Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Memorija Ram Problem

150 pregleda · 12 odgovora · otvorena 29.08.2012. u 16:37

Imam 4 slota i sad imam dva rama po 256 MB to je 512 MB i sad danas kupio od 512 MB jedna plocica i sad kad nju ubacim ona meni pišci i nece komp da se pokrene ono na dugme kad ga upalim i samo pocne piščat xD sta da radim :)
problem je tja sto nisi kupio odgovarajuci ram ;)
Nisi dobar ram potrefio, il je ram crko. Slobodno ga prodaj il' baci. Imo sam isti problem moro ga prodati i drugi uzet. Poz
Da nisi fulio DDR ? Možda ti matična ne podržava više rama
kako ce fulit kad kaze da je ukljucio nebi nikako mogao ukljucit lol..mozda nije ispravan-.-
Moras imati odgovarajuci RAM za pc npr ako ti je DDR moras imati i RAM-ove DDR. To ti je osnovno. E sad kad stavljas novi ram iskljucis pc skroz iz struje i moras paziti da RAM stavis pravilno u pc! Meni se desavalo isto to a razlog je bio sto nisam stavio pravilno RAM u pc..
GL
Ako je DDR u pitanju onda mora da pazis.
Razlika izmedju DDR1 i DDR2 je u onom kanalicu na ramu.
Razlika je u 1mm nista vise i ako probas da stavis DDR1 u slot koji je DDR2 samo ce ti slot riknuti i onda ti ni te dvije po 256 nece raditi.
Meni se desilo jednom pa sam zbog toga plocu morao mjenjati.
Sretno :)
Jesi li vadio ostale plocice ?
Ako jesi, moguce je da nisi pravilno vratio, odnosno da nisi pravilnim redoslijedom ubacio, jer bitno je koji je prvi koji je drugi, probaj zamijenit mjesta.Također, kad mijenjaš ili dodajes plocice RAM-a moras prvo ugasiti PC pa onda i iskljuciti iz struje.

Druga mogucnost je da nisi potrefio DDR, al mislim opet da je to skoro nemoguce jer ne bi ga mogao uskljuciti tj. staviti u maticnu da nije odgovarajuci jer oni nisu isti, imas razliku, uno udubljenje na ramu nije na istom mjestu kod svih tipova DDR-a.Jedino je moguce da si umjesto DDR 2 stavio DDR1 ili obratno, jer je razlika nevidljiva, kao sto vidis na slici.

Znaci probaj drugacijim redoslijedom staviti plocice, ako nije to, onda je vjerovatno da RAM nije ispravan.
GL ;)

Post dobio aplauz od Soviet

Bruku ne odgovarajućih odgovora.

Ne mora značiti da je do ram pločice ako matična pišti "odnosno daje beep zvuk da nešto nije uredu"

Matičnih ploča ima mali milion, za raznim frekvencijama/podrškama sa ram memoriju, u ovom slučaju je to neka starija ploča i stariji ram.

Npr:

DDR, 400MHz, CL2.5

DDR ram, ne može stati u DDR2 Slot i samim tim taj odgovor je katastrofa. Samim time može oštetiti pločicu..

Gleda se to, znači ako ploča ne podržava 400Mhz bus onda ništa od toga, i naravno da će mu matična pištati "ima mali zvučnik, ili buzzer na njoj"

Znači, navedi mi ime matične ploče, i konfiguraciju uopšteno.

najbolje bi ti bilo da koristiš everest ili aida64 programe za identifikaciju.

Ljudi dragi, ne mora ponovno kažem biti do toga da je ram crko, može biti do same ploče, napojne i još stvari, ali je on naveo samo ime rama, nemožete vi tek tako odgonetnuti gdje je problem.

Ali ja sam rekao tačan odgovor. Prvo pogledaj konfig, pa onda se konsultuj sa nama, ili sa nekim koji zna oko hardwera tipa njega.

http://www.gamers.ba/profil/brick

p.s obrati pažnju na sledeću sliku:

Kao što vidiš imaš više vrsta DDR ili DDR-1 rama, znači ako ploča podržava kod tebe samo DDR200 i DDR266 nećeš moći staviti ddr333 "sve je to DDR1 ram da se razumijemo"

Tako da si ti vjerovatno uzeo ram koji ti ploča ne podržava, "ram speed".

Post dobio aplauz od Soviet

Joj što pametuju majko moja.

U prvi slot stavi onu pločicu koja ima najviše memorije, kolko sam skonto 512. Poslije toga ostale ubaci.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.