Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[pic] Arslan Photography v3

212 pregleda · 5 odgovora · otvorena 10.01.2012. u 10:19

- Pozdrav svima.
- Evo par novih fotografija.

-----------------------------------------------------------------------------------

Sistem ocjenjivanja radova:

Samo moderatori i odabrani memberi.
Pozdrav.

Ocjena: 4

Zašto?

Prva slika, prelijep krajolik. Boje su usklađene, sve je na svom mjestu. Po meni pozivija izvanredna. Jedina zamjerka, ovo drvo na sredini. Znam da ga ne možeš pomjerat niti išta, ali nekako se ne uklapa.

Druga slika, fin put. Opet fina pozicija. Šuma kao da vodi u beskraj neki. Boje fine. Prave kontrast. Nebo se stopilo sa šumom. Prekrasno stvarno.

Treća i četvrta slika, pošto su slikane na sličan fazon, su najbolje. Slikane po mom ukusu. Daljina blurana , ističe se jedan ili više predmeta u fokusu. Boje predobre. Pogotovo što preferiram zimske boje. Svaka čast za poziciju. Prekrasno.

Peta slika, opet fina. Pozicija ovog drveta je predobra. U desnom dijelu slike, pa sve do neke polovine slike. Predobro uslikano. Ovo drveče iza blurano. Sve u svemu predobro uklopljene fotografije.

Samo slikaj, trudi se. Fino ti ide.
-Pozdrav

Evo da počenemo moja ocjena za ovo je:

Evo ovako:

Prva slika - mi se jako dopada znaći lijepo sve usklađeno sa bojama.Prelijep položaj za slikanje boje usklađene.Jedan detalj koji mi se jako sviđa je ova jelka sa desne strane koja daje ljepotu ovoj slici.

Druga slika - Opet sve lijepo usklađeno boje šuma sve znaći.Jako prosta slika ali puno toga pokazuje ustvari kada se zadubimo u ovu sliku shvatićemo i neku ideju ustvari.

Treća slika - Prelijepo opet znaći opet boje preferiraju lijepo kontrast.Lijepa zimska atmosfera slika pokazuje radost.I sviđa mi se opet detalj ovaj putić koji daje efekat ovoj slici.

Četvrta slika - Eh ovdje imam jednu zamjerku mislim da ovu sliku nisi trebao stavljat pošto je slićna Četvrtoj pa eto.
Al evo i ovdje se ima šta komentarisat.Lijepo položaj za slikanje.Ova vikendica daje poseban efekat slici jer se boje stapaju sa ostalima.

Peta slika - Ona mi se nekako najviše sviđa.Prelijep položaj za slikanje.Jelka koja je u krupnom planu nekako istiće i ostale stvari na slici.Pozadina super ova vikendica se uklapa sa čitavom slikom.

Eto to je od mene za ovaj put.Nastavi ovako.
♥
++++

Zašto tri zvjezdice?

Prva slika ~ Sviđaju mi se boje, fino su se uskladile, pozicija odlina, ali ovo drvo nekako "jadno" izgleda .
Sviđa mi se ova kućica na početku i ograda prekrivena snijegom. Prva slika odlična.

Druga slika ~ Ove sam slike oduvijek volio. Stati na sredinu ceste i slikati. U daljini tamo kao da je magla malo, oduševljen sam drugu sliku. Nemam zamjerki.

Treća slika ~ Treća slika je razlog zašto sam dao ocjenu tri++++. Ne izgleda lijepo bar meni. Nekako je sve "skučeno", "nabacano". Možda bi bilo bolje da ovu nisi ni stavljao

Četvrta slika ~ Odlična pozicija, sviđa mi se ovaj blur u pozadini. Boje fino usklađene. Nemam ni ovdje zamjerki.

Peta slika ~ I ona mi se nekako manje dopada, nisi nekako fino iskoristio prostor, mogao si malo bolju poziciju naći.

Toliko od mene, nastavi sa radom. GL!
Ocjena:

Detalji:

Prva slika:

Fino si uslikao,a posebno mi se svidja to sto ima mnogo detalja na slici od ograde pa do kucice itd . Nije lose.

Druga slika:

Druga slika isto je dobra svidja mi se tema slike snijeg,staza veoma dobro uradjeno

Treca,cetvrta,peta slika:

Uglavnom veoma slicno. Svidja mi se kako si uradio polozaj i sve,a tema je lijepa svaka cast.

Post dobio šamar od TRL

- Hvala svima.
- Lijep pozdrav do sljedečeg puta.

/lock

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.