Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PlayStation 2 - Rezime Igara #1 (test)

206 pregleda · 4 odgovora · otvorena 17.06.2012. u 18:31

Pozdrav raja.

Pošto PlayStation podforum i nije baš aktivan, odlučio sam da otvorim temu koja će (nadam se) malo razbuditi ovaj podforum. Posjedujem PS2 od 2004. godine, a u januaru sam nabavio PS3, tako da ću pisati i o PS3 igrama.

Vidio sam Amadeusovu temu sličnu ovoj, ali me nije dojmila, tako da sam odlučio otvoriti svoju temu, koja će biti opširnija i preciznija (mislim, to će te vi ipak ocijeniti  ).

Rezimiraću po meni najzanimljivije PS2 igre, ali slobodno mi možete predložiti koju igru da rezimiram.

1) Kingdom Hearts

- Datum izlaska (u Evropi) : 15.11.2002.
- Proizvođač : Square Co. (današnji Square Enix)
- Žanr : Akcioni RPG
- Platforme : PlayStation 2

Igra koja je nastala suradnjom Square Co. i The Walt Disney Company-a bila je veoma omalovažavana do njenog izlaska. Većina je mislila da će to biti veliki neuspjeh u svakom pogledu, iz razloga što su se spojili likovi iz dva potpuno suprotna univerzuma, Disney-evog univerzuma i Final Fantasy univerzuma. Ali po izlasku igre stvari su se promijenile i igra postaje veliki hit, te zauzima najviša mjesta na top listama. Nedugo nakon izlaska, igra dobija titulu Sony ''Greatest Hits'' (Sony-evi najveći hitovi). Od njenog izlaska do danas, prodano je 5,6 miliona primjeraka igre širom svijeta, te tom cifrom zauzima deveto mjesto na top listi najprodavanijih PlayStation 2 igara.

Tokom igre kontrolišete dječaka Soru, koji je izabran da kontroliše jedno od najsnažnijih oružja na svijetu, Keyblade. Njegov cilj je istrijebljenje sila tame i eliminisanje stvorova po imenu Heartless koji su oteli njegove prijatelje, Riku-a i Kairi. U njegovoj borbi pridružiti će mu se mnogi likovi iz oba univerzuma, kao što su Donald Duck, Goofy, Pluto, Mickey Mouse i mnogi drugi (iz Disney univerzuma), te Tidus, Wakka, Selphie, Leon, Cloud i mnogi drugi (iz Final Fantasy univerzuma.

Mnogi kažu da je gameplay jedan od najvećih čari čitavog Kingdom Hearts serijala i u potpunosti se slažem. Square Co. je izveo ono što niti jedna druga kompanija nije izvela (do sada). Uspješno su spojili klasični Final Fantasy sistem borbe i gameplay akcione avanture, te stvorili igru u kojoj će moći uživati fanovi oba žanra.

U grafičkom pogledu, igra je postigla dotadašnji maksimum PlayStationa 2, dok je po mom mišljenju, Kingdom Hearts 2 izvukao apsolutni maksimum ove konzole. Cijela igra je u Anime stajlu, što me veoma dojmilo. Također, svaki svijet ima drugačiji ambijent, raznolike neprijatelje, te je sve predivno ''obojeno''.

Uz to, igra je prepuna fantastičnih melodija i kompozicija, koje variraju od atmosfere. Što znači, kada se borite protiv gomile neprijatelja ili boss-a, započnu brže melodije, a dok razgledate svijet, muzika je veoma opuštena i umirujuća za vaše uši.

Screenshots :

Opening video :

http://www.youtube.com/watch?v=JATCsxW2fwo

To bi bio moj rezime #1 (ustvari test rezimea), pa ako vam se svidi, u ovu temu ću dodati još nekoliko rezimea. Također, vaše želje napišite u postovima. Hvala.
Piši o PS3 igrama jer dvojka više nije "IN"
Sviđa mi se,dobro bi bilo da napišeš o još kojoj za PS2 
Valu je napisao/la:
Piši o PS3 igrama jer dvojka više nije "IN"
Kupi mi ps3 ja cu da ti pisem o igrama za istu svaki dan , kunem se tvojim zivotom. !!

Nismo svi mamini i tatini sinovi da posjedujemo navedenu konzolu.

@ : Kada sam tek otvorio temu mislio sam evo napokon nekoga ko ce malo opsirnije da napise nesto o igrama , ti si to u nekom dijelu i uradio ali samo za jendu igru ;( . Po mom nekom skromnom misljenju trebao si se malo vise potruditi tj napisati vise igara.Eto preporuka za iduci put.

Ja sam pisao jedno vrijeme ali nisam imao vremena da nastavim.Sada nemam neke pretjerane volje da o5 pocnem.
Zhak je napisao/la:
Kupi mi ps3 ja cu da ti pisem o igrama za istu svaki dan , kunem se tvojim zivotom. !!

Nismo svi mamini i tatini sinovi da posjedujemo navedenu konzolu.

@ : Kada sam tek otvorio temu mislio sam evo napokon nekoga ko ce malo opsirnije da napise nesto o igrama , ti si to u nekom dijelu i uradio ali samo za jendu igru ;( . Po mom nekom skromnom misljenju trebao si se malo vise potruditi tj napisati vise igara.Eto preporuka za iduci put.

Ja sam pisao jedno vrijeme ali nisam imao vremena da nastavim.Sada nemam neke pretjerane volje da o5 pocnem.
Hvala na savjetima, a ja sam napisao u zadnjem redu rezimea : ''To bi bio moj rezime #1 (ustvari test rezimea), pa ako vam se svidi, u ovu temu ću dodati još nekoliko rezimea.''

Eto, pogledaj. Nastavit ću sa radom, još jednom hvala.

EDIT : Evo i u naslovu sam dodao da je ovo bio test.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.