Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

zona.ba i wireless router

208 pregleda · 6 odgovora · otvorena 23.12.2011. u 23:58

zdravo momci,

imam jedno pitanje, izviniti za moj bosanski ako nepisem najbolje. Doso sam danas na godisnji ovdje u bosnu i poneo sam jedan wireless router i moj ipad, da mogu da radim malo na ipad preko interneta. Imam ovdje jedan kompjuter stariji i internet konekciju od zona.ba (ona antena na krovu).

Sad sam vec pokusavo preko 3 sata sve moguce da spojim internet na wireless router pa da mogu da spojim kablo od router na pc i da mogu ic sa ipad preko wireless conekciju u internet ali nisam uspjeo.

Zna li mozda neko kako bi to mogo da uspiejem ? jel mozda do nikako nije moguce sa ovom konekcijom ?

Router je TP-Link TL-WR740N

Pozdrav

Mirza
Ako ti je TP LINK to jest 2,4 kartica u računaru , ne možeš da napraviš wirelles konekciju , jedino je moguće ako ti je antena od 5GHz koja ide preko Etherneta tako je moguće.

I ja sam takođe pokušavao da napravim ali bezuspješno , sve dok nisam pitao ovlaštene ljude i providera da li može preko 2,4 i odgovor je bio NE

Pozdrav. 
ocito da ne moze kad nisi za 3 sata uspio napraviti 
hvala vam puno za brz odgovor. Probo sam nastimat konekciju na router da ide preko PPPOE i utipko username i password, pa sve zivo probo sta mi je naupalo.

Mislio sam mozda ide nekako drugacije nzato sto sam do sada to uvijek konfiguriro sa DSL, sa DSL je uvijek islo bez problema a sa ovom antenom mi doslo da poludim :)

raspitat dcu se sutra kod provider... ja kako znam , imam 2,4 ghz anenu na krovu so ide onda preko ethernet u pc. Ima jos jedna veca "glavna" antena na krovu, preko koje cijelo selo fata konekciju.
Pidalo je napisao/la:
hvala vam puno za brz odgovor. Probo sam nastimat konekciju na router da ide preko PPPOE i utipko username i password, pa sve zivo probo sta mi je naupalo.

Mislio sam mozda ide nekako drugacije nzato sto sam do sada to uvijek konfiguriro sa DSL, sa DSL je uvijek islo bez problema a sa ovom antenom mi doslo da poludim 

raspitat dcu se sutra kod provider... ja kako znam , imam 2,4 ghz anenu na krovu so ide onda preko ethernet u pc. Ima jos jedna veca "glavna" antena na krovu, preko koje cijelo selo fata konekciju.
Pa jarane ti onda imaš router(wirelles odašiljač) na kući 

Pokušaj se konektovat pronađi mrežu ako imaš 2 antene.
Moja preporuka je da nazoves te ljude od koga uzimas internet i da pitas u cemu je fazon. Mislim da ce ti reci da uzmes novu antenu ili router da razdvojis konekciju,al ako ti je toliko do Interneta stalo nije to skupo za tebe.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.