Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Gba back?

3.232 pregleda · 46 odgovora · otvorena 21.05.2012. u 00:32

Je l' mi se čini ili je ovo gamers sebi doš'o konačno?
Refresham 20ak puta i radi; I was like WTFLOLSHITFUCKOMFGTROLOLOLOLOLJUMPHIGHANDDROPDEADGETUPANDROFL

Muštuluk hoću aplauz za prvo dizanje tema nakon problema :D

Btw ne kantajte temu, neka je, čisto da se malo opustimo nakon ovoga. Tema je spamersko-informativnog karaktera. :D

Ja odeh da spavam, vi uživajte refreshajući gamers i spamajuć'.
Imate lijepi pozdrav, vidimo se sutra na mixevima hahahaha :D
mogla bi ova tema u zanimljive odavno vako nije bilo napeto na g.ba hahah
Poz svima, uvijek ce se naci neka budala koja ce DDoS'at.
To je danas najlaksa metoda u cyber worldu, sto se tice kriminala. Cak je i laksa od phishinga, ali no, necemo sad filozofirat o tome... Prije nego sto su se sranja pocela desavati na gsp.ba, pitao sam tursiju dal je on, rekao je da nije, naprotiv jeste rekao da ce on bit sljedeci koji ce formatirat, jer koliko su poceli na njega svaki put svaljivat sa svih strana.. razumijem ga...

Posle toga, pricao sam i iggijem, znamo se ja i on vrlo dobro, a i pomogao mi je covjek xyz puta, tako da se nikad ne bi okrenuo protiv njega, tj da pravim bilo kakvu stetu na njegov racun. To on dobro zna, a i kad mi kaze da nesto nije, onda covjek nije, tako da vi balavci debilni koji svaljujete na KGB, odjebite u skokovima.
Mada ja i ne vidim logike, da bilo tko od iggijevih radnika (tursija, relja...), cini bilo kakvu stetu okolo, jer koliko ja znam KGB je registrirana firma, a i gamers.ba je pod API d.o.o registriran, a tako isto i serveri, sto znaci ako dodje do tuzbe, na kraju ce samo KGB izvuci kracu slamku, tako da bas ne vjerujem da kgb ekipa uopste ima volje sebi stvarat bilo kakve probleme...

No, anyhow.. Sto se DDoS'a tice, to nije mala stvar, a pogotovo za domace providere, i odele za tehnoloski kriminal, koji jedva cekaju da neko napravi pi******u, pa da mu pokucaju na vrata. Kad je moj bracika fx0 znao pasti, onda nemojte misliti da ove manje ribe isto nece.
Kad se kisobran morao predati, da odgovara za svoje postupke, zasto onda ne bi dosli uhitit tamo neku xyz osobu, da izvucu neku paru od kazne, jer koliko znamo, drzave su nam za krca, i svak od svakog krade, ali drzavni sistem najvise.. Ali et, sve ce se na vrijeme saznati, a gospodinu bU sigurno nije tesko otici digant tuzbu, i tuzit osobu koja mu pravi stetu.. Sto znaci da ja ne bi bio na mijestu od onog koji stvara stetu na bilo koji nacin gamers.ba. A najbolja stvar, sto vecina misli:
Ma j**o balkan, ovde toga nema, ma ne mogu mi nista, ma kakvi ja sam uhvatio boga za muda pa mi se ruka pozlatila, ono ovo...
Nema rakcu, kad najveci i najbolji padnu, onda se zapitajte sta je sa ovim manjim ribama..

