Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bag sa tipkama na tastaturi

201 pregled · 7 odgovora · otvorena 08.09.2012. u 21:47

Sta da kazem,napravio sam veliko sranje...

Naime,koristio sam brickov TUT za ciscenje tastature.

Kad sam postavio tipku "V" vidim ubagovana(skroz ugurana) i ne moze da se normalno da se izvuce pa tako da i ne moze da se pise.Tako isto kad sam stavio "B"...
A kad je tako ubagovano oboje,onda ne rade ni jos neke tipke na tastaturi : ž n m , . - shift enter tek kad izvadim te tipke onda rede ove.

Ev kako to izgleda:

Do tih tipki nije jer sam pokusavao neke druge tipke stavit umjesto tih ali i oni se ubaguju.
Dakle do ovih lezista je.Do cega je ako nije do tipki a ni do dugmića?Ovako izgledaju:

http://pokit.org/get/?fab51d1230b2436d80f7386bd95b5799.jpg (cam low)

Kako bi morao rijestiti da ne kupujem novu tastaturu ili da ne moram nosit na ikakav servis.

Tastatura:MS Industrial Model:KB 1616 (nije nesto ali je solidna)
Trenutno koristim cackalicu da bi pisao ova dva slova pa je tako i ovaj text napisan...ali ne namjeravam ovako dalje...
Znam da nisam trebao pisati temu jer mi niko nebi ovako mogao pomoci al et vrijedi pokusat.
Izgleda da vam cigla nije reko da mu se nakon ciscenja tastatura sjebala
Da se nije ona gumica sto vraca tipku nazad izvrnula?
Evo dok nacrtam malu ilustraciju posalt cu ti i sliku

evo ilustracija, nadam se da ces shvatiti
dam1r je napisao/la:
Da se nije ona gumica sto vraca tipku nazad izvrnula?
Evo dok nacrtam malu ilustraciju posalt cu ti i sliku

evo ilustracija, nadam se da ces shvatiti
Dobra ilustracija...shvatio sam i evo gleda to i jeste tako.tesko se moze primjetit al ev vidi se malo.
A ev dok sam cekao dok naslikas,stavim ja ponovo da vidim jeli i dalje ubagovano kad "V "sad dobro radi ali "B" je ostalo isto...kako sad,sta sad radit
ZMIGI je napisao/la:
Dobra ilustracija...shvatio sam i evo gleda to i jeste tako.tesko se moze primjetit al ev vidi se malo.
A ev dok sam cekao dok naslikas,stavim ja ponovo da vidim jeli i dalje ubagovano kad "V "sad dobro radi ali "B" je ostalo isto...kako sad,sta sad radit
Uzmi ponovo onu gumu i lijepo postavi simetrično sa tipkama ali predhodno poredaj tipke, pa onda stavi unutra gumu pa zaklopi, imo sam isti slučaj, ne da je propalo, propalo i ne vraca se slovo.

Znaci samo fino postavis gumu do gume je , a isto tako mozda nisi dobro slovo uklopio, vidi da ti se nije pojebala opruga koja vraca slovo kad ga stisnes , mislim da ima mala oprugica, pa pogledaj

Istu stvar imo skoro... kod mene nisu slova radila od prasine od cigara , pa otvorio i izbriso , i nisam poredo kako treba slovo i spala opruga sa unutrasnje strane

hf
DZAVID je napisao/la:
hahahhah
Ovaj TUT važi samo za pokvarene tastature.
DZAVID je napisao/la:
ma koji se ja k**** imam sa tim peljati dam staroj i ona sva dugme prebrise tastarura parekselans
NightWalker je napisao/la:
Uzmi ponovo onu gumu i lijepo postavi simetrično sa tipkama ali predhodno poredaj tipke, pa onda stavi unutra gumu pa zaklopi, imo sam isti slučaj, ne da je propalo, propalo i ne vraca se slovo.

Znaci samo fino postavis gumu do gume je , a isto tako mozda nisi dobro slovo uklopio, vidi da ti se nije pojebala opruga koja vraca slovo kad ga stisnes , mislim da ima mala oprugica, pa pogledaj

Istu stvar imo skoro... kod mene nisu slova radila od prasine od cigara , pa otvorio i izbriso , i nisam poredo kako treba slovo i spala opruga sa unutrasnje strane

hf
Prvu recenicu nisam skontao.

Pokusao sam da zamjenim gumice sa tipki gdje radi.Stavim te ispravne gumice na mejsto gdje je V i B ali opet ne radi V I B
Za oprugu ne kontam jer nema nikakve opruge samo gumica i logicno tiskana plocica.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.