Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

IF - sto,sta,sto?

1.156 pregleda · 44 odgovora · otvorena 21.10.2012. u 22:29

Pozdrav svima,

Visim na forumu i gledam jednu stvar. Svaki dan, ali bukvalno svaki dan, se otvaraju IF teme. Mene interesuje, sto mi obicni smrtnici, ako vec ne mozemo da komentarisemo, i to je u redu, ali sto nam branite da vidimo o cemu se radi? Ne mozemo nekoga izbosti nozem ako cemo samo da "provirimo" u sadrzaj IF teme. Stvarno razmislite admini malo o ovome.

Uz sve to, i mi sami mozemo nesto da naucimo,da vidimo, ako se radi o "normalnoj" temi, a pretpostavljam da se radi, ne bi bilo dzaba IF.
flooronthe je napisao/la:
Fora je u tome, sto ja samo zelim da vidim neku diskusiju , da li to bilo na temu pravljenja kucice za psa,ili stvaranje atomske bombe, nebitno. Ali kao sto sam rekao, ja ovde zadnjih 7 dana nisam nista korisno vidio, svaka tema se svodi na "GIFT ACCOUNT , pisi broj od -3 do 6446" , i takve stvari. Ne znam ,ali i mi obicni smrtnici bi voljeli da vidimo nesto korisno na sajtu. Da barem hoce vijesti krenuti, pa da procitam nesto korisno , vec se forum sveo na giftove i ostala sranja.

Malocas si rekao kako je bilo mangupa koji su negativno komentarisali na IF, pa kako ste vi rekli da je to jedan od razloga zbog kojeg' ste ukinuli uvidu IF. Pa sto ne uvedete onda pravilo da clanovi nemaju pravo,koji nisu IF, dizati teme vezane za IF(bilo to pozitivno ili negativno), da ce dobiti ban, ovo-ono, kako to vec ide,kao sto ste uveli za 1000 gluposti nekakve kazne.
http://gyazo.com/26c984ad0c444b952b37e9f52e1de017
http://www.gamers.ba/forum/9/176928/vijesti-smjernice-prijedlozi-kritike/

Eto ti imaš tu temu koju je skile detaljno sastavio. Ako ti se mili napiši vijest, imat ćeš koristi od toga ako prihvate vijest - 20 bodova.
DZAVID je napisao/la:
Da bi ste imali razlog da se potrudite ako hocete u IF.
Hoću u IF. I WANNA GO TO THE DARK SIDE OF THE WORLD ´O_____._____O`

Edit: da ne bude da sam bezveze pisao post, ako se dobro sjećam, prije smo mi obični smrtnici mogli barem da čitamo temu i odgovore, samo se nije smjelo komentarisati... Y U NO LEAVE THAT ON 

Edit2: Agent47 dobio aplauz od ZES.
Nemojte smatrat spamom niti pobijanjem pravila niti ičijeg mišljenja , ali to trudi se da bi dobio priliku da udješ u IF je bezveze.
Svi kazete pisati pametne postove , dubokoumne , kilometarske , a molim vas da mi objasnite kako više napisati nešto pametno na teme tipa:

-CS FPS problem.
Pa više i monitor i tastatura zna iskljući vsync ili update drivere.
-Koji bolji mob ili koji mob uzet.
Pa samo da se ukuca u traži mobitel ili mob izašlo bi više poredjenja i mišljenja nego na bilo kakvom sajtu za mobitele.
-CS frag movie.
Sve je OK postat fragove , al ljudi moji pa dosta i toga više.
-Koja grafićka i konfiguracija do 1k KM.
Brick posebno, Soviet , Mersimthebody , oma , orochi , federe , ja i još mnogi smo hiljadu puta odgovorili na takve teme i dali rješenja.
Da ne pričam kako je brick napravio fantastičnu temu o konfiguracijama u kojoj se svako može nać.+ dodatak o grafićkim karticama.
-Fudbal live stream.
Hiljadu puta su dati linkovi koji redovno prate mečeve , a i ko ne prati ima magična stanica google.ba koja sve rješava.
I zaboravio sam magične giveaway zj. broj od 1 do 1337. 