Eh kids kids..
Uglavnom, ocigledno je da je bio neki flood, administraciji se zahvaljujem sto su obavestili pametne da mi nemamo veze sa tim a sto se tice optuzbi da kgb nesto radi protiv nekog hostinga ja cu vas samo upozoriti da se sa tim stvarima obratite policiji ili sudu pa cemo to tamo raspravljati a na svako javno blacenje nase firme na osnovu rekla/kazala ili misljenja cu odgovoriti pravnim putem a vi se samo zajebavajte i opustite i mislite da pricam nebuloze a mahom ste svi iz srbije.
Jednostavno ostavite nas da disemo i radimo, vi veze nemate koliko mi posla imamo i koliko projekata trenutno zavrsavamo da ste smesni i ako pomislite da nam pada na pamet da se zajebavamo sa decom.
Sto se tice blokade gsp.ba ba GT to je vec objasnjeno ranije zasto je uradjeno a vi jos nista niste uradili da to ispravite vec sve dublje i dublje kenjate o nama sta vam padne na plitku pamet. To je samo vasa odluka. Ja na ovaj topic vise necu odgovarati i nadam se da cete zaobici rec kgb u daljim postovima. Hvala unapred.
Odjava
iGGi je napisao/la:
Uglavnom, ocigledno je da je bio neki flood, administraciji se zahvaljujem sto su obavestili pametne da mi nemamo veze sa tim a sto se tice optuzbi da kgb nesto radi protiv nekog hostinga ja cu vas samo upozoriti da se sa tim stvarima obratite policiji ili sudu pa cemo to tamo raspravljati a na svako javno blacenje nase firme na osnovu rekla/kazala ili misljenja cu odgovoriti pravnim putem a vi se samo zajebavajte i opustite i mislite da pricam nebuloze a mahom ste svi iz srbije.
Jednostavno ostavite nas da disemo i radimo, vi veze nemate koliko mi posla imamo i koliko projekata trenutno zavrsavamo da ste smesni i ako pomislite da nam pada na pamet da se zajebavamo sa decom.
Sto se tice blokade gsp.ba ba GT to je vec objasnjeno ranije zasto je uradjeno a vi jos nista niste uradili da to ispravite vec sve dublje i dublje kenjate o nama sta vam padne na plitku pamet. To je samo vasa odluka. Ja na ovaj topic vise necu odgovarati i nadam se da cete zaobici rec kgb u daljim postovima. Hvala unapred.
Odjava
Server je blokiran na gt.rs zbog toga sto vise nismo na kgb-u?

I ako cete se izvlaciti sa pricom da je zbog GSP-a, sto nisu drugi hostinzi blokirani?

E moj iGGi blokirali ste server communitya ne GSP-a
de ba ljudi i budala bi skontala da cim se pojavi neki host igi ga j**e nekako. Svi smo mi punili gametracker i sad igi ne da nikom da doda server ako ip nije od kgb.

ima sad moc i iskoristava to da se ne bi pojavio neko ko moze da mu parira, al nece tako bit vjecno stace njemu neko na kraj.
pobrisani su komentari retardirane djece koja misle da su dorasla da ostave komentar na ovakvu raspravu.

Ne znam uopste kako je doslo, niti koji je pametnjakovic naveo da kgb ima veze sa ddos-om gamersa, ddos radi konkurencija, i nije to uopste bio neki jak ddos nego koordinator gamersa ima samo ftp pristup preko cega ne moze nista, i onda se cekalo na bU-a da udje i poblokira 2-3 ip-a zakupljenih masina za ddosanje gamersa, ubuduce ce to biti funkcionalnije.

sto se tice m0k1-a nemojte se ovdje raspravljati o tome imate privatne kontakte MSN/Skype pa tamo se naglabajte ko je ljepsi.

a sto se tice iGGi-a, svatko tko ima i malo mozga lahko bi zakljucio zasto je Gamers.ba blokiran na GT.rs i zasto su sve masine od GSP.ba blokirane, i zasto je uvedeno pravilo zabranjeno prodavanje redirekcije serverima koje ne hosta KGB, vodeci ste hosting i mozete da radite sta hocete, stariji su Vas ljudi provalili, sjetimo se ovog momka:

http://www.elitemadzone.org/t407080-KGB-Hosting-Epopeja-vuku-jagnjecoj-kozi

a polahko, sva ova djeca sada ce nekad narasti, zavrsiti osnovnu i doci ce im u glavu sta se radi i kako se radi, tako da je nepotrebno pisanje tipa KGB nema nista protiv ovog i onog i KGB je tu cak i da pomogne, nismo ludi, uz to radite kao registrovana firma na jednom ziro racunu, ostali ziro racuni dal' su oni registrovani ? Nemojte misliti da ste cisti i da ste nedodirljivi, svakako vi jeste napravili uspjeh na Balkanskoj sceni ali nemojte ga sada prljati glupavim potezima kako bi vladali svime, to se nikome ne svidja sem vasem dzepu.

Ovdje ide lock kako se nebi nastavila glupava prepucavanja, ukoliko zelis da se nadovezes na ovo moje rado cemo otkljucati temu da pokazete ljudima vasu pricu "zasto je G.ba server blokiran, zasto su placani hackerski napadi, i sto sta sve ne "

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.