaj sajt ima neke "pametne" teme, pored ovoliko debi... tema.
To je tebi motivacija da se je***o prekontaš i postaneš biti koristan za ostale članove i sam portal. Radi pametne stvari, piši pametno pa ćeš dobiti i mjesto u IF-u.

Ne sviđa ti se? Iskreno, ne interesuje me. Uvijek je bilo članova koji se žele iskazati. Uspjeli ili neuspjeli pokušaji. Ako to nisi ti, uvijek ima neko drugi.

+ nadam se da si svjestan da tebi niko ne brani da dižeš diskusije u običnom forumu. Tako možeš i zapasti za oko nekome iz administracije, ukoliko pišeš iole pametne stvari.

Post dobio aplauz od b0k1

riime je napisao/la:
Pa nije džaba IZABRANI
Pa neka bude IZABRANI, niko ne trazi da ja,peti,deseti, prica kako sam ***** Megan Fox. Samo trazmo uvid da vidimo o cemu se radi. Realno, ajde mi ti reci, jesi li sreo ijednu normalnu temu zadnjih 7 dana, a da kazes evo to je to.

Pogledaj malo na sta su vijesti spale. Ovaj pobjedio onoga,ovaj tamo nekoga.

@Cloud

Druze, meni da sada ponude mjesto, iste sekunde bih odbio, ali ne samo sada, nego uvijek.Nisam ja covjek za takve stvari , ali volim da pratim ko sta pise.A malocas sam rekao da se ne sjecam kada sam nesto normalno procitao na forumu.
Pa neka bude IZABRANI, niko ne trazi da ja,peti,deseti, prica kako sam ***** Megan Fox. Samo trazmo uvid da vidimo o cemu se radi. Realno, ajde mi ti reci, jesi li sreo ijednu normalnu temu zadnjih 7 dana, a da kazes evo to je to.

@Cloud

Druze, meni da sada ponude mjesto, iste sekunde bih odbio, ali ne samo sada, nego uvijek.Nisam ja covjek za takve stvari , ali volim da pratim ko sta pise.A malocas sam rekao da se ne sjecam kada sam nesto normalno procitao na forumu.
Pa reprezentaj nam ti na ovoj temi il na sledecoj tokom noci svoje sposobnosti pisanja i svega ostalog.

Samim tim sto je IF ovakakav kakav jeste , odradjeno je vrlo jednostavno.

Svi koji su bili inactive il bili tu reda radi , su skinuti / maknute znacke / dodani novi / spremni za rad i sve ostalo.

Vjerovatno je velika zelja samim tim sto ga svako ne moze vidjet , al eo gore je decko napisao .. da Nikome nije zabranjeno da dize bilo kakve [ Pametne teme ] na koje cemo mi svi iz IF'a il Administracije rado odgovoriti ili podjeliti misljenje s vama svima.

Ne znam cemu diskusija ako nemas argumenata za nju.

@Cloud

Čuj na šta su vjesti spale ?
Pa šta je tebi vijest. ?

Nana Šeća kupila kravu, pomuze 30l mlijeka dnevno.
Komšija Radovan umro od infarkta ?

Bolje ti je lockaj temu da te ne trolaju još više.

@Cloud

Da bi imao uvid u to, moraš ga zaslužiti. Zbog takvih razmišljanja i starog pristupa/rada u IFu, isti je propadao. Bio je dno dna.

U koliko ti smetaju vijesti, fino napišeš bolju vijesti i svi zadovoljni.

Isto tako ako nema "pametnih" tema 7 dana, napišeš neku finu temu i svi zadovoljno. Vjerujem da će se većina IFa javiti na tu istu.

Ako nisi covjek za ove stvari, i ako ces odbiti, onda mi objasni poentu ove teme ?

Da bi imao uvid ? Taj uvid se mora zaslužiti ?

Da li je dobar odgovor ?
b0k1 je napisao/la:
Pa reprezentaj nam ti na ovoj temi il na sledecoj tokom noci svoje sposobnosti pisanja i svega ostalog.

Samim tim sto je IF ovakakav kakav jeste , odradjeno je vrlo jednostavno.

Svi koji su bili inactive il bili tu reda radi , su skinuti / maknute znacke / dodani novi / spremni za rad i sve ostalo.

Vjerovatno je velika zelja samim tim sto ga svako ne moze vidjet , al eo gore je decko napisao .. da Nikome nije zabranjeno da dize bilo kakve [ Pametne teme ] na koje cemo mi svi iz IF'a il Administracije rado odgovoriti ili podjeliti misljenje s vama svima.

Ne znam cemu diskusija ako nemas argumenata za nju.
Fora je u tome, sto ja samo zelim da vidim neku diskusiju , da li to bilo na temu pravljenja kucice za psa,ili stvaranje atomske bombe, nebitno. Ali kao sto sam rekao, ja ovde zadnjih 7 dana nisam nista korisno vidio, svaka tema se svodi na "GIFT ACCOUNT , pisi broj od -3 do 6446" , i takve stvari. Ne znam ,ali i mi obicni smrtnici bi voljeli da vidimo nesto korisno na sajtu. Da barem hoce vijesti krenuti, pa da procitam nesto korisno , vec se forum sveo na giftove i ostala sranja.

Malocas si rekao kako je bilo mangupa koji su negativno komentarisali na IF, pa kako ste vi rekli da je to jedan od razloga zbog kojeg' ste ukinuli uvidu IF. Pa sto ne uvedete onda pravilo da clanovi nemaju pravo,koji nisu IF, dizati teme vezane za IF(bilo to pozitivno ili negativno), da ce dobiti ban, ovo-ono, kako to vec ide,kao sto ste uveli za 1000 gluposti nekakve kazne.
Bas kao da si mene pitao kada si dizao ovu temu 

Zaista je tuzno vidjeti teme za clanove izabranog foruma, koji imaju primamljiv naziv ali nazalost sve pada u vodu kada ti ispise "Nisi clan izabranog foruma"

Licno sam pitao neru_f kako se dobija if medalja, nije mi nista odgovorio ali zato jeste KillaOR i rekao mi je da se if medalja dobija pisanjem zrelih i 'pametnih' postova na obicnim forumima, tako da ce to s vremenom administracija zapaziti i ubaciti te u forum.

Znaci to je u neku ruku i dobra stvar sto ne mozemo gledati teme, jer nas jos vise vuce ka ucestvovanju u njimu.

Poruka killaora je na mene pozitivno utjecala, jer sada pisem daleko promisljenije i da tako kazem dubokoumnije postove, naravno u zavisnosti od teme.

Trudi se na obicnom i dospjet ces u izabrani 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.