Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

2.5" HDD na desktop racunar

147 pregleda · 9 odgovora · otvorena 19.01.2012. u 16:42

Pozz, zbog ovakvog stanja Hard diskova mozda cu biti primoran staviti HDD od laptopa na Desktop PC, zanima me da li je to sigurno, cuo sam da su ti diskovi podložni kvarovima ako nisu u svom kucistu, lahko su lomljivi i sl.
Da li je to izvodivo i koliko je sigurno??????
stavljo sam ja radi rega kao i svaki HDD
doduse nisam mogao na laptopu dignuti sistem pa ubacio u racunar da to zavrsim, radio je jedan sat kolko mi je trebalo da se digne sistem.
ocu da kazem da je izvodljivo a za sigurnost neznam 
Ma kakvo lomljenje, ko je to rekao? Samo je pitanje imaš li mjesta u kućištu jer ti treba 2.5" dock gdje ćeš prišarafiti HDD ako ga ne zašarafiš tj. staviš ga na dno kućišta pravit' će ti vibracije pa ćeš ga ipak kroz prozor baciti..
sto se tice toga ne moras brinuti, isti su ulazi sve isto ko na 3.5" jedino je mana sto mozda ne mozes pricvrstiti jer ne odgovara velicina al eto... i da, 2.5" HDD radi na samo 5400 RPM dok 3.5" radi na 7200 RPM sto je velika prednost ali ako ti je bas frka onda je uredu 
Lockerz je napisao/la:
sto se tice toga ne moras brinuti, isti su ulazi sve isto ko na 3.5" jedino je mana sto mozda ne mozes pricvrstiti jer ne odgovara velicina al eto... i da, 2.5" HDD radi na samo 5400 RPM dok 3.5" radi na 7200 RPM sto je velika prednost ali ako ti je bas frka onda je uredu ;)
Ima 2.5" koji rade na 7200RPM ali su mnogo skuplji od onih sto rade na 5400RPM i zato se ne isplati toliko uzimati. FYI.
je napisao/la:
Ima 2.5" koji rade na 7200RPM ali su mnogo skuplji od onih sto rade na 5400RPM i zato se ne isplati toliko uzimati. FYI.
e onda je moja greska drug, nisam to znao... ali ja dosad sto sam vidjo, vidjo sam samo 5400 RPM i znaci ti kolko su skuplji da ih niko skoro i ne uzima 
je napisao/la:
okk a kakvi su za gaminga, mislim da nece smanjiti performanse za razliku od 7200rpm prilikom ucitavanja??
eldarm28 je napisao/la:
okk a kakvi su za gaminga, mislim da nece smanjiti performanse za razliku od 7200rpm prilikom ucitavanja??
Garantujem ti da ce umanjiti perfomanse sto se tice gaminga. Ne mnogo ali ce umanjiti, par FPS-a ces izgubiti. 5400RPM HDD su namjenjeni za podatke i takve stvari a ne za naprednije poput renderanja (i za ovo je vazan hdd) i gaminga. Sa obzirom da je ovako stanje HDD-a koristi ga sada pa zatim sto prije mozes nabavi nesto bolje. Uvijek ima sansa da ti je u laptopu 7200RPM hehe
je napisao/la:
Garantujem ti da ce umanjiti perfomanse sto se tice gaminga. Ne mnogo ali ce umanjiti, par FPS-a ces izgubiti. 5400RPM HDD su namjenjeni za podatke i takve stvari a ne za naprednije poput renderanja (i za ovo je vazan hdd) i gaminga. Sa obzirom da je ovako stanje HDD-a koristi ga sada pa zatim sto prije mozes nabavi nesto bolje. Uvijek ima sansa da ti je u laptopu 7200RPM hehe
hvala sto si mi razjasnio to, znaci cekat. OK

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.