Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zamjena routera

71 pregled · 3 odgovora · otvorena 19.12.2011. u 17:00

poz raja

imam bh telecom net net flat 2 i adslov ruter 2/2+ ->
ovakav

eh sad kada restartujem ruter treba mu pola sata da se ponovo upali, prvo svjetluca jedna lampica pa se ugasi , i tako do jedno 30 minuta i onda se upale obije

i sad također posjedujem i ovaj ruter koji je ne otpakovan kupio sam ga ali nikad nisam koristio ->

eh pitanje je sad da li da zamjenim ova dva rutera da li bi to sta promjenilo na bolje i takođe sto se tice pinga i tako to =)

hvala unaprijed ko mi pomogne oko aktivacije tog rutera bice i nagrada u vidu kredita il vidicemo =)
Evo ja cu ti pomoc ovako:
kolko vec dugo posjedujes ajd nazvacemo ga BH T. router? Moguce jednostavno da je dotrajao, pa poceo zezat, mozda nepravilan rad snjim, mozda neko fizicko ostecenje, to nez ali ako zelis isto tako mozes kontaktirati i najblizu postu msm da ne bi bilo problema oko zamjene routera!! Oni ce ti zamjenit router ako na njemu nema nikakvih fizckih ostecenja isl...Ja sam imao problem i kontaktirao i zamjenjen mi je router!! Svakako mozes akt i taj sto vec imas novi ali oko aktivacije neka ti neko pomogne... 

Sretno!!
Vexlor je napisao/la:
Evo ja cu ti pomoc ovako:
kolko vec dugo posjedujes ajd nazvacemo ga BH T. router? Moguce jednostavno da je dotrajao, pa poceo zezat, mozda nepravilan rad snjim, mozda neko fizicko ostecenje, to nez ali ako zelis isto tako mozes kontaktirati i najblizu postu msm da ne bi bilo problema oko zamjene routera!! Oni ce ti zamjenit router ako na njemu nema nikakvih fizckih ostecenja isl...Ja sam imao problem i kontaktirao i zamjenjen mi je router!! Svakako mozes akt i taj sto vec imas novi ali oko aktivacije neka ti neko pomogne... :D

Sretno!!
pa jel ja mogu znaci samo da izvadim iz kutije taj novi ruter posto ga imam i da stavim umjesto tog i prikljucim ponovo sve =)
FRkii je napisao/la:
pa jel ja mogu znaci samo da izvadim iz kutije taj novi ruter posto ga imam i da stavim umjesto tog i prikljucim ponovo sve =)
pa ako te taj prvi zeza, znaci da nesta nije uredu sa njim, cim mu treba pola sata da reaguje.

otpakuj taj novi i vidi da li ce se to desavati i sa "novim" modemom. Ako ne, znaci ne valja prvi modem. Ako da, onda zovi Telecom nek posalju ljude da vide sta je. Donesu novi,uzmu stari modem i to je to. A posto vec imas novi modem, nista te ne kosta da probas i vidis da li je problem u modemu ili je nesta drugo.
A mozda ti se dole oko kablova nesta po*ebalo,negdje se gubi kontakt, provjeri malo i adapter od modema ;) Ima raznih problema, probaj ovo sto sam ti rekao pa mi javi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.