Baš me zanima kako više na sljedeće teme dati neke revolucionarne i pametne postove.
Diskusija nema , gameplay tema svake prestupne , dobra PIC tema rijetko isto.
Jedine dobre i normalne diskusije su u IF forumu , a da bi bio član tog foruma moraš dosadjivat nekom adminu modu sta ja znam vec ili se licno poznavat sa istim pa da te "ubaci".

Bez uvreda, samo mišljenje.
Poz.

edit@ čisti dokaz je da pogledate tri nove teme na indeksu iznad ove (Euro Truck ko neki izuzetak)
Agent47 je napisao/la:
Nemojte smatrat spamom niti pobijanjem pravila niti ičijeg mišljenja , ali to trudi se da bi dobio priliku da udješ u IF je bezveze.
Svi kazete pisati pametne postove , dubokoumne , kilometarske , a molim vas da mi objasnite kako više napisati nešto pametno na teme tipa:

-CS FPS problem.
Pa više i monitor i tastatura zna iskljući vsync ili update drivere.
-Koji bolji mob ili koji mob uzet.
Pa samo da se ukuca u traži mobitel ili mob izašlo bi više poredjenja i mišljenja nego na bilo kakvom sajtu za mobitele.
-CS frag movie.
Sve je OK postat fragove , al ljudi moji pa dosta i toga više.
-Koja grafićka i konfiguracija do 1k KM.
Brick posebno, Soviet , Mersimthebody , oma , orochi , federe , ja i još mnogi smo hiljadu puta odgovorili na takve teme i dali rješenja.
Da ne pričam kako je brick napravio fantastičnu temu o konfiguracijama u kojoj se svako može nać.+ dodatak o grafićkim karticama.
-Fudbal live stream.
Hiljadu puta su dati linkovi koji redovno prate mečeve , a i ko ne prati ima magična stanica google.ba koja sve rješava.
I zaboravio sam magične giveaway zj. broj od 1 do 1337. :-X

Baš me zanima kako više na sljedeće teme dati neke revolucionarne i pametne postove.
Diskusija nema , gameplay tema svake prestupne , dobra PIC tema rijetko isto.
Jedine dobre i normalne diskusije su u IF forumu , a da bi bio član tog foruma moraš dosadjivat nekom adminu modu sta ja znam vec ili se licno poznavat sa istim pa da te "ubaci".

Bez uvreda, samo mišljenje.
Poz.

edit@ čisti dokaz je da pogledate tri nove teme na indeksu iznad ove (Euro Truck ko neki izuzetak)
Hahaha, sah mat.

@spy

Nisi napisao kilometarski post.Et' zasto.

Post dobio šamar od b0k1

JESAM JA PLOOOOTIO OVOOO

'ocu i ja u if, pisat cu kilometarske postove AllahaMI    

pa boki zašto  

Post dobio šamar od b0k1

Joj druze, na koji god danas portal/forum udjes, naci ces nesto tipa IF, ili VIP room.. Tako da, pitanje je bas bez veze... xD Niti na jednom portalu neces dobiti neke "povlastice" ukoliko ih ne zasluzis, jedino ako ti brat drzi taj portal 
Disconnected je napisao/la:
Joj druze, na koji god danas portal/forum udjes, naci ces nesto tipa IF, ili VIP room.. Tako da, pitanje je bas bez veze... xD Niti na jednom portalu neces dobiti neke "povlastice" ukoliko ih ne zasluzis, jedino ako ti brat drzi taj portal :D
Pa ovaj forum ima samo karakter zaglupljivanja, a kulturni,obrazovni,drustveni(nemojte mi reci da je drustveni,svaka tema ili je retardirana, ili ko posta je spam,itd..). Meni je iskreno, prije forum bio mnogo bolji, ako nista od ovoga , bio je zabavniji, bilo je tema na kojoj se zezalo itd.., sada ni to nema, jer pucaju banane samo tako.
flooronthe je napisao/la:
Pa ovaj forum ima samo karakter zaglupljivanja, a kulturni,obrazovni,drustveni(nemojte mi reci da je drustveni,svaka tema ili je retardirana, ili ko posta je spam,itd..). Meni je iskreno, prije forum bio mnogo bolji, ako nista od ovoga , bio je zabavniji, bilo je tema na kojoj se zezalo itd.., sada ni to nema, jer pucaju banane samo tako.
Druze, postoje pravila ovog portala/foruma koji se moramo svi pridrzavati, pa tako i sama administracija. A sto se tice banana, samara i slicnih sr*nja, sami smo sebi krivi...

Pokusaj pisati velikim slovima, a da ne dobijes samar, u najgorem slucaju BAN 7 dana. Nemoguce.
Pokusaj nekome nesto opsovati, a da ne dobijes BAN.
Pokusaj nekoga prevariti, a da ne budes razotkriven, opet slijedi BAN.

Druze poenta je u tome, da mi grijesimo, jer se ne pridrzavamo pravila.

Pokusaj pobjeci sa posla, a da ne dobijes neku vrstu kritike/otkaz i sl.
Kad se negde zaposlis, uvek dobijes taj prvi posao na pocetni nivo, Kako vreme tece, dobijas vise iskustva, pritom i mogucnost da budes unapreden. To je svugde tako, mogu da kazem da je to filozofija zivota.
Evo bash gledam tema IF - internet provajderi u bih, sta se tu ima pametno reci(lol)?. Svrha if-a je da bi se odredjeni clanovi osjecali visim(pametnijim :O) od drugih. Spamera, hejtera, glupih postova ce uvjek biti, tako da nema potrebe uvoditi levele medju clanovima 
Ne znam zasto nije moguce samo to da vide i ostali, o cemu IF-ovci komentarisu, naravno bez mogucnosti komentiranja onih koji nisu Izabrani. Al eto, svak ima svoje. 
Vrijedno se boriti za IF? Ne.
Kad god se javim na temu, koja mi je ovako zanimljivija i ima se sta za reci to su dobri, veci tekstovi. Bio sam clan starog IF-a i zbog lose organizovanosti If-a sam izbacen. Nisam neki spammer po forumu, da pisem svaki dan postove nego pisem kada mi se nesto svidi i kada mogu pomoci. Ali ove IF nema nikako, jer izgleda da velike ptice ne gledaju na mene ovdje. Nekad mi je zanimljivo i citati IF teme, ali sada mi je i to odstranjeno. Toliko od mene, i naravno neka zivi IF jer je to izgleda jedino zanimljivo mjesto ovog foruma, iako ga ja neam.

GL sa daljim radom.
Gotovo sve što ima u IFu može biti i u normalnim diskusijama. To što je vama mrsko otvoriti neku temu na koju se može dati normalan odgovor nije ničiji problem doli vaš.
Cheers.
Ti brate na svaki odgovor postavis jos dva pitanja i na svako tvoje pitanje odgovore jos tri lika i ti opet na svaki taj odgovor pravis dva nova pitanja ..... Bolje lokaj temu oca mi.
umjesto ovo sve sto si ispisao i ispitao, mogao si dici 2-3 kvalitetne teme da ti se ljudi ibrete i da se prica o tebi na forumu kao o nekome ko je "revolucionaran".

to ti je moje neko misljenje 

a posto kazes da bi odmah odbio medalju/pristup za IF, cemu onda ovo pisanje i pitanja ? ako ti je suvise kompleksno da shvatis da je TRUD = ZARADA, onda prihvati ovaj odgovor "IF je zakljucan zato sto mozemo biti tajanstveni" 

nhf, ali procitaj ovaj moj prvi dio i bujrum 
b0k1 je napisao/la:
Sve ide po zasluzi tako i taj IF.

Manje ljudi , manje chudi.

Svi koji cine IF su ubaceni od strane administracije , takoreci .. svi ljudi koji pisu kilometarske postove il ti ga imaju uvijek nesto pametni za reci [ nalaze se u IF'u ]

Samim tim sto je IF , vrijedno se je boriti za njega.
Ne nalazim se ja.
Neka treba IF zasluziti, ima previse spamera tako da bolje je ovako, a i samim tim IF nije lahko zasluziti te je time to jedna velika motivacija 
Philosopher je napisao/la:
Ne nalazim se ja.
Inactive 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.