Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Sony ericson xperia x10, x8 iskustva

201 pregled · 15 odgovora · otvorena 01.10.2012. u 16:53

evo treba mi vasa pomoc... nazovimo je tako :D naime svidio mi se gore vec spomenuti mobitel tj. oba pa me zanima vase misljenje o toj napravi znaci jesu li pouzdani (iz ovoga sto sam dosad vidio) meni se cine kao extra i zahvalni mobiteli bez kvarova, a sad me zanima jesu li ti bili izuzeci ili je stvarno tako.. konkretno da postavim pitanje dali se dobri pouzdani, imaju li mana kakvih ako imaju molim da se navedu i tako sve sto znate dobro ce doci 9-)
X8

Xperia X8 je telefon srednjih dimenzija, niti previše veliki, niti mali. Citav je od plastike sto nevlja . TFT ekran dijagonale 3 inča, rezolucije 320x480 piksela, takođe spada u neku sredinu i po pitanju veličine i po pitanju rezolucije. X8 pokreće ARM 11 procesor koji radi na 600 MHz i Adreno 200 GPU, što je uglavnom dovoljno za gladak rad u njegovoj rezoluciji. Kamera ima skromnih 3,15 megapiksela i nema prateći blic, a njom možete snimati video u VGA rezoluciji u 30 frejmova u sekundi.

X10

Xperia X10 je već na prvi pogled dosta veći telefon od X8, iako je tanji od njega. TFT ekran na X10 je već veličine od respektabilnih 4 inča i ima 480x854 rezoluciju koja je malo nestandardna i "šira" od neke standardne rezolucije za te dimenzije ekrana. Pokreće ga 1GHz Scorpion procesor i Adreno 200 GPU, a kamera u X10 ima već pristojnih 8 megapiksela sa i može da snima 720p video u 30 frejmova u sekundi (podrška za ovaj format je dodata u Android 2.1 update-u). Uz kameru se nalazi i LED blic za slikanje u mračnijim uslovima ili osvetljavanje tokom snimanja videa.

Ja imam X8 i planiram ga se rijesiti telefon je mal ko kutija cigara.Preporucujem ti X10 zbog velicine i kamere.

Post dobio aplauz od KillaOR

Samo ću ti reći - XPERIA X10 odličan telefon za svoju cijenu.

Mada razmisli i o Samsung Wave-u ili Wave II-ici, odlični su, a cijena je tu negdje.

X8 ne uzimaj, star joj je operativni, slab procesor, mali ekran.
X8 ne uzimaj  Touch Screen isto opanak, prste polomis 
X10 pwna brate, isto tako imaš i mini verziju :D
x10 sranje od telefona,spor telefon,baterija uzas,trosi ju ko lud dok je na stand byu samo(znam jer je jaran kupio novu x10ku)
gpu nikakav tako da igre idu uzasno na njemu
sve u svemu za te pare kupit galaxy s koji je milion puta bolji telefon

a o X8 da i ne pisem bezveze ha ya
mersimthebody je napisao/la:
x10 sranje od telefona,spor telefon,baterija uzas,trosi ju ko lud dok je na stand byu samo(znam jer je jaran kupio novu x10ku)
gpu nikakav tako da igre idu uzasno na njemu
sve u svemu za te pare kupit galaxy s koji je milion puta bolji telefon

a o X8 da i ne pisem bezveze ha ya
Sad si presao s hvaljena iphone-a na hvaljenje galaxy-a? 
gj 
iMZ je napisao/la:
Sad si presao s hvaljena iphone-a na hvaljenje galaxy-a? 
gj 
ne iphone mi je i dalje glavni
al sto se tice androida samo galaxy s serija je koja valja necemu ostalo sve shit
jarane ja imam x8 ,prezadovoljan sam,imam je vec oko 6 mjeseci , nikakvog kvara nista do sada nisam imao ,uzeo sam jer mi odgovara sto je malih dimenzija i sto ima sve moguce opcije koje posjeduju ovi najnovi mobiteli ,a uz to nisu ni skupi pozz
X10 star mob....
X8 low-end
Imam X10 vec neih 6 mjeseci i evo recu ti ono iz iskustva,a ne samo specifijakacije kao kolega JaleEe naveo.

Specifikacije telefona su odlicne, to stoji, kamera od 8 megapiksela jako dobro radi, jako dobre slike kao i video koji snimis.

384 MB RAM-a su dovoljna sa mulittasking, rjetko kad sporo radi pri multitaskanju, jedino kad previse otvoris taskova, e onda bas uspori, ali i to rjetko kad.

Igre dobro rade na telefonu.

E jedina mana i to malo vece telefona je slab zvucnik, ali nista nije savrseno.

Uglavnom za te pare X10 je best buy telefon.
Ako već tražiš Android, potraži ga u Samsung-ovim ili HTC-ovim uređajima. Na većini tih će ti bolje raditi nego na SE. X10 je bio hit mjesec dana kada je izašao i kasnije zanijemio.
Neko spomenu Wave. Na njima je BADA OS ako se ne varam. Zaobiđi u širokom luku.
Imam X8 i kao normalan smartphone je extra (kvarovi i tako to). Ubacio Custom ROM, oc ga na 729 i radi kao zvono 

Vecina aplikacija ce moci normalno, ali zaboravi na 3D igre, jer nije jednostavno za to namijenjen.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.