Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] smoki crap

383 pregleda · 7 odgovora · otvorena 18.01.2012. u 02:43

Dugo nisam dizao pic temu, pa evo iako je 3 sata O_o, necu moci sutra. Dugo nisam nista pravio, mislim na wall-ove, sigove, ..majice, tako da evo par stvari koje jesam, 3 logo uradka. Svi su radjeni na contestima 99designs, jedan dobio, drugi cekam, jedan razocarenje (treci).

Nedavno sam skinuo illustrator na novi racunar, tako da se zasad jos uvjek stelim, evo kako to i izgleda:

Prvi logo:

Radi se o manjoj novcanoj nagradi, tako da je bila i slaba konkurencija, no za nas odavde pare su odlicne. Sve je uradjeno u illustratoru.

Drugi logo:

Puno mi je vise trebalo za ovaj, nego za predhodni. Dosta podesavanja, ali na kraju sam dobio dobar rezultat.

Treci logo:

Mada ce neko pomisliti da sam samo ubacio font, radi se o tri vrste fonta, koje sam sam vezao i na kraju zavrsio sa ovim izgledom "polu" srca.

A da, po pravilima fa, duzni ste staviti ocjene:

SMOKI DEVIANTART ACC
- Ocjena :

Četvorka , jer mi se sva tri rada dopadaju . Svakom od njih si odabrao fine boje , fin font , efekte , sama ideja radova je odlična . Kod prvog mi se osobito svidio onaj natpis , fin font i fine si efekte stavio (kruna i to) , i ona maskota nije loša !  Drugi logo je odličan , fina realizacija ideje , fine boje i fin odabir fonta , sve si fino uskladio , nema nekih grešaka ...
Treći je isto dobar , mada imaš jednu malu greškicu kod slova Y (Ako možemo zvati to greškom)

Sve u svemu , radovi prejaki ! 

bb.

Takodje cetvorka kao i zhadyu   sva tri rada su dobra uskladio si boje, oblike izgledaju pravo profesionalno i lijepo ...ma ti si pro u ovome. U prvom mi se svidaju oci posebno dok u drugom oblik i boje . u trecem dobar font i nekako jednostavno, a lijepo i profesionalno. 

Pozdrav i keep it up

S ljubavlju nime 

- Stvarno prelijepo uradjeno . Nemam nekih zamjerki , osim onoga sto je i zhady rekao kod slova U , meni se cini Y ali haj , nije bitno . Lijepo je uradjeno i osmisljeno.

-Najvise mi se dopao prvi rad - iz tog razloga sto je ona maskota luda , a i lijepe su boje (roza mi je jedna od drazim).

-Za drugi rad ne sumnjam da je trebalo vremena , jer nije lako ono uraditi.

-Za treci sam vec rekao . Tako da sve u svemu 4+ .
Sva tri rada su odlična,
Prvi rad mi se posebno dopao, gay style i ova maskota odlični. Lijep font i lijepe boje .
Drugi rad, nema se tu šta puno komentarisati isto profesionalno odrađen, lijepe boje, dobra ideja .
Treći je takođe odličan, simple najbolje. Tri fonta lijepo povezana .

Ocjena:
- Pozdrav.

- Što se tiče ideja,realizacije i prezentacije, ocjena je: 4

- Prvi rad je odličan. Ideja oerfektna. Boje uskalđene. Text na svom mjestu. Font odličan, ovaj okvir oko njega mi se posebno dopao na prvi pogled. Samo poradi an sitnim greškicama.

- Drugi rad također odličan. dobro leži na majicama. Boje odlične. Font predobar. Previše mi liči na 'pepi' logo, jedino što ima ovaj oblik čovjeka unutra. Također i ovdje poradi an sitnim greškicama. Nisu znatne, ali opet. 

- Treči rad, po meni veoma dobar. Jest da je jednostavan, ali ideja odlična. Posebno bi se sviđa ovo 'polu' srce. Prvenstveno što ej lijepo uašeno, a drugo što odaje znak caffe baru. Onda ovaj text 'CAFEE - BAR" je odličan, vjeruj. Pozicija je odlična. Boja siva, kao što bi po meni i trebala da bude , ne šarena neka. Svaka čast, ali opet kažem poradi an sitnim greškicama 

- Nemoj mislit da te kudim ili nešto, ovo je, bar meni, pozitivna kritika. 
arslandesign je napisao/la:
- Pozdrav.

- Što se tiče ideja,realizacije i prezentacije, ocjena je: 4

- Prvi rad je odličan. Ideja oerfektna. Boje uskalđene. Text na svom mjestu. Font odličan, ovaj okvir oko njega mi se posebno dopao na prvi pogled. Samo poradi an sitnim greškicama.

- Drugi rad također odličan. dobro leži na majicama. Boje odlične. Font predobar. Previše mi liči na 'pepi' logo, jedino što ima ovaj oblik čovjeka unutra. Također i ovdje poradi an sitnim greškicama. Nisu znatne, ali opet. :)

- Treči rad, po meni veoma dobar. Jest da je jednostavan, ali ideja odlična. Posebno bi se sviđa ovo 'polu' srce. Prvenstveno što ej lijepo uašeno, a drugo što odaje znak caffe baru. Onda ovaj text 'CAFEE - BAR" je odličan, vjeruj. Pozicija je odlična. Boja siva, kao što bi po meni i trebala da bude , ne šarena neka. Svaka čast, ali opet kažem poradi an sitnim greškicama :)

- Nemoj mislit da te kudim ili nešto, ovo je, bar meni, pozitivna kritika. ;)
Hvala na komentarima, nego ovo nisu greske, kad sam radio resize izgubi se kvaliteta, jer sam radio u ps-u sa png. slike.
Zato postoje ovi "high resoulution" primjeri, pogledaj tu, neces vidjeti ovo sto si nabrojao.

Prvi rad mi se posebno svidja ,dosta kreativnosti , dobra upotreba boja, fino osmisljen lik, nije cudo sto si pobijjedio na kontestu, cestitam btw. a isto s obzirom da je ovo stranica za ove vibratore i to , ovaj zec i njegov izraz lica se savrseno uklapa  .

Drugi logo ,dobar, mada sam vidio slicne ,ali opet, drugaciji polozaj tijela ovog covjeka , dobre boje, i izgleda bas kao da si ga dugo radio u illustratoru , dosta detalja , sve sila  .

Treci logo , dobar isto, jednostavno, poruka logoa jasno prenesena , oblik slova predobar , i sveukupno svidja mi se tvoj stil pravo,a i ova pic tema   .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.