Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje 30 bodova

Problem sa HDD

228 pregleda · 12 odgovora · otvorena 29.03.2012. u 19:11

Sinoc mi nesto djavo nedade mira pa sam hard disk iskljucio iz SATA1 i stavio u RAID. Upalim pc, na startup-u BSOD. Vratim u SATA1 opet bsod. Ni reinstall ne pomaze, jer kad loada drivere i ostalo sa sistemskog cd-a i dodje windows is starting up opet BSOD. Hard nije mrtav, ocitava ga u BIOSu i to me zbunjuje. Ako neko ima rjesenje bio bih duboko zahvalan, jer u servisu ce mi izvaditi hard i staviti novi i reci problem rijesen

btw. BIOS sam resetovao, ni to ne pomaze, HDD je WD 500GB
Probaj isključiti te kablove koji su ti trenutno u tom HDD-u pa onda uključi neke druge.. ( )

Ako ni to ne pomogne, odnesi kod nekog pa ga kod "tog nekog" probaj formatirati.
Šta ti tačno piše ? Znam da je "Blue screen bla bla" ali uvjek piše koji je problem, te kad vidiš šta tačno piše ovdje napiši, pa ćemo vidjeti i možda ti reći kako da problem riješiš...

btw znaš li ti šta predstavlja raid uopšte ?
yoyeTM87 je napisao/la:
Šta ti tačno piše ? Znam da je "Blue screen bla bla" ali uvjek piše koji je problem, te kad vidiš šta tačno piše ovdje napiši, pa ćemo vidjeti i možda ti reći kako da problem riješiš...

btw znaš li ti šta predstavlja raid uopšte ? :r
Raid je koliko ja znam splitter hdd itd. nisam strucnjak uglavnom.

Sad sam nesto cackao po BIOS-u i sad uopste nemogu doci do startupa nego mi izbacuje NTLDR is missing. A Error na BSOD je bio 0x000024. Znaci problem je nastao kad sam HDD iskljucio iz SATA1 i ukljucio u RAID1.

EDIT: Kad bootam windows sa cda poslije nego sto instalira drivere ide windows is starting up, dole se pojavi examinig hard drive 0 x 0 i onda ide bsod. Broj errora je 0x00000024 ( 0x001902FE, 0xF7902218, 0xF7901F14, 0x00000001)
Cisse je napisao/la:
Raid je koliko ja znam splitter hdd itd. nisam strucnjak uglavnom.

Sad sam nesto cackao po BIOS-u i sad uopste nemogu doci do startupa nego mi izbacuje NTLDR is missing. A Error na BSOD je bio 0x000024. Znaci problem je nastao kad sam HDD iskljucio iz SATA1 i ukljucio u RAID1.

EDIT: Kad bootam windows sa cda poslije nego sto instalira drivere ide windows is starting up, dole se pojavi examinig hard drive 0 x 0 i onda ide bsod. Broj errora je 0x00000024 ( 0x001902FE, 0xF7902218, 0xF7901F14, 0x00000001)
vidim postavio si i na tomshw, nadam se da će ti neko odgovoriti.. pročitaj ovo ; )

http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
Jedno pitanje.
Kako ocekujes da RAID radi kako treba ako nemas 2 hdd-a?
Probaj restartovati CMOS i kako će ti raditi ako nema 2 hdd-a.
Bootaj s cd-a od Win XP, odaberi recovery console. Odi u direktorij "i386" na cd-u od windowsa. Npr x:\i386. Ukucaj "copy ntldr c:\" bez navodnika.
Ili ako ti je jednostavnije instaliraj windows na novo, a ovo sto ti pisu probaj cmos i te gluposti nema to veze s biosom samo vrati na SATA1 i instaliraj windowse normalno.
Ako je sranje u BIOSU izvadi batericu sa ploce LITHIUMSKU i sacekaj 15 minuta...vrati je i sve ce bit OK..:D
"Sad sam nesto cackao po BIOS-u i sad uopste nemogu doci do startupa nego mi izbacuje NTLDR is missing."

NTLDR ti je jedan od vaznih fajlova. Bez njega nece sitem raditi. Probaj ako ikako uspijes uci u system Recovery,ako ni to nemogne, onda nazalost FORMAT je jedino rjesenje.

p.s: "Najvjerovatnije ces morati format uraditi preko drugog komp-a"

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.