Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Novi procesor

152 pregleda · 5 odgovora · otvorena 08.09.2012. u 15:25

Poz :)

Odlucio sam da promjenim procesor, posto ovaj trenutno ni za cega nije.Posto zelim da igram FM 13 ono bas gotivno pda mi preporucite koji bi mogao.

Ev moje maticne ploce :

_oma_ je napisao/la:
Sa te slike ja samo mogu vidjeti da je 939 socket,ne znam koji trenutno proc imas,ali evo ti ovaj :
http://www.pik.ba/artikal/3974776/amd-athlon64-x2-3800-dual-core-soket-939/

Mada je sve to trajl-la-la :(
Samo da se nadovežem, za 150+ do nekih 260 maraka, možeš uzeti ddr3 ram + triple core amd procesor + extra matičnu. Ja ti ne bih preporučio da kupuješ staru tehnologiju. Ja ti samo mogu preporučiti da uzimaš noviju.

Kupiš prvo matičnu, pa procesor pa ram. Ali ponovno ti kažem, da imaš super stvari na piku za super jeftine stvari. Kao što oma kaže sve je to jako loše.

Oma taj procesor ne vrijedi 45 maraka, 1mb l2 keša, da mu je brzina 6Ghz nema mu pomoći.Ja sam uzeo core 2 duo iz Exxx serije za 35 maraka. Riječ je bilo o E6320 odličan procesor.

Samo ti mogu predložiti da kupuješ malo novije stvari, pošto je inače amd jeftiniji od intela, ali kako god hoćeš.
Johnie_Walker je napisao/la:
Samo da se nadovežem, za 150+ do nekih 260 maraka, možeš uzeti ddr3 ram + triple core amd procesor + extra matičnu. Ja ti ne bih preporučio da kupuješ staru tehnologiju. Ja ti samo mogu preporučiti da uzimaš noviju.

Kupiš prvo matičnu, pa procesor pa ram. Ali ponovno ti kažem, da imaš super stvari na piku za super jeftine stvari. Kao što oma kaže sve je to jako loše.

Oma taj procesor ne vrijedi 45 maraka, 1mb l2 keša, da mu je brzina 6Ghz nema mu pomoći.Ja sam uzeo core 2 duo iz Exxx serije za 35 maraka. Riječ je bilo o E6320 odličan procesor.

Samo ti mogu predložiti da kupuješ malo novije stvari, pošto je inače amd jeftiniji od intela, ali kako god hoćeš.
edit: pa sta ja mogu sto ne vrijedi 45km,ne prodajem ga ja -.-

Ma najbolje mu je da prvo skupi sve pare pa onda kupi sve odjednom,jer cijene iz dana u dan opadaju,tako da ce dok skupi sve pare taman opasti cijene itd.Ali evo na piku jako jeftino
http://www.pik.ba/artikal/4042601/amd-athlon-ii-x3-450-3x3-2ghz-asrock-n68-vs3-ucc-4gb-ddr3-no/

Mislim jest da je stariji Atholon proc ,al jbg novo je novo,a pogotovo ova mickey ima fini stvari za malo para

@nixon:
ne daj kemi sad kupi prije njega u inat
_oma_ je napisao/la:
edit: pa sta ja mogu sto ne vrijedi 45km,ne prodajem ga ja -.-

Ma najbolje mu je da prvo skupi sve pare pa onda kupi sve odjednom,jer cijene iz dana u dan opadaju,tako da ce dok skupi sve pare taman opasti cijene itd.Ali evo na piku jako jeftino
http://www.pik.ba/artikal/4042601/amd-athlon-ii-x3-450-3x3-2ghz-asrock-n68-vs3-ucc-4gb-ddr3-no/

Mislim jest da je stariji Atholon proc ,al jbg novo je novo,a pogotovo ova mickey ima fini stvari za malo para

@nixon:
ne daj kemi sad kupi prije njega u inat
Ne diraj to ja to kupujem .

Vec sam ti davno predlozio isti CPU .
brick je napisao/la:
Ne diraj to ja to kupujem :D .

Vec sam ti davno predlozio isti CPU ;D .
On topic

Ma mickey car pika. Nego ozbiljno znači rekao sam da ne vrijedi da sad on kupuje prestaru tehnologiju, koja mu uopšte neće pomoći. Bez obzira, on može skupiti dovoljno para "od roditelja, pa sad škola, skupljaš, zamisli svaki dan dobiješ 5 maraka, ja sam dobijao po 2-3 marke" pa sam skupio za solidan računar.

Sve se može kad se hoće.

@off topic brix kupio sam 500giga hdd, onaj stari mi otišao, bad sectori.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.