Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Misljenje o komponentama

159 pregleda · 7 odgovora · otvorena 18.08.2012. u 17:03

Pozdrav svima.

Skupio sam nesto para i hocu da uzmem nekoliko komponenti za komp. Necu kupovati cijeli komp, nego jedan po jedan dio i onda na kraju sklopiti slagalicu.

Prvo mi je u planu uzeti graficku - VGA AMD Radeon 6670 MSI 1GB/DDR5 - 160 KM

INTEL i3-2120 3.3GHz 3MB S1155 64bit - 240 KM

I zadnje bih maticnu uzeo, ali tu sam u nedoumici. Misljenje o ovoj - MSI H61M-P22 (B3) - 90 KM i dali vrijedi ove pare i imali kakva bolja za neku slicnu sumu novca.
maticna je ok,samo sta ti vrijedi uzeti sad grafu pa procesor kada neces moci instalirati procesor bez te nove maticne,kupi prvo sebi graficku,pa onda skupi pare i uzmi proc i matu zajedno
_oma_ je napisao/la:
maticna je ok,samo sta ti vrijedi uzeti sad grafu pa procesor kada neces moci instalirati procesor bez te nove maticne,kupi prvo sebi graficku,pa onda skupi pare i uzmi proc i matu zajedno
Tako sam i mislio, graficku uzeti prvo i koristiti je neko vrijeme u ovom sadasnjem kompu, dok ne uzmem zajedno procesor i maticnu.
Pod broj jedan komponente po meni nije poželjno kupovati jedno po jedno , radije skupi lovu i uzmi PC odjednom i uzivancija.

Što se tiče procesora - dobar , sandy bridge tehnologija , dvije jezgre koje su jako dobro iskorištene.
Što se grafičke tiče moćeš igrat starije igre bez problema , a novije igre na medium detaljim ( zavisi od naslova do naslova) na nižim rezolucijama (pr. 1280×1024) , a moj ti je prijedlog da skupiš pare pa uzmeš HD 6770 i goniš sve igre bez problema.
Tu bi bilo jo dobro ubacit 4 gige rama 2×2 zbog dual chanela ,
a što se matiče tiče pošto overclock za te komponente ne predstavlja pametan potez ona je OK jer sluzi samo da ih poveze kako treba (normalno ako socet odgovara
Slažem se s Agentom, kupovanje komponenti jednu po jednu je neefiskasno jer dok ti skupiš pare 3-4 mjeseca izađe nešto bolje što ti se ne uklapa u računicu ili tebi lično ne paše.

Kad već kupuješ, kupi kako treba, znači da kupiš makar 67XX grafu ako već planiraš da kupuješ.

Sretno!
Agent47 je napisao/la:
Pod broj jedan komponente po meni nije poželjno kupovati jedno po jedno , radije skupi lovu i uzmi PC odjednom i uzivancija.

Što se tiče procesora - dobar , sandy bridge tehnologija , dvije jezgre koje su jako dobro iskorištene.
Što se grafičke tiče moćeš igrat starije igre bez problema , a novije igre na medium detaljim ( zavisi od naslova do naslova) na nižim rezolucijama (pr. 1280×1024) , a moj ti je prijedlog da skupiš pare pa uzmeš HD 6770 i goniš sve igre bez problema.
Tu bi bilo jo dobro ubacit 4 gige rama 2×2 zbog dual chanela ,
a što se matiče tiče pošto overclock za te komponente ne predstavlja pametan potez ona je OK jer sluzi samo da ih poveze kako treba (normalno ako socet odgovara
Sta ima starije igre pfff

evo sta ja snjom igram(konfa sa profila) :
Black ops 45-75fpa najveci detalji AA X8
NFS Hot pursuit 2010 maxed out 45fps
COD 4 125fps sa dropovima(maxed AA X4)
NFS MW 120fps maxed detalji
Crysis 2 gamer settings 30-40fps
Assassins creed svi dijelovi(osim 2) srednji detalji 45fps
ima jos igrica sto saam igro al nmg se sjetiti,sve igrano na full hd rezoluciji(1920x1080).Sta ima igrat starije igre na maloj rezi,ne pricaj kad nisi siguran
_oma_ je napisao/la:
Sta ima starije igre pfff

evo sta ja snjom igram(konfa sa profila) :
Black ops 45-75fpa najveci detalji AA X8
NFS Hot pursuit 2010 maxed out 45fps
COD 4 125fps sa dropovima(maxed AA X4)
NFS MW 120fps maxed detalji
Crysis 2 gamer settings 30-40fps
Assassins creed svi dijelovi(osim 2) srednji detalji 45fps
ima jos igrica sto saam igro al nmg se sjetiti,sve igrano na full hd rezoluciji(1920x1080).Sta ima igrat starije igre na maloj rezi,ne pricaj kad nisi siguran
u tome brate i jest stos,ni u jednoj novijoj igri nemas 60fpsa

zna se da je 6770ka minimum za ugodno igranje
bolje mu dat 40KM vise za daleko bolju graficku
mersimthebody je napisao/la:
u tome brate i jest stos,ni u jednoj novijoj igri nemas 60fpsa

zna se da je 6770ka minimum za ugodno igranje
bolje mu dat 40KM vise za daleko bolju graficku
+1 nije bitan minimalni i maksimalni fps u igri nego prosječni i po mogućnosti "zakucan" jer je to idealno za igranje.
A što se tiče toga ja na Battlefield 3 kod mene varira fps od 30 - 80

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.