Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Nova graficka na staru konfiguraciju

168 pregleda · 6 odgovora · otvorena 09.03.2012. u 23:38

Pozdrav svima....

Trenutna konfiguracija mi je ova:
MBO Asus M2N-E, NVIDIA nForce 570 Ultra MCP
AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4600+ 2.41 GHz
2.00 GB RAM

Graficka koja je prije koristena je pregorila ( ATI Radeon x1600 series 512 mb/RAM 64 bit) i sad hocu da kupim novu.
Nasao sam ATI Radeon HD 3870 512MB 256-bit, e sad da li ce se ova graficka uklopiti kako treba u navedenu konfiguraciju i ako neko vec ima ovu graficku bilo bi ljepo da napise iskustvo sa radom graficke,kako podrzava novije igre/programe itd...
Peace out...
Ja bi isao na ; nVIDIA GeForce 8800/9800GT , polovne kostaju max 100KM a mozda i jeftinijie, odlicne graficke, za male pare, sam pogledaj napajanje kakvo ti je .

Za 130KM nadjes ATI HD5770 i uzivas .
uzmi nesto novije druze izbjegaji 38xx seriju pa cak i 48xx uzmi 5770 ili 6770 ako imas malo vise keša ako nemas onda jbg 8800GT oko 80KM
Istu tu konfiguraciju sam uzeo davno u IT computers... poslije x1600 graficke sam presao na 9800 gt, svaku igru sam mogao igrati normalno bez ikakvih problema tako da bi ti se isplatilo jer ta x1600 ne valja nicemu uzas teski jedva gothic 3 mogao pokrenuti... Sad sam na 6670... tako da ti je moj savjet tu graficku mijenjaj pod hitno
soova je napisao/la:
Istu tu konfiguraciju sam uzeo davno u IT computers... poslije x1600 graficke sam presao na 9800 gt, svaku igru sam mogao igrati normalno bez ikakvih problema tako da bi ti se isplatilo jer ta x1600 ne valja nicemu uzas teski jedva gothic 3 mogao pokrenuti... Sad sam na 6670... tako da ti je moj savjet tu graficku mijenjaj pod hitno
Pa da i moj kompjuter je u IT comp. sklopljen pa prepostavljam da je onda sve isto kao tvoje i uvjerio si se sam da graficka steka na svemu zivom,al problem je u tom sto nisam bas neki pratioc razvoja grafickih kartica tako da ocekivam neko rijesenje ili bar dobar prijedlog na gamers-u.
Sad za sad su u opticaju
ATI Radeon HD 3870 512MB 256-bit i Nvidia GeForce 9800gt 512 mb
a planiram potrositi maksimalno 130 KM
Kroks je napisao/la:
Pa da i moj kompjuter je u IT comp. sklopljen pa prepostavljam da je onda sve isto kao tvoje i uvjerio si se sam da graficka steka na svemu zivom,al problem je u tom sto nisam bas neki pratioc razvoja grafickih kartica tako da ocekivam neko rijesenje ili bar dobar prijedlog na gamers-u.
Sad za sad su u opticaju
Nvidia Geforce 9800gt je po svim parametrima bolja od 3870. Znaci definitivno uzmi geforce, ili ako hoćeš nešta od atia 4850. 3870 kada je izašla bila je među najboljim grafičkim karticama, ali je podosta ostarila, mada siguran sam da bi i na njoj mogao pokretati 80 % igara na high detaljima.
Ja imam 4800 x2 i imao sam ati 2600 XT i opet sam mogao sve igre igrat prosjecno na medum detaljima. sad imam isti procesor i 6850 i jedina igra na kojoj imam problema je BF3, a to je radi procesora
Kroks je napisao/la:
Sad za sad su u opticaju
Slobodno uzmi 9800 gt neces se pokajati... na toj konfiguraciji osjetit ces drasticnu promjenu, a tu 1600 popljuj i izgazaj nogama, i ja sam se zaletio 512 mb pa pomislio auuuu ovo gori i uzeo ko kreten... al dobro bilo je to davno :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.