Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Uklapanje ram memorije !

183 pregleda · 8 odgovora · otvorena 31.10.2012. u 17:12

u svom kompjuteru imam ram memoriju 2x2gb 1066Mhz O.C KINGSTON ,i zelim da dodam jos 2GB memorije G.Skill 1gb + 1gb 1066 O.C. veoma slican ovome KINGSTON-u.

Moje pitanje je da li cu imati 6gb memorije ako umijesam G.SKILL medju ova dva KINGSTON rama.Matematicki bi to bilo 6 gb xD ali da li ce to funkcionirati ??
Nema problema, ista frekvencija, vjerovatno je i voltaža ista tako da to ne predstavlja problem =)
Hoce, samo ako imas 4 slota na maticnoj. A posto su iste frekvencije, sve bi trebalo biti uredu. Da su nize frekvencije, svi bi ti ramovi radili tj. spustili se na nizu tu frekvenciju i tako radili. Nego koja ti je maticna da vidimo koje frekvencije rama podrzava ? 

Moze, 4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR2 1066(O.C.)/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory. Nema problema. 
rason je napisao/la:
Nema problema, ista frekvencija, vjerovatno je i voltaža ista tako da to ne predstavlja problem =)
hvala bas mi je drago :D
Bolje ti je sacekaj jos pa kupi 2x2gb nego 1+1GB s ovim neces nista dobiti na brzini compa!
Sa frkvenciom neces imati problema samo stavi neka ide 1/3 2/4! i sve ce biti ok ;)
Proizvođači nisu baš toliko važni. Važno je samo da se tebi frekvencija i voltaža poklapaju i nemaš brige 
Vjerovatno ce moci ali gubis dual-channel pa ce propusnost biti manja a ta kolicina nece igrati veliku ulogu ako igras igre...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